Добре де, то е ясно че има някой създател...ако щете го наречете Бог, наречете го Аллах, наречете го Шива, Буда...няма значение как го наричате...това нещо е едно единствено и непевторимо нещо и ни е създал за да ни се радва и ние да му ''служим'' като вярващи. Но възникват въпросите: Kак точно трябва да му се отблагодарим ? Как трябва да се държим...тоест как той иска да живеем ? Сега ще кажете че тия отговори са в книгите...в свещенните книги. Но коя е истинската свещенна книга ? Ето това е може би е най-сложният въпрос....
Според Корана, всички книги дошли преди него (Корана) са свещени...поне са били такива, докато някой не ги е променил...а само Коранат остава непромемен без дори и буквичка да бъде променена.
Някой чел ли е Стария Завет ? Виждали ли сте как евреи се молят ? Мохаммед е споменат още в Стария Завет - забележете какво повтарят те докато се кланят пред стената...А защо ли има множество евангелия ? Може би защото няколко (по-точно 4) човека са се събрали и по повод да я препишат (Библията) са и я пренаписали...
Вярвате или не аз обичам Иисус Христос повече от всички други християни защото той е пратеник и прорк на Аллах !
И също така държа Коранът да е правилната книга, защото както в Библията пише неща, които са ги даказали, така и в Корана има СТОТИЦИ неща, които са били доказани от учените и още някои се мъчат да бъдат доказани (и ще бъдат !).
Съжалявам, че все още не съм прочел Корана напълно, но се радвам и че има хора, които ми го разясняват.
Ако все пак искате няколко примера, то най-подходящият ще бъде за паралелните вселени, с които учените се занимават да ги докажат...още от първото изречение на първата глава на Корана се разкрива че има и други измерения - ''Благодарностите (възхвалите) са само за Аллах, който е господар на световете (измеренията/вселените)''
И още много други доказателства на историческа и на не знам каква друга основа са открити...за другия път ще дам по-подробно обяснение и ще представя повече доказателства.
П.С. Сега просто нямам време да пиша.