.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 5085

Тема: Ислям

Hybrid View

Супер фен Аватара на Corb1225
    Цитирай Първоначално написано от haritov Виж мнението
    добре че Айнщайн не се е доверил на логиката

всъщност си играя с него без той да разбере
    Айнщайн все пак се е доверил на научния метод. Аргументът е отхвърлен.

Ти си абсолютен комедиен герой. Продължавай да си вярваш на невежеството.

Мега фен Аватара на haritov
    Град
    системата дегоба
    Цитирай Първоначално написано от Corb1225 Виж мнението
    Айнщайн все пак се е доверил на научния метод. Аргументът е отхвърлен.

Ти си абсолютен комедиен герой. Продължавай да си вярваш на невежеството.
    аре ве как е наука на латински

та после виж корена на думата логика от де иде

като си толкова умен открий аргументите ми в предните постове

бас ловя че не ти стига акъла
    В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.

аре ве как е наука на латински

та после виж корена на думата логика от де иде

като си толкова умен открий аргументите ми в предните постове

бас ловя че не ти стига акъла
    Вероятно имаш предвид гръцкото логос, само че:
    "На Български често превеждат Логос като „Наука“. Но трябва да уточним, че Хераклит я използва в тази насока, но по-скоро, като „Принципи“ (Научни принципи и закони). Значи говорим за „Принципите“ в божията логика и план (Словото)." източник
    Иначе общо означава:
    https://en.wikipedia.org/?title=Logos

Логиката не противоречи на науката по същността си, напротив - тя е едно от нейните оръжия, но сама по себе си не гарантира валидността на дадено явление. Често пъти нещо, което изглежда логично на повърхността, не е задължително вярно, ако няма необходимите доказателства за това.

Просто престани да говориш за неща, които са много над теб, защото ставаш смешен. Спести си жалките опити за лични нападки, защото приказваш напълно несъстоятелни неща. И много добре го знаеш, но се правиш на интересен.
    Последно редактирано от Corb1225 : 06-22-2015 на 17:09

Мега фен Аватара на haritov
    Град
    системата дегоба
    Вероятно имаш предвид гръцкото логос, само че:
    "На Български често превеждат Логос като „Наука“. Но трябва да уточним, че Хераклит я използва в тази насока, но по-скоро, като „Принципи“ (Научни принципи и закони). Значи говорим за „Принципите“ в божията логика и план (Словото)." източник
    Иначе общо означава:
    https://en.wikipedia.org/?title=Logos

Логиката не противоречи на науката по същността си, напротив - тя е едно от нейните оръжия, но сама по себе си не гарантира валидността на дадено явление. Често пъти нещо, което изглежда логично на повърхността, не е задължително вярно, ако няма необходимите доказателства за това.

Просто престани да говориш за неща, които са много над теб, защото ставаш смешен. Спести си жалките опити за лични нападки, защото приказваш напълно несъстоятелни неща. И много добре го знаеш, но се правиш на интересен.
    дай научно обяснение за нелогично съществуващата частица неутрино и за нелогичните неща която тя прави по логичен научен начин
    ето ти пример че науката може да греши

нали уж нищо не пътувало по-бързо от светлината е да ама не
    в случая има доказателства няма логика и научно обяснение
    и да грешката е вярна учих латински и старогръцки преди 9г явно се обърках

та нищо пак се сети какъв е корена кой как я разбира е друг въпрос

и бях прав че не ти стига акъла да откриеш аргументите

както казва един човек и най-невероятните идеи биват отхвърлени от посредствени умове

и съм наясно че не разбираш какво говоря това не значи че говоря несъстоятелни неща
    В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.

и бях прав че не ти стига акъла да откриеш аргументите

както казва един човек и най-невероятните идеи биват отхвърлени от посредствени умове

и съм наясно че не разбираш какво говоря това не значи че говоря несъстоятелни неща
    Коя е тази толкова невероятна идея, че нещо не я виждам? Човечеството (и най-вече посредствените умове) вярва във врачки, гадатели, оракули, шамани, магьосници и прочие откакто свят светува.
    Може и да не разбирам какво говориш, но се дължи на това, че не го правиш ясно и аргументирано. Общо взето досега си казал едно голямо нищо.

Мега фен Аватара на dreamwalker
    Град
    Dreamland
    Човечеството (и най-вече посредствените умове) вярва във врачки, гадатели, оракули, шамани, магьосници и прочие откакто свят светува.
    Защото съществуват, може би.

I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.

Servus Dei Мега фен Аватара на inewton
    Град
    Sedes Sancti Petri
    Цитирай Първоначално написано от dreamwalker Виж мнението
    Защото съществуват, може би.
    Съществуват, но дали наистина имат такива висши способности каквито си приписват?

Мега фен
    Коя е тази толкова невероятна идея, че нещо не я виждам? Човечеството (и най-вече посредствените умове) вярва във врачки, гадатели, оракули, шамани, магьосници и прочие откакто свят светува.
    Ми то в целия ти живот и всяко дело ти е замесена вяра, няма вяра само тоя дето знае бъдещето, ти да не би да го знаеш. Ми тогава си врачка. А ако не го знаеш, няма начин да нямаш вяра.

Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    Ми то в целия ти живот и всяко дело ти е замесена вяра, няма вяра само тоя дето знае бъдещето, ти да не би да го знаеш. Ми тогава си врачка. А ако не го знаеш, няма начин да нямаш вяра.
    Пак надмина себе си.

Дримок, радвам се, че реалността е забавна за теб. За повечето хора е жестока.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си