.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 5085

Тема: Ислям

Hybrid View

Супер фен Аватара на Meth
    Да, това са само предположения (може би, след около 30 години ще се изясни всичко, когато тайните агенти и шпионите почнат да пеят)...Не, не могат да са полезни и не са от никаква полза на Аллах, защото както казах по-рано, ония от ИДИЛ тълкуват погрешно и изопачават Корана. Дори е съмнително дали са държали поне веднъж Коран в ръцете си или да ли са ходили на джамия и са се молили...

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Meth Виж мнението
    Не, не могат да са полезни и не са от никаква полза на Аллах, защото както казах по-рано, ония от ИДИЛ тълкуват погрешно и изопачават Корана. Дори е съмнително дали са държали поне веднъж Коран в ръцете си или да ли са ходили на джамия и са се молили...
    Кое изопачават, Мохамед също е водил битки за налагане на исляма, кое изопачават?

Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    Кое изопачават, Мохамед също е водил битки за налагане на исляма, кое изопачават?
    Но не по този начин. Мохаммед не е водел битки по свой избор, а защото е бил провокиран и е нямал опцията да не влезе във война и да не се защити...понеже неверниците идвали да ги бият и да ги колят, когато ги чуели да се молят на Аллах...и точно затова обедната молитва се е провеждала тихо, а не на гласи това е останала традиция и да днес...и до днес обедната молитва се провежда така.

Мега фен
    Но не по този начин. Мохаммед не е водел битки по свой избор, а защото е бил провокиран и е нямал опцията да не влезе във война и да не се защити...
    Ама той завоюва нови територии с война, каква защита е това.
    Завоевателя се защитавал.

Как не е водил битки по свой избор, нима Аллах не му дава избор и го принуждава на сила да влиза в битки, а не той да си решава свободно какво иска. Демек аз не искам, ама аллах не ми дава избор, баси.

Ама той завоюва нови територии с война, каква защита е това.
    Завоевателя се защитавал.
    Ако аз те ударя, може и да не ми отвърнеш...ще те ударя за втори път - ще ми отвърнеш....за трети...за четвърти, за пети път...и накрая ще ти писне и ще ми резнеш тиквата, нали ?

Мега фен
    Ако аз те ударя, може и да не ми отвърнеш...ще те ударя за втори път - ще ми отвърнеш....за трети...за четвърти, за пети път...и накрая ще ти писне и ще ми резнеш тиквата, нали ?
    Все едно ако някой иска да ми удари приятелката и аз да я защитя да не я удари, и после освен това да отида и да ударя неговата приятелка, че да му покажа, че аз също мога да бъда толкова злобен като него, е тва е мохамед логика.

Мега фен Аватара на dreamwalker
    Град
    Dreamland
    Все едно ако някой иска да ми удари приятелката и аз да я защитя да не я удари, и после освен това да отида и да ударя неговата приятелка, че да му покажа, че аз също мога да бъда толкова злобен като него, е тва е мохамед логика.
    I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.

Това е твоята логика.

В Корана се казва да не се прекалява.
    ''Сражавайте се с тези, които се сражават с вас в името на Аллах. Но не прекалявайте, защото Аллах не обича тези които прекаляват.'' Сура Бакара, 190-ти айет.

Мега фен
    Според тебе от историята аллях към кой е милостив, към мюсюлмните или към различните.

Ангела идва с ясно намерение да ги трепе, ама Мохамед му казва, абе пич, не ги убивай, че между тях може да и се намери и един дето прилича на мене.

Каква милост заслужава тоя дето приличат на мене и ме почитат, милост заслужават различните.
    Това е милост.
    Последно редактирано от defender : 06-28-2015 на 16:15

Според тебе от историята аллях към кой е милостив, към мюсюлмните или към различните.

Ангела идва с ясно намерение да ги трепе, ама Мохамед му казва, абе пич, не ги убивай, че между тях може да и намери и един дето прилича на мене.
    ...Аллах с повече ум да те дари...Ти сам стигна до извода, че той е милостив и към неверниците...а представи си корко е милостив към праведните! А фактът, че Мохаммед е изтърпял толкова мъки, е доказателство, че той е правилният избраник...и много ясно, че заслужава Рая повече от всеки...

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си