.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 5085

Тема: Ислям

Hybrid View

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от dreamwalker Виж мнението
    Има неща, с които не е добра идея да се шегуваш.

Не е забавно и е проява на лошо възпитание.
    Да, така е, но възпитанието е проява на свободен избор тук на земята, а не на страх от Аллах, защото тогава не си ти, това е лицемерие към Аллах, но това в Корана го няма написано, нали, там страха е задължителен, няма значение дали си вярващ или не и как искаш да си изживееш живота тук на земята, защото исляма не признава свободната воля. Аллах е милостив.

Супер фен Аватара на Corb1225
    Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    Да, така е, но възпитанието е проява на свободен избор, а не на страх да не ти резнат главата
    Пооправих ти го.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Corb1225 Виж мнението
    Пооправих ти го.
    добре е.

Мега фен Аватара на dreamwalker
    Град
    Dreamland
    Аллах е милостив.
    +

Това е единственото вярно нещо в поста ти.
    I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.

Мега фен
    +

да, така е, тия думи ги слагам накрая, нарочно, че като ти стане прекалено гадно от предишните ми думи, накрая да си го кажеш и да се самохипинотизирваш успокоително и да се върнеш отново в бълвоча, като те влече толко - демек някакъв вид проява на свободна воля .

Тва е неща като аспирин за обратна връзка и завръщане в миналото, ако толко те влече.
    Последно редактирано от defender : 06-21-2015 на 15:49

Град
    Dreamland
    да, така е, тия думи ги слагам накрая, нарочно, че като ти стане прекалено гадно от предишните ми думи, накрая да си го кажеш и да се самохипинотизирваш успокоително и да се върнеш отново в бълвоча, като те влече толко - демек някакъв вид проява на свободна воля .

Тва е неща като аспирин за обратна връзка и завръщане в миналото, ако толко те влече.

Ad hominem.

I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.

Мега фен

Ad hominem.

няма смисъл повече да се мъча. ти направо си се сляла са Аллах.
    убива ли Аллах, все едно убивам и тебе

всъщност нещо такова май е и при мене. да го ева.

ама то май всеки човек си има някакъв такъв негов бог.
    ПП: Само доктор не мога го разбера, ама тъй като той също не може сам да се разбере, така, че това, че не мога да го разбера е че всъщност го разбирам.
    Последно редактирано от defender : 06-21-2015 на 16:08

Град
    Dreamland
    няма смисъл повече да се мъча. ти направо си се сляла са Аллах.
    убива ли Аллах, все едно убивам и тебе

всъщност нещо такова май е и при мене. да го ева.

ама то май всеки човек си има някакъв такъв негов бог.
    ПП: Само доктор не мога го разбера, ама тъй като той също не може сам да се разбере, така, че това, че не мога да го разбера е че всъщност го разбирам.

That made me laugh so hard.
    Последно редактирано от dreamwalker : 06-21-2015 на 16:47

Супер фен Аватара на Meth
    +

Вижте какво, изглежда няма да разберете Исляма, не защото не можете, а защото не искате.
    А защо трябва да оплювате това което не го разбирате ?

Servus Dei Мега фен Аватара на inewton
    Град
    Sedes Sancti Petri
    Цитирай Първоначално написано от Meth Виж мнението
    А не се ли случва на всеки понякога?

Супер фен
    но след като дойде авторът на шедьовъра при мен и ми обясни как стоят нещата,
    ti si kato npp zna4i, allah ti se e qvil qvno

hihihihi

Цитирай Първоначално написано от aurissaaaaa Виж мнението
    ti si kato npp zna4i, allah ti se e qvil qvno

hihihihi
    Ако много ти се иска да асоциираш думата ''автор'', която използвах, асоциирай я с Корана, не с Аллах.

Мега фен
    Вижте какво, изглежда няма да разберете Исляма, не защото не можете, а защото не искате.
    где е ислямският разбирач?!, доведи поне един такъв във форума, и ще видим на кого Бога е по-високият, защото изглежда, че или ти не си такъв, или оня твой ислям е сиромашки, но като казвам това, не ме възприемай като човек, който (така да се каже) хвърля ръкавици/е хвърлил ръкавица, понеже не си падам по дуелистични похоти ала дон кихот, но след като искаш тези неща да се изяснят, тогава начинът е да се разисква, ето аз съм един от свидетелите на Онзи, Който наистина е истинският Господ Бог, без да се хваля със себе си, човек без официално вероизповедание, не посещавам(не следвам) и неофициални секти, нито съм имал духовни учители на земята, просто се оказа, че възпламенителят през цялото време е бил у мен, и в един момент просто избухна, от което най-шокиран останах аз, а сега трябва и един голям ислямски разисквач, и ако живот и здраве дойде такъв тук, ще има разискване
    Последно редактирано от npp : 06-21-2015 на 18:15

Град
    Dreamland
    Цитирай Първоначално написано от npp Виж мнението
    где е ислямският разбирач?!, доведи поне един такъв във форума, и ще видим на кого Бога е по-високият, защото изглежда, че или ти не си такъв, или оня твой ислям е сиромашки, но като казвам това, не ме възприемай като човек, който (така да се каже) хвърля ръкавици/е хвърлил ръкавица, понеже не си падам по дуелистични похоти ала дон кихот, но след като искаш тези неща да се изяснят, тогава начинът е да се разисква, ето аз съм един от свидетелите на Онзи, Който наистина е истинският Господ Бог, без да се хваля със себе си, човек без официално вероизповедание, не посещавам(не следвам) и неофициални секти, нито съм имал духовни учители на земята, просто се оказа, че възпламенителят през цялото време е бил у мен, и в един момент просто избухна, от което най-шокиран останах аз, а сега трябва и един голям ислямски разисквач, и ако живот и здраве дойде такъв тук, ще има разискване
    Започни да пишеш човешки и мисля, че ще се разберем.

Нормално конструирани изречения и абзаци, моля, не сме длъжни да четем потока на съзнанието ти.

Мега фен
    Започни да пишеш човешки и мисля, че ще се разберем.

Нормално конструирани изречения и абзаци, моля, не сме длъжни да четем потока на съзнанието ти.
    конструират се сгради, машини, и т.п. неща, ние човеците не сме машини, които са зависими от синтаксиса на подавания им команден код, но можем да вникваме и да разбираме написаното правилно, което точките в края и главните букви в началото на изреченията не могат да ни дадат, защото именно те обикновено са се оказвали като отнемащи общия смисъл на контекста на цели(те) пасажи и целия текст, така че няма причина да се гълчим сега за едни препинателни знаци и синтактични правила за писане на големи и малки букви, особено след като милиарди човешки и други одушевени същества все още се нуждаят от спасение за/осигуряване на изобилен и вечен живот...

Цитирай Първоначално написано от npp Виж мнението
    Бог е един, а пътищата които следват неговите правила са различни.
    Ислямът е доста дълбока религия, която трябва да я изучаваш почти цял един живот, за да можеш да научиш всичките й тънкости, в същото време е и толкова елементарен, че всички могат да следват правилата. Ислямът е и философия, която някои хора, просто никога няма да разберат.

Мега фен
    Бог е един, а пътищата които следват неговите правила са различни.
    Ислямът е доста дълбока религия, която трябва да я изучаваш почти цял един живот, за да можеш да научиш всичките й тънкости, в същото време е и толкова елементарен, че всички могат да следват правилата. Ислямът е и философия, която някои хора, просто никога няма да разберат.
    не смятам, че човек трябва да става роб на религия, чийто кодекс продължава да поддържа убийството, без да е дадено поне някакво откровение, което да оправдае жертвата на Господ, Исус Христос, Който дойде чрез мъдрост от Бога изличаваща старите постановления, нещо, което Господ вече е направил, те все едно никога не са го имали (едва ли не) трябваше и все още трябва да направят отначало докрай, затова и бе написано:

"Благословението Господно обогатява; И трудът на човека не ще притури нищо." Притчи 10: 22,

"И обърнах се да разгледам Мъдростта, и лудостта, и безумието, Защото що може да стори човек, който е дошъл подир царя Относно това, което е вече сторено?" Еклесиаст 2: 12,

"Познах, че всичко що прави Бог ще бъде вечно; Не е възможно да се притури на него, нито да се отнеме от него; И Бог е направил това, за да се боят човеците от Него." Еклесиаст 3: 14

ти само казваш, че нещо е елементарно, но като си дошъл да разгръщаш това представяйки го нагледно, всъщност не разкриваш в какво точно се състоят неговите основни правила и как те не се различават от написаното в много по-старите писания, а именно библейските - все едно и ти като други си дошъл на лаф моабет, а не за да изявиш сериозността на религията, (с) която (се) хвалиш...

Мега фен
    хадиси Абу Дауд: „Пророкът видя една мъртва жена пред джамията си и попита молещите се кой я е убил. Един слепец се надигна и рече: „Аз. Тя е моя робиня, родила ми е две дечица, същински бисери. Вчера обаче тя обиди теб, божия пророк. Казах ѝ да спре да те обижда, но тя продължи. Не можах да издържа и я убих.” Мохамед отвърна: „С право се е проляла кръвта на тази жена”

ПП: Добре велики ислямски мислителю и истинен преводач на Корана, можеш ли да ни кажеш как се съчетава горната история където Мохамед одобрява и насърчава убийство за обида, да го съчетаеш със заповедта на Мохамед да не се убива и за ненасилие над неверници, както и да го съчетаеш и с това, че Аллах бил милостив.

Аз тук виждам само убийство одобрено от Мохамед, но не виждам нито, че Аллах е милостив, нито виждам спазване на заповедта да не се убива или пък за ненасилие над неверници както казвате вие, а убитата жена в случай е била неверник.
    Последно редактирано от defender : 06-21-2015 на 20:16

хадиси Абу Дауд: „Пророкът видя една мъртва жена пред джамията си и попита молещите се кой я е убил. Един слепец се надигна и рече: „Аз. Тя е моя робиня, родила ми е две дечица, същински бисери. Вчера обаче тя обиди теб, божия пророк. Казах ѝ да спре да те обижда, но тя продължи. Не можах да издържа и я убих.” Мохамед отвърна: „С право се е проляла кръвта на тази жена”

ПП: Добре велики ислямски мислителю и истинен преводач на Корана, можеш ли да ни кажеш как се съчетава горната история където Мохамед одобрява и насърчава убийство за обида, да го съчетаеш със заповедта на Мохамед да не се убива и за ненасилие над неверници, както и да го съчетаеш и с това, че Аллах бил милостив.

Аз тук виждам само убийство одобрено от Мохамед, но не виждам нито, че Аллах е милостив, нито виждам спазване на заповедта да не се убива или пък за ненасилие над неверници както казвате вие, а убитата жена в случай е била неверник.
    Никъде не пише, че Мохамед е одобрил и насърчил убиването на жената. Той просто се примирява с истината, че съдбата й е била такава и така е трябвало да бъде сторено с разрешение на Аллах. ''Никой не може да навреди на някого без разрешение на Аллах. ''
    А друг е въпросът че тя се е противопоставяла и не е поясннено, дали мъжът наистина е искал да убие жена си.

П.С. Няма да ме има една седмица...реших да кажа ,че да не си помислите, че бягам някъде.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си