.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 5085

Тема: Ислям

Hybrid View

Супер фен Аватара на Meth
    А ИДИЛ, самите са в договор с неверниците...и те са роби на САЩ...всичко е политика...политика - прикрита с религия !

Servus Dei Мега фен Аватара на inewton
    Град
    Sedes Sancti Petri
    А защо ако мюсюлманин присъедини човек от друга религия към исляма има сигурен билет за Рая? Аз мисля, че заради това има насилствено помюсюлманчване.

Мега фен Аватара на dreamwalker
    Град
    Dreamland
    Цитирай Първоначално написано от inewton Виж мнението
    А защо ако мюсюлманин присъедини човек от друга религия към исляма има сигурен билет за Рая?
    Кой ти е казал тази глупост?
    I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.

Цитирай Първоначално написано от dreamwalker Виж мнението
    Всъщност е така, понеже ти спасяваш неверника от отъня на Ада и хилядолетни мъки и измъчвания...така му осигуряваш едно по-добре място във Вечността, но само ако той наистина вярва.
    Не, че е 100% сигурно, че ще отиде в Рая(този човек, който е направил неверника мюсюлманин), но поне има повече шанс да се озове там.

Град
    Dreamland
    Цитирай Първоначално написано от Meth Виж мнението
    Всъщност е така, понеже ти спасяваш неверника от отъня на Ада и хилядолетни мъки и измъчвания...така му осигуряваш едно по-добре място във Вечността, но само ако той наистина вярва.
    Не, че е 100% сигурно, че ще отиде в Рая(този човек, който е направил неверника мюсюлманин), но поне има повече шанс да се озове там.
    И?
    I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.

И?
    И това, което е чул е вярно, а не глупост.

Мега фен
    абе, то е все едно да си събирате обърнати към вярата като капачки на кока-коля за промоционалната награда, чаша.
    Отивате в рая и изсипвате капачките от джабата.

Мега фен
    Сигурно след тежкия ден, да обръщате немюсюлмани във вярата, в края на деня, на заслужена почивка в местното кафене се хвалите един-друг кой е бил по-праведен през деня и колко бонус точки е събрал.

Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    Сигурно след тежкия ден, да обръщате немюсюлмани във вярата, в края на деня, на заслужена почивка в местното кафене се хвалите един-друг кой е бил по-праведен през деня и колко бонус точки е събрал.
    Да не си мислиш, че е лесно да разубедиш човек да си промени вярата.
    Например, като знам, че вироглав като тебе, въобще няма да се замисли над думите ми, хич няма да се моря с тебе.

Град
    Sedes Sancti Petri
    С мен са се опитвали ама аз тогава бях убеден атеист

Град
    Sedes Sancti Petri
    Един приятел преди много време, но аз мислех, че се шегува. Вчера гледах едно предаване и там казаха същото. Значи трябва да е вярно. Ти не го знаеш, ergo не си мюсюлманка и не учиш арабистка. Брилянтния ми ум се е заблудил.
    Последно редактирано от inewton : 06-28-2015 на 20:21

Даааа, dreamwalker...не напразно казвам, че Ислямът не е такава повърхностна религия...и не всичко може да се научи от Интернет...ако искаш можеш да се консултираш с мене за тия работи и питай за каквото щеш...

П.С. За джиновете в Исляма чувала ли си ? За двете ангели на раменете ? За Мюнкер и Некир ? Правилото за ръцете, за краката ? За Съдбовния ден в Исляма какво знаеш ? И за ред други неща не пише в Интернет...
    Не, че те изпитвам, просто ми е любопитно какво занеш и какво не.
    Двата вида апдест ? А знаеш ли как се моли ?

Град
    Sedes Sancti Petri
    Meth, аз искам да те питам нещо. Защо според исляма не е добре да имаш куче вкъщи?

Meth, аз искам да те питам нещо. Защо според исляма не е добре да имаш куче вкъщи?
    Защото едни видове ангели не влизат в тая къща. Същото се отнася и за непокрити рисунки на хора и животни. А, ако кучето е с цел да пази и да защитава дома, тогава може.

Град
    Dreamland
    Защото едни видове ангели не влизат в тая къща. Същото се отнася и за непокрити рисунки на хора и животни. А, ако кучето е с цел да пази и да защитава дома, тогава може.
    А защо пропусна да напишеш най-важното?

П.П. Не, че те изпитвам, просто ми е любопитно какво знаеш и какво не.

Мега фен
    как си го представяш това?!, Ангелите на истинския Господ Бог са горе на "небето", а животните са долу на "земята", като при това са по-нищожни същества и от човеците, как същество без разум(животно) може да изплаши или да попречи на такъв Ангел, след като всеки от тях е системен служител т.е. от системно ниво?!, и ако на човека е било дадено да владее над животните, в такъв случай, колко повече Божите Ангели имат власт над животните?!

Всъщност не е задължително да се молиш (да изпълняваш намаз), за да влязат, а е задължиелно да си чист, а за да си чист според Исляма, трябва да имаш ''гусул'', който е вид абдест и се разваля само когато еякулираш или се замърсиш и вече трябва да се изкъпеш.
    а какво ще стане ако въпреки системните ритуални умивания(гусул, абдест, уду) поклонниците не започнат да се придържат към правдата на истинския Господ Бог, и така не започнат да проявяват съвършената любов към ближните(съжителите) си, и не работят за всеобщото спасение в Него?!, где остава надеждата за вечен живот, понеже в Библията ненапразно се говори за т.нар. вечен съд?!, мюсюлманите вярват ли в това учение?!, според него всяка душа на вселената преминава последователно през всички персоналности/роли/позиции на вечността, т.е. вечност след вечност, тъй като и вечността е период с начало и край, макар и в същото време да е безкрайна, понеже винаги след края на всяка вечност започва следваща(та) поред, а персоналностите/ролите/позициите на душите се сменят с една стъпка напред за всяка поредна вечност, според това учение на Бог и Христос не би имало надежда за вечен живот ако не се осигури достатъчно добро спасение за всяка една душа още сега и до края на вечността...
    Последно редактирано от npp : 06-29-2015 на 12:34

Град
    Dreamland
    Даааа, dreamwalker...не напразно казвам, че Ислямът не е такава повърхностна религия...и не всичко може да се научи от Интернет...ако искаш можеш да се консултираш с мене за тия работи и питай за каквото щеш...

П.С. За джиновете в Исляма чувала ли си ? За двете ангели на раменете ? За Мюнкер и Некир ? Правилото за ръцете, за краката ? За Съдбовния ден в Исляма какво знаеш ? И за ред други неща не пише в Интернет...
    Не, че те изпитвам, просто ми е любопитно какво занеш и какво не.
    Двата вида апдест ? А знаеш ли как се моли ?
    Това, че приобщаването на човек към исляма ти дава еднопосочен билет към Рая, е глупост, не разбирам защо продължавате да го повтаряте.

You gotta be kidding me...

Това, че приобщаването на човек към исляма ти дава еднопосочен билет към Рая, е глупост, не разбирам защо продължавате да го повтаряте.

You gotta be kidding me...
    Уважаема dreamwalker, нали обясних, че не 100% си за там, а просто имаш по голям шанс да влезеш в Рая.

Мега фен
    Уважаема dreamwalker, нали обясних, че не 100% си за там, а просто имаш по голям шанс да влезеш в Рая.
    Така е, повече капачки, повече чаши.
    А има ли такива хора, дето като ги обърнеш във вярата ти дават 2 точки (защото са ти дали повече зор), а други, дето ти дават по 1 точка.

Мега фен
    А ИДИЛ, самите са в договор с неверниците...
    ами откъде знаеш дали са в договор с неверниците, това са предположения, а и в случая неверниците могат да им са полезни за халифат, значи са от полза за Аллях, щом помагат на "праведниците".

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си