.
Отговор в тема
Страница 48 от 204 ПървиПърви ... 384445464748495051525898148 ... ПоследнаПърви
Резултати от 1 176 до 1 200 от общо 5085

Тема: Ислям

Супер фен Аватара на Meth
    Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    Не знам пичове, но аз ви съветвам, когато ходите в някое село с мюсюлмани, да не говорите много на тема ислям, защото мисля, че тези хора са предразположени към насилие на религиозна основа, разбира се както каза Метх насилието щяло да не е прекалено, но и един от вариантите за непрекалено, който той даде беше да свършат с вас набързичко без да се мъчите.

Цитирай Първоначално написано от npp Виж мнението
    фейк си пич, също като дефендър, надушвам духовните профани от хиляди километри, там е работата, че не говоря за досега популярното християнство, защото съм свидетел на Онзи, Който наистина е истинският Господ Бог, и за мен няма човешка религия, която да си заслужава риска, времето, средствата, и труда, дори и ако става въпрос за такова християнство, а има само един (истински) Бог, и едно (истинско) Божие Царство, но има и само един (истински) Господ - Исус Христос, Който е представен в Библията, и тук не става въпрос за мое и твое, израелско и арабско, християнско и ислямско, и т.н., но за нещата, такива каквито са в своята същност, един Бог, един Господ, едно Божие Царство, една вселена, една църква, една вяра, едно официално писание, и въобще от всичко такова има само по едно (истинско), това е реалността такава каквато наистина е, точно както се говори за атома, електрона и фотона в науката физика, и наистина всичко видимо от този физически свят е изтъкано от такива частици - това е реалността такава каквато наистина е, така щото дори и да се говори за нещо друго на тяхно място, пак науката, която е изследвала и доказала тези явления достатъчно, ще бъде неоспорима, така е и с правилната вяра, тя е като прозорец, който ни води право към съвършената истина за нещата, но не става въпрос за (по)знания/наука, а за правда, ти може да си мислиш, че Св. Ангели са просто едни човеци като земните, но това няма да промени тяхното естество на системни вселенски служители на истинския Господ Бог, нещо, което ти може би дори не си си и представял, това са същества от вселенски мащаб, Те са като вакуума, въздуха и водата, които ги има на много места едновременно, и в същото време са най-основни неща съставляващи материалния свят, но в случая Те са интегрална част от "небето", за което се говори в Библията, това са славни същества подобни на Бога, а не земни човеци, така че имаш още много да учиш докато достигнеш положението да бъдеш одобрен не само от Онзи, Който наистина е истинският Господ Бог, но и от всички човеци, също както най-големият специалист сред лекарите е уважаван от всички, а сега докато още не си започнал да допринасяш за всеобщото спасение в истинския Господ Бог, не можеш да се прославиш, и няма нужда да се криеш зад превъзходни образи на превъзходен човек, защото дори и по думите на твоите свидетелства си личи какъв (си)/що за човек си, и не можеш да го скриеш, ето как в този раздел на форума все още се ръсят тъпотии, и се пълни с боклук, а би трябвало да има само истинни свидетелства за истинския Господ Бог в него, защото е форумният раздел за философия и религия, а какво получават тинейджърите тук?!, едни супер боклучави тъпни, писани от профани, които търсят къде да си лафят, Израил беше народът, който истинският Господ Бог издигна за да започне своята мисия чрез него тук на земята, включително мястото, от където Той започна, не че говорим за държавата израел, защото според библейската терминология думата "израил" означава праведен вярващ/духовен служител, на всичкото отгоре ако разгледаш световния атлас, ще забележиш, че израел се намира точно в центъра на света, на мястото където се пресичат континентите европа, азия и африка, и разбира се това не е никак случайно, но пак повтаряме, Израил беше иницииращата точка, т.е. от там Бог започна своята мисия на земята, а ролята на Св. Ангели е да служат на всеобщото спасение в истинския Господ Бог, сиреч, те са системните вселенски служители на истинския Господ Бог, чрез които животът(добрият/истинският) е възможен в условията под греха

"Не са ли те всички служебни(т.е. системни) духове(сиреч, от вселенски мащаб), изпращани да слугуват на ония, които ще наследят спасение?" Евреи 1: 14

коранът е по-подвеждащ от Библията, защото не е по традиция на израилевите Светии, но е по линия на моавската традиция, но с това не казвам, че мохамед не е бил праведен, просто е въпрос на вяра, не на буква

"Пак ли започваме да се препоръчваме? Или имаме нужда, както някои, от препоръчителни писма до вас или от вас? Вие сте нашето писмо, написано в сърцата ни, узнавано и прочитано от всичките човеци; и явявате се, че сте Христово писмо, произлязло чрез нашето служение, написано, не с мастило, но с Духа на живия Бог, не на плочи от камък, но на плочи от плът - на сърцето. Такава увереност имаме спрямо Бога чрез Христа. Не че сме способни от само себе си да съдим за нещо като от нас си; но нашата способност е от Бога, Който ни и направи способни като служители на един нов завет(т.е. на съвършено добрия завет), - не на буквата, но на духа(т.е. на Св. Дух); защото буквата убива, а духът(т.е. а Св. Дух) оживотворява." 2 Коринтяни 3: 1-6
    Еми, мисля, че прекалено много се вживяваш...Все пак това си е твое вярване и вярвай в каквото си искаш, аз пък ще си вярвам в моето.
    ''(Ей Мохаммед) Кажи: О, неверници! Аз не служа на това, което служите вие ! И вие не служите на това, на което аз служа ! И аз не служа на това, което вие слжите , и вие не служите на това, което аз служа. И аз си имам своята религия и вие си имате вашата.'' Сура Неверниците (Кяфирун)
    Последно редактирано от Meth : 06-30-2015 на 22:24

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Meth Виж мнението
    Еми, мисля, че прекалено много се вживяваш...Все пак това си е твое вярване и вярвай в каквото си искаш, аз пък ще си вярвам в моето.
    ''(Ей Мохаммед) Кажи: О, неверници! Аз не служа на това, което служите вие ! И вие не служите на това, на което аз служа ! И аз не служа на това, което вие слжите , и вие не служите на това, което аз служа. И аз си имам своята религия и вие си имате вашата.'' Сура Неверниците (Кяфирун)
    9:111. Аллах изкупи от вярващите душите и имотите им. Сражават се по пътя на Аллах, убиват и биват убивани, за да е техен Раят

4:89. Желаят и вие да сте неверници, както и те са неверници, за да бъдете равни. И не взимайте ближни от тях, докато не се преселят по пътя на Аллах! А отметнат ли се, хващайте и ги убивайте, където ги заварите и не взимайте от тях нито ближен, нито помощник

Метх: "вярвай в каквото си искаш, аз пък ще си вярвам в моето."

контраста е страшен просто.
    Последно редактирано от defender : 06-30-2015 на 22:30

Мега фен
    Метх, ти говориш повече като християнин, не като мюсюлманин, сам усещаш какви ги пише в Корана и се чудиш как да го смекчиш и завоалираш пред нас, защото сам усещаш, че не е правилно, но и в същото време не можеш и да се откажеш от него.
    Последно редактирано от defender : 06-30-2015 на 22:38

Мега фен
    новата тема за исляма всъщност е старата м*стурб*т*рска тема, все едно един и същи човек с*р* във всяка тема от раздел философия и религия, като изключим мен
    Последно редактирано от npp : 06-30-2015 на 23:33

Мега фен Аватара на dreamwalker
    Град
    Dreamland
    новата тема за исляма всъщност е старата м*стурб*т*рска тема, все едно един и същи човек с*р* във всяка тема от раздел философия и религия, като изключим мен
    I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.

9:111. Аллах изкупи от вярващите душите и имотите им. Сражават се по пътя на Аллах, убиват и биват убивани, за да е техен Раят

4:89. Желаят и вие да сте неверници, както и те са неверници, за да бъдете равни. И не взимайте ближни от тях, докато не се преселят по пътя на Аллах! А отметнат ли се, хващайте и ги убивайте, където ги заварите и не взимайте от тях нито ближен, нито помощник

Метх: "вярвай в каквото си искаш, аз пък ще си вярвам в моето."

контраста е страшен просто.
    Виж аз как ще ти ги преведа...да видим дали ще откриеш ''контраст''
    между твоето и моето:
    Безсъмнено, Аллах е изкупил животите и имотите на вярвящите (мюсюлманите), срещу Рая, който ще им даде. Вече, те се сражават по пътя на Аллах, убиват и биват убивани. Аллах категорично е изтъкнал това и в Стария Заве,т и в Библията, и в Корана и е дал обещание. Кой може да спази обещанието си по-добре от Аллах ? В такъв случай, радвайте се на размаяната (пазарлъка, така да се каже) който сте направили. Ето това, всъщност е голямо постижение.
    Сура Тевбе-111

Пожелаха, както те се отклониха от правдата и вие да се отколните и да сте заедно. По тази причина, не се сприятелявайте с тях, докато не тръгнат по пътя на Аллах. А отметнат ли се [от думата си( че кой честен човек би го нпаравил ?)], хванете ги и ги убийте, там където ги заварите. Не взимайте от тях ни приятел ни помощник.
    Сура Ниса-89
    В Сура Ниса става въпрос за предадтелство (''а отметнат ли се'') и Аллах изтъква, че на предателите не бива да им се прощава.
    П.С. Знаеш ли колко ме е яд, че дори един правилен цитат не успяхте да изкарате от Корана...но не вие сте виновни, а онзи, който е направил превода, разбира се...

Метх, ти говориш повече като християнин, не като мюсюлманин, сам усещаш какви ги пише в Корана и се чудиш как да го смекчиш и завоалираш пред нас, защото сам усещаш, че не е правилно, но и в същото време не можеш и да се откажеш от него.
    Как говори един християнин ? А мюсюлманинът как говори ?
    Не, че не е правилно, а просто вие нямате възможност да го прочетете така, както е НАИСТИНА написано. Преводите на Корана, които ги намирате в интернет от турски на български са ужасни, затова се опитвам да ви го преведа в истинския й смисъл, без да променям думите.
    П.С. Защитавам, това което мога да защитя.

Servus Dei Мега фен Аватара на inewton
    Град
    Sedes Sancti Petri
    Преводите на Корана, които ги намирате в интернет от турски на български са ужасни, затова се опитвам да ви го преведа в истинския й смисъл, без да променям думите.
    Разбирането на дадена религия не зависи от превода.

Цитирай Първоначално написано от inewton Виж мнението
    Разбирането на дадена религия не зависи от превода.
    Та така де, имам предвид, че натрапват друг - грешен смисъл.

Мега фен
    между твоето и моето:
    Безсъмнено, Аллах е изкупил животите и имотите на вярвящите (мюсюлманите), срещу Рая, който ще им даде. Вече, те се сражават по пътя на Аллах, убиват и биват убивани. Аллах категорично е изтъкнал това и в Стария Заве,т и в Библията, и в Корана и е дал обещание. Кой може да спази обещанието си по-добре от Аллах ? В такъв случай, радвайте се на размаяната (пазарлъка, така да се каже) който сте направили. Ето това, всъщност е голямо постижение.
    Сура Тевбе-111

Пожелаха, както те се отклониха от правдата и вие да се отколните и да сте заедно. По тази причина, не се сприятелявайте с тях, докато не тръгнат по пътя на Аллах. А отметнат ли се [от думата си( че кой честен човек би го нпаравил ?)], хванете ги и ги убийте, там където ги заварите. Не взимайте от тях ни приятел ни помощник.
    Сура Ниса-89
    В Сура Ниса става въпрос за предадтелство (''а отметнат ли се'') и Аллах изтъква, че на предателите не бива да им се прощава.
    П.С. Знаеш ли колко ме е яд, че дори един правилен цитат не успяхте да изкарате от Корана...но не вие сте виновни, а онзи, който е направил превода, разбира се...
    Как говори един християнин ? А мюсюлманинът как говори ?
    Не, че не е правилно, а просто вие нямате възможност да го прочетете така, както е НАИСТИНА написано. Преводите на Корана, които ги намирате в интернет от турски на български са ужасни, затова се опитвам да ви го преведа в истинския й смисъл, без да променям думите.
    П.С. Защитавам, това което мога да защитя.
    докога ще лъжеш ти бе?!, я виж какво пише за този превод на корана, от който дефендър ти е извадил цитатите:

https://books.google.bg/books?id=0EJ...page&q&f=false

https://books.google.bg/books?id=0EJ...%D1%82&f=false
    Последно редактирано от npp : 07-01-2015 на 08:33

корана на турски ли е писан?

Корана не се чете на турски, за да се разбере.

докога ще лъжеш ти бе?!, я виж какво пише за този превод на корана, от който дефендър ти е извадил цитатите:

https://books.google.bg/books?id=0EJ...page&q&f=false

https://books.google.bg/books?id=0EJ...%D1%82&f=false
    Браво! И ти като видя, че е от арабски на български, веднага стигна до извода, че всичко написано е коректно ли ?
    Инджила - Библията*

Цитирай Първоначално написано от golemiq_korab_minava Виж мнението
    корана на турски ли е писан?

Корана не се чете на турски, за да се разбере.
    Да, не е писан на турски...но 20-30% от думите на турски език са или арабски, или с арабски корени, така че преводът на турски е много по-правилен от този на български.

Мега фен
    значи когато някой (ти) казва истината на истинския Господ Бог става неверник в твоите очи, и веднага започваш да цитираш корана, книга, която е писана около шест века след написването на книгите на Новия Завет, и - хилядолетия от написването на Петокнижието?!, само че тактиката ти е много тъпа, то и аз мога най-безсрамно да отричам всичко добро и да го заменям с лоши неща без въобще да го зачитам дори и когато истинският Господ Бог е изправен пред мен и ме гледа гневно, обаче не съм от онези, които предпочитат да угаждат на чрезмерната фарисейска гордост, алчност, завист и злоба

Град
    Sedes Sancti Petri
    веднага започваш да цитираш корана, книга, която е писана около шест века след написването на книгите на Новия Завет, и - хилядолетия от написването на Петокнижието?!
    Да бе да. Мюсюлманите не мислят така. Те казват, че Корана е написан много преди Библията или че в Библията се говори за Алах не помня точно. Това най- много ме дразни, че оспорват исторически факти.

Да, не е писан на турски...но 20-30% от думите на турски език са или арабски, или с арабски корени, така че преводът на турски е много по-правилен от този на български.
    и руския и близък до българския, но нищо не му разбирам.

Мега фен
    Та така де, имам предвид, че натрапват друг - грешен смисъл.
    дори и проблемът да е в превода, ти не представяш тълкование по-добро не по-малко от учението на Новия Завет, което не напразно по официални свидетелства е единственото актуално за последните 2 хилядолетия, например, цитираш корана:

между твоето и моето:
    Сура Тевбе-111

Сура Ниса-89
    фактически подчертаното в червено са пълни спекулации с Бог, защото изтъкваш стария завет и корана, а за Новия Завет не споменаваш, но си написал "Библията", понеже става въпрос за "убийство", а никой от Светиите на Новия Завет не е убивал, което е съвсем явно от написаното там, но ти не даваш някакво разумно обяснение за думата "убийство" в корана, с което да изтъкнеш еднаквостта на написаното в корана спрямо написаното в Новия Завет на Библията, ето как това твое свидетелство всъщност е нищо повече от един сатанизъм...

Да бе да. Мюсюлманите не мислят така. Те казват, че Корана е написан много преди Библията или че в Библията се говори за Алах не помня точно. Това най- много ме дразни, че оспорват исторически факти.
    не знам какво оспорвате, ама няма нормален (вие не сте), който да разбере това делене на сходни религии и богове... а пък и в този пъстър свят защо да е задължително да има само 1 бог? Казвам ви, вие сте способни да убивате в името на своя си бог. Пълна трагедия..

И понеже исляма взе че много се налага, да се забранят джамиите трябва.

Мега фен
    сега запя друга песен

Браво! И ти като видя, че е от арабски на български, веднага стигна до извода, че всичко написано е коректно ли ?
    Инджила - Библията*
    а тука взе много да се оплиташ в лъжите си, защото вече си противоречиш твърде много, как така преводът от турски на български е погрешен, а също и - от арабски на български, но само дето от арабски на турски не е?!

Град
    Sedes Sancti Petri
    не знам какво оспорвате, ама няма нормален (вие не сте), който да разбере това делене на сходни религии и богове... а пък и в този пъстър свят защо да е задължително да има само 1 бог? Казвам ви, вие сте способни да убивате в името на своя си бог. Пълна трагедия..

И понеже исляма взе че много се налага, да се забранят джамиите трябва.
    Кой ти говори за убийства?

Кой ти говори за убийства?
    да си чувал кое е най-силното оръжие?

В ИД се трепят ей така, защото четат и вярват на някакви книги. Вие сте същите. Ако утре стане война и сложат някаква по-смахната папа, ако утре стане война и решат да използват всеки вярващ в религията, така лесно ще се преиначат някои неща, че хиляди ще се изколят. От неграмотност, но не само.

Град
    Sedes Sancti Petri
    От неграмотност, но не само.
    От къде на къде неграмотни, познавам вярващи, които са сигурно хиляди пъти по- грамотни от теб.

сега запя друга песен

а тука взе много да се оплиташ в лъжите си, защото вече си противоречиш твърде много, как така преводът от турски на български е погрешен, а също и - от арабски на български, но само дето от арабски на турски не е?!
    НЕ съм казвал че не е и не знам, но логично е да е по-правилен...и обясних защо.

значи когато някой (ти) казва истината на истинския Господ Бог става неверник в твоите очи, и веднага започваш да цитираш корана, книга, която е писана около шест века след написването на книгите на Новия Завет, и - хилядолетия от написването на Петокнижието?!, само че тактиката ти е много тъпа, то и аз мога най-безсрамно да отричам всичко добро и да го заменям с лоши неща без въобще да го зачитам дори и когато истинският Господ Бог е изправен пред мен и ме гледа гневно, обаче не съм от онези, които предпочитат да угаждат на чрезмерната фарисейска гордост, алчност, завист и злоба
    Това е истина ЗА ТЕБ...
    И понеже никога не се опитвате да гледате през очите на другите, не ги разбирате.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си