.
Отговор в тема
Страница 25 от 204 ПървиПърви ... 152122232425262728293575125 ... ПоследнаПърви
Резултати от 601 до 625 от общо 5085

Тема: Ислям

Servus Dei Мега фен Аватара на inewton
    Град
    Sedes Sancti Petri
    Цитирай Първоначално написано от Corb1225 Виж мнението
    Странно защо такъв човек е сътворил подобна простотия. На мен ми прилича на шега.
    Кое ти се струва невярно в разсъжденията му?

Мега фен Аватара на dreamwalker
    Град
    Dreamland
    Цитирай Първоначално написано от inewton Виж мнението
    Кое ти се струва невярно в разсъжденията му?
    Не знае.

Днес е решил да го играе адвокат на дявола.
    I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.

Супер фен Аватара на Meth
    Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    хадиси Абу Дауд: „Пророкът видя една мъртва жена пред джамията си и попита молещите се кой я е убил. Един слепец се надигна и рече: „Аз. Тя е моя робиня, родила ми е две дечица, същински бисери. Вчера обаче тя обиди теб, божия пророк. Казах ѝ да спре да те обижда, но тя продължи. Не можах да издържа и я убих.” Мохамед отвърна: „С право се е проляла кръвта на тази жена”

ПП: Добре велики ислямски мислителю и истинен преводач на Корана, можеш ли да ни кажеш как се съчетава горната история където Мохамед одобрява и насърчава убийство за обида, да го съчетаеш със заповедта на Мохамед да не се убива и за ненасилие над неверници, както и да го съчетаеш и с това, че Аллах бил милостив.

Аз тук виждам само убийство одобрено от Мохамед, но не виждам нито, че Аллах е милостив, нито виждам спазване на заповедта да не се убива или пък за ненасилие над неверници както казвате вие, а убитата жена в случай е била неверник.
    Никъде не пише, че Мохамед е одобрил и насърчил убиването на жената. Той просто се примирява с истината, че съдбата й е била такава и така е трябвало да бъде сторено с разрешение на Аллах. ''Никой не може да навреди на някого без разрешение на Аллах. ''
    А друг е въпросът че тя се е противопоставяла и не е поясннено, дали мъжът наистина е искал да убие жена си.

П.С. Няма да ме има една седмица...реших да кажа ,че да не си помислите, че бягам някъде.

Град
    Sedes Sancti Petri
    Цитирай Първоначално написано от dreamwalker Виж мнението
    Днес е решил да го играе адвокат на дявола.
    Неизгодна позиция

Град
    Dreamland
    Неизгодна позиция
    Да.
    I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Meth Виж мнението
    Никъде не пише, че Мохамед е одобрил и насърчил убиването на жената. Той просто се примирява с истината, че съдбата й е била такава ''
    А друг е въпросът че тя се е противопоставяла и не е поясннено, дали мъжът наистина е искал да убие жена си.
    Мохамед отвърна: „С право се е проляла кръвта на тази жена”

Добре велики тълкувателю Аллах да те поживи и още акъл да ти даде и хлебец да си хапнеш

Питам последно пое за днес:
    Аллах забранявал съдружаване с него, но нали Аллах е създал хората, тогава той е наш небесен родител, а ние сме негови деца (сътворени от него), ами тогава това не е ли съдружаване с Аллах, което Аллах всъщност пък забранява, как така?

Все казвате, че Ислямът е бил враждебна религия, а какво ще кажете за деянията на християните - особено на църквата ?
    Убивали са лекари и алхимици, само защото са ги мислели за вещери и магьосници.
    И още ред други неща, за които ме мързи да пиша...защото утре трябва да стана рано...
    До другата седмица...

Град
    Dreamland

Добре велики тълкувателю Аллах да те поживи и още акъл да ти даде и лебец да си хапнеш

Аллах забранявал съдружаване с него, но нали Аллах е създал хората, тогава той е наш небесен родител, а ние сме негови деца (сътворени от него), ами тогава това не е ли съдружаване с Аллах, което Аллах всъщност пък забранява, как така?
    Пишеш умопомрачителни небивалици, мисля, че го осъзнаваш.

Град
    Dreamland
    Все казвате, че Ислямът е бил враждебна религия, а какво ще кажете за деянията на християните - особено на църквата ?
    Убивали са лекари и алхимици, само защото са ги мислели за вещери и магьосници.
    И още ред други неща, за които ме мързи да пиша...защото утре трябва да стана рано...
    До другата седмица...
    Църквата е обучавала, ако говориш за Средновековието /ранното и същинското/. Тогавашните учени излизали от средите на Църквата, просто защото това е бил единственият начин да получиш образование.

Добре велики тълкувателю Аллах да те поживи и още акъл да ти даде и хлебец да си хапнеш

Когато направиш човече от кал и някак си му вдъхнеш живот, не ставаш негов баща, а сътворител.

Църквата е обучавала, ако говориш за Средновековието /ранното и същинското/. Тогавашните учени излизали от средите на Църквата, просто защото това е бил единствения начин да получиш образование.
    Но нали знаете за изгарянето на хора на клади, заради това че са правели магии и тн. ?

Град
    Sedes Sancti Petri
    Но нали знаете за изгарянето на хора на клади, заради това че са правели магии и тн. ?
    Били са други времена. Папата е искал повече поданици.

Град
    Dreamland
    Това е политика.

Били са други времена. Папата е искал повече поданици.
    Това е политика.
    Както казвате. До другата седмица.

Град
    Sedes Sancti Petri
    Както казвате. До другата седмица.
    Requiescat in pace!

Мега фен
    Когато направиш човече от кал и някак си му вдъхнеш живот, не ставаш негов баща, а сътворител.
    Аха, значи той ни сътворява и възпитава чрез Корана, ама не бил наш небесен баща, а бил сътворител, прекрасно.

Каква е точно разликата между баща (родител) и сътворител - и бащата ни създава и възпитава, и сътворителя прави същото като гледам.

От утре в нас ще казвам на баща си "велики сътворителю", защото кажи-речи то същото.

Според мен ти не разбираш Корана, не защото не можеш, а защото не искаш.

Град
    Dreamland
    Аха, значи той ни сътворява и възпитава чрез Корана, ама не бил наш небесен баща, а бил сътворител, прекрасно.

Каква е точно разликата между баща (родител) и сътворител - и бащата ни създава и възпитават и сътворителя прави същото май.
    От утре в нас ще казвам на баща си "велики сътворителю", защото кажи-речи то същото като баща.

Според мен ти не разбираш Корана, не защото не можеш, а защото не искаш.
    Цитирай Първоначално написано от npp Виж мнението
    ако си п*рдял така както правеше тук, не бих се учудил на това, а ако продължаваш да изпускаш газове по същия начин, нищо чудно да се появи и още един газов гигант в слънчевата система
    Npp понякога се изказва много точно.

ахХАХахАХ толкова лесно ще се вкарате във война (с няколкоко думи на един пророк)

Мега фен
    Npp понякога се изказва много точно.
    поне да ми беше отговорила смислено, повечето отговори ти са ей такива, с по 3-4 думички без да обясниш нищо, но да ни караш да се чувстваме сякаш по-нисши от тебе - и това от жена мюсюлманка, дето в исляма трябва да служи на мъжете и да ги уважава.

Мене Аллах ме е предпочел пред тебе, чу ли, уважавай ме.
    Последно редактирано от defender : 06-21-2015 на 20:51

Град
    Dreamland
    Цитирай Първоначално написано от golemiq_korab_minava Виж мнението
    ахХАХахАХ толкова лесно ще се вкарате във война (с няколкоко думи на един пророк)
    Как го реши?

Град
    Dreamland
    поне да ми беше отговорила смислено, повечето отговори ти са ей такива, с по 3-4 думички без да обясниш нищо, но да ни караш да се чувстваме сякаш по-нисши от тебе.
    Прочети първите страници на темата, където отговорите ми са с повече от "3-4 думички", без да обясня нищо.

Ти тук само задаваш въпроси, отговорите не четеш, не мисля, че има смисъл да си губя времето да ти пиша отговори. Мога да си представя колко си отчаял npp, че да напише горецитираното по твой адрес.

Ще отговоря на въпросите Corb1225 за погребението и военните кампании.

така, защото се обсебени, съвсем малко ви трябва.. някоя папа само да се обади

Град
    Dreamland
    Цитирай Първоначално написано от golemiq_korab_minava Виж мнението
    така, защото се обсебени, съвсем малко ви трябва.. някоя папа само да се обади
    Млад и зелен...

Мега фен Аватара на haritov
    Град
    системата дегоба
    https://www.youtube.com/watch?v=43dcc_3sjt4

който иска да гледа
    В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.

Цитирай Първоначално написано от haritov Виж мнението
    https://www.youtube.com/watch?v=43dcc_3sjt4

който иска да гледа
    джоко росич е дядо

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си