.
Резултати от 1 до 25 от общо 5085

Тема: Ислям

Threaded View

Мега фен Аватара на dreamwalker
    Град
    Dreamland
    Цитирай Първоначално написано от npp Виж мнението
    става въпрос за истинското Божие Слово т.е. на Онзи, Който наистина е истинският Господ Бог, тъй като всяко друго свидетелство, т.е. което не отговаря на истинската Божия Истина, но И противоречи, е със сигурност лъжливо, а следването на такива (лъже)пророчества във вярата е най-рисковано за всеки вярващ/духовен, който прави това, защото носи най-голямо проклятие, но Св. Павел няма предвид само своето свидетелство, но и свидетелствата на всички други истински Светии:

"Не пиша това, да ви посрамя, но да ви увещая, като любезни мои чада. Защото, ако имахме десетки хиляди наставници в Христа, пак мнозина бащи нямате; понеже аз ви родих в Христа Исуса чрез благовестието. Затова ви се моля, бъдете подражатели на мене. По тая причина ви пратих Тимотея, който ми е възлюбено и вярно чадо в Господа; той ще ви напомни моите пътища в Христа, такива пътища, каквито получавам навсякъде във всяка църква." 1 Коринтяни 4: 14-17

тук Той казва това, защото е бил официален наставник на езичниците от църквите от Рим, Коринт, Ефес, Солун, и т.н.
    1. Саул никога не е виждал Иисус.

2. Саул е бил от гонителите на назаряните поради някакви причини, които не взимам под внимание. Човек винаги има право на избор. Той е избрал да им бъде враг.

3. Гоненията срещу назаряните не били успешни, те не се отказвали от вярата си. Изведнъж на Саул му се привидял Иисус, човек, на чиито последователи Саул е бил враг, и Саул решил, че вече е апостол и може да разпространява истинската (?!) вяра.

4. Ако разгледаме и онова, което пишат истинските апостоли, виждаме, че Иисус е предупредил последователите си точно за такива хора като Саул, които ще ги подмамят.

След всичко това: Какво тъпо има в подозренията ми, (а и на много други), че Павел не е апостол в истинския смисъл на думата?
    Последно редактирано от dreamwalker : 06-23-2015 на 18:06
    I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си