Ми не ми пречи, освен, че се изкривява истината, както е била в началото.
В православието връзка на всеки човек с Христос е пряка те. Съкровено отношение между тебе и Бог, при католицизма връзката човек Христос минава през божествената воля на папата.
Все едно отношението с майка ти да минава през волята на папата издигнат в божествен авторитет за земята.
Вселенския патриарх не казва нищо в православието, тук нещата се решават не еднолично, а в съборност, в която участват хора от всички етажи в Църквата от епископи до миряни (обикновени вярващи) никой няма определящо решение като самовластен божествен авторитет. Отделно решенията, които се вземат не са за установени вече неща, които да бъдат изменени.
Тва не е концерт пожелание като при католиците, тва не ми харесва, айде да го нема, утре пак ще го върнем, ако трябва.
Последно редактирано от defender : 06-30-2015 на 13:20
Не, смешна си ми просто. Адвокатстваш на всякакви религии, лъжеучения, магьосничества и други фантазьорски шитни.
Непременно.
I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.
Последно редактирано от defender : 06-30-2015 на 13:47
Изведнъж приемат папата, като автономен Божествен авторитет и се отцепват.
Инквизицията е била приета от един папа като правилна, после е отменена като неправилна.
Вземането на причастие, изповедта и много други. Ся не ми се занимава в детайли, а и не съм някакъв супер капацитет да ти ги кажа в детайли, но са много.
Последно редактирано от defender : 06-30-2015 на 13:56
Цитат: "Инквизицията е бил независим от гражданските съдилища съд, а инквизиторите били назначавани от папата и са били отговорни единствено пред него".