религийте се превърнаха в учение за миналото и сивото ежедневие без да обръщат внимание на възможния най-лош развой на утрешния ден
не такава им беше идеята
В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.
Тяхната работа е да проповядват Божието слово. От там нататък всеки сам да си го тълкува. Свещениците не са длъжни да са примери за подръжание.
Или хората са толкова тъпи, че не могат сами да разтълкуват чутото и като на малки деца да им трябват примери?
Едва ли.
ма мен не ми интересува това кой кво може. аз ти казвам какво става при военно положение благодарение на църквата и религията.
https://youtu.be/sfQIc3Tlbg8 поздрав
ами умен е относително, но доста рядко може да срещнеш циганче, което да е научило столици... умът е много тясно свързан със способността за запаметяваш информация. зубренето е друго.... За съжаление не циганчетата, ами по-голяма част от българите са на това ниво. И така е във всеки един народ. Нашата интелигенция обаче в сегашната ни държава се е стопила.
Значи история не си чел? А дори толкова много да се е променила религията от тогава до сега - днес също се случва. В Украйна е най-близкия пример. Ислямът - ИД. Но като цяло в Европа църквата не е командващ орган. Нито определя политиката на държавите. Няма тази власт, каквато преди. Днес войните се водят от други.