Да, това са само предположения (може би, след около 30 години ще се изясни всичко, когато тайните агенти и шпионите почнат да пеят)...Не, не могат да са полезни и не са от никаква полза на Аллах, защото както казах по-рано, ония от ИДИЛ тълкуват погрешно и изопачават Корана. Дори е съмнително дали са държали поне веднъж Коран в ръцете си или да ли са ходили на джамия и са се молили...
Но не по този начин. Мохаммед не е водел битки по свой избор, а защото е бил провокиран и е нямал опцията да не влезе във война и да не се защити...понеже неверниците идвали да ги бият и да ги колят, когато ги чуели да се молят на Аллах...и точно затова обедната молитва се е провеждала тихо, а не на гласи това е останала традиция и да днес...и до днес обедната молитва се провежда така.
Ама той завоюва нови територии с война, каква защита е това.
Завоевателя се защитавал.
Как не е водил битки по свой избор, нима Аллах не му дава избор и го принуждава на сила да влиза в битки, а не той да си решава свободно какво иска. Демек аз не искам, ама аллах не ми дава избор, баси.
Според тебе от историята аллях към кой е милостив, към мюсюлмните или към различните.
Ангела идва с ясно намерение да ги трепе, ама Мохамед му казва, абе пич, не ги убивай, че между тях може да и се намери и един дето прилича на мене.
Каква милост заслужава тоя дето приличат на мене и ме почитат, милост заслужават различните.
Това е милост.
Последно редактирано от defender : 06-28-2015 на 16:15
![]()
...Аллах с повече ум да те дари...Ти сам стигна до извода, че той е милостив и към неверниците...а представи си корко е милостив към праведните! А фактът, че Мохаммед е изтърпял толкова мъки, е доказателство, че той е правилният избраник...и много ясно, че заслужава Рая повече от всеки...