.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 5085

Тема: Ислям

Hybrid View

Мега фен
    Мъжете стоят над жените с това, с което Аллах предпочете едни пред други и защото харчат от имотите си. Целомъдрените жени са послушни, пазят съкровеното си, както Аллах ги е запазил. А онези, от чието непокорство се страхувате, увещавайте, [после] се отдръпнете от тях в постелите, и [ако трябва] ги удряйте!
    А покорят ли ви се, не търсете средство против тях! Аллах е всевишен, превелик.“ (Коран, 4:34)

В исляма обичат всички хора, но едни от тях трябва да са в покорство или могат да бъдат набити.
    Алах обичал всички хора еднакво, ама предпочел мъжете пред жените, защото жените ги създал по-нисши същества, ама иначе обичал и тях еднакво с мъжете.
    Последно редактирано от defender : 06-20-2015 на 11:37

Мега фен
    Как правилно да бием жена си

Ислямски мислител: "Ударите не може да са повече от 10"
    Аллах е милостив.

Ислямски мислител: "Не трябва да и се къртят зъби"

Ислямски мислител: "Всички тези неща са чест за жената",

уубре
    Последно редактирано от defender : 06-20-2015 на 12:05

Мега фен
    Как мъжа да налага жената с голи ръце или пръчка.

Ислямски мислител: "Да я налага с къса пръчка, да не и прави белези по лицето, да я загрозява."

Доста хуманно. Аллах е милостив

Мега фен
    Ислямски мислител: "Наказанието побой е позволено когато жената откаже да спи с мъжа си. Той я желае, а тя откаже"

Тва е брат, то това почти си е като изнасилване на жена си.

Не знам, мен лично не ме кефи, за вас не знам.
    Последно редактирано от defender : 06-20-2015 на 12:19

Супер фен Аватара на Meth
    Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    Ислямски мислител: "Наказанието побой е позволено когато жената откаже да спи с мъжа си. Той я желае, а тя откаже"

Тва е брат, то това почти си е като изнасилване на жена си.

Не знам, мен лично не ме кефи, за вас не знам.
    Кажи на оня мислител да си затвори плювалника и да не мисли повече, че доста глупости измисля.
    При положение, че не може или не иска да прави секс, жената може да задоволи мъжа си и по други начини.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Meth Виж мнението
    Кажи на оня мислител да си затвори плювалника и да не мисли повече, че доста глупости измисля.
    При положение, че не може или не иска да прави секс, жената може да задоволи мъжа си и по други начини.
    ами мислителя казва ако тя откаже.

Но като се замисля, то как е възможно жената да откаже на мъжа след като Аллах е предпочел мъже пред нея.
    Аллах е милостив и любвеобилен.

Разбираш ли, ако Аллах е любвеобилен той няма да предпочете някое от двете същества (по свой образ), които е създал.
    А ако Аллах е милостив, няма да иска жената да не може да откаже на мъжа секс когато не иска, камо ли да позволи да я принуждава с бой, защото е милостив, но явно май не е баш толко милостив към жената.

Не го разбирам това.
    Последно редактирано от defender : 06-20-2015 на 12:48

Мега фен
    а какво става ако нито иска или нито може да го задоволи по други начини?!

Цитирай Първоначално написано от npp Виж мнението
    а какво става ако нито иска или нито може да го задоволи по други начини?!
    Това ''не иска'' просто отпада, защото му е жена.
    А ако не иска, мъжът е длъжен да уважи жена си и да се оправи сам. А жената така или иначе ще му пусне, за да не се оглежда мъжът за други жени.

Мега фен
    Това ''не иска'' просто отпада, защото му е жена.
    А ако не иска, мъжът е длъжен да уважи жена си и да се оправи сам. А жената така или иначе ще му пусне, за да не се оглежда мъжът за други жени.
    да ти кажа, имало е доста случаи на бракове против волята на жените, например в пакистан, където браковете по любов са считани за престъпление и жените, които са сключвали такива бракове дори са били наказвани, докато виж как е постъпил Авраам, когато е търсил жена за сина си:

"А когато Авраам беше стар, напреднал във възраст, и Господ беше благословил Авраама във всичко, рече Авраам на най-стария слуга в дома си, който беше настоятел на всичкия му имот: Тури, моля, ръката си под бедрото ми; и ще те закълна в Господа, Бог на небето и Бог на земята, че няма да вземеш жена за сина ми от дъщерите на ханаанците, между които живея; но да отидеш в отечеството ми, при рода ми, и от там да вземеш жена за сина ми Исаака. А слугата му рече: Може да не иска жената да дойде след мене в тая земя; трябва ли да заведа сина ти в оная земя, отгдето си излязъл? Но Авраам му каза: Пази се да не върнеш сина ми там. Господ, небесният Бог, Който ме изведе из бащиния ми дом и от родната ми земя, и Който ми говори, и Който ми се закле, казвайки: На твоето потомство ще дам тая земя, Той ще изпрати ангела Си пред тебе; и ще вземеш жена за сина ми от там. Но ако жената не иска да дойде след тебе, тогава ти ще бъдеш свободен от това мое заклеване; само да не върнеш сина ми там. Тогава слугата тури ръката си под бедрото на господаря си Авраама и му се закле за това нещо." Битие 24: 1-9

просто не си бил жена омъжена и живееща с мюсюлманин за да знаеш какво се случва, а може би не си и чел достатъчно отразени хроники по въпроса
    Последно редактирано от npp : 06-20-2015 на 14:29

Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    Мъжете стоят над жените с това, с което Аллах предпочете едни пред други и защото харчат от имотите си. Целомъдрените жени са послушни, пазят съкровеното си, както Аллах ги е запазил. А онези, от чието непокорство се страхувате, увещавайте, [после] се отдръпнете от тях в постелите, и [ако трябва] ги удряйте!
    А покорят ли ви се, не търсете средство против тях! Аллах е всевишен, превелик.“ (Коран, 4:34)

В исляма обичат всички хора, но едни от тях трябва да са в покорство или могат да бъдат набити.
    Алах обичал всички хора еднакво, ама предпочел мъжете пред жените, защото жените ги създал по-нисши същества, ама иначе обичал и тях еднакво с мъжете.
    Правилният (частичен) превод е : ''Мъжете са пазителите на жените (тоест бдят над тях ), защото Аллах е създал едни по-силни (а не по-висши както ти каза). Също така мъжете са отговорни за разноските и поддържането на семейството. Добрите жени са послушни. Ако видите някои жени да не се подчиняват, извършвайки грехове (мисля че тук става въпрос за спазване на задълженията на жената, като да бъде жена само на мъжа си, а не на друг) посъветвайте ги. Ако и това не помогне и ако се наложи лекичко ги ударете. Ако се подчинят, оставете ги намира и не търсете други начини да си тормозите. Безсъмнено Аллах е величествен и много велик.''
    И друг път като решиш да изкараш някой цитат от Корана, първо си помисли дали преводът наистина съответства или дали има смисъл.

Мега фен
    Правилният (частичен) превод е : ''Мъжете са пазителите на жените (тоест бдят над тях ), защото Аллах е създал едни по-силни (а не по-висши както ти каза). Също така мъжете са отговорни за разноските и поддържането на семейството. Добрите жени са послушни. Ако видите някои жени да не се подчиняват, извършвайки грехове (мисля че тук става въпрос за спазване на задълженията на жената, като да бъде жена само на мъжа си, а не на друг) посъветвайте ги. Ако и това не помогне и ако се наложи лекичко ги ударете. Ако се подчинят, оставете ги намира и не търсете други начини да си тормозите. Безсъмнено Аллах е величествен и много велик.''
    И друг път като решиш да изкараш някой цитат от Корана, първо си помисли дали преводът наистина съответства или дали има смисъл.
    „Мъжете стоят над жените с това, с което Аллах предпочете едни пред други" (4: 34).

Така пише на много места, твоя превод не го видях.

Щом мъжете стоят над жените и Аллах е предпочел едните пред другите, това не значи ли че жената е създадена по-нисша от мъжа? А какво значи тогава според тебе?

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си