.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 5085

Тема: Ислям

Hybrid View

Супер фен
    А на всичко отгоре теорията за Големия взрив вече доста "издиша".
    издиша

ама теорията за човека от кал не издиша

земята е плоска и на няколко хиляди години не издиша

кво пушиш ако мога да знам ?

// всеки с малко познания по математика е наясно колко неадекватно-интересна е вселената. никой не е седнал да ти обяснява, че знае откъде се е пръкнало всичко, ама и никой с капка мозък няма да седне да защитава написаното в Библията. Да поясня - не говоря за идеята за 'бог', а за конкретно написаното в религиозните текстове.

Servus Dei Мега фен Аватара на inewton
    Град
    Sedes Sancti Petri
    Цитирай Първоначално написано от aurissaaaaa Виж мнението
    издиша

ама теорията за човека от кал не издиша

земята е плоска и на няколко хиляди години не издиша

кво пушиш ако мога да знам ?

// всеки с малко познания по математика е наясно колко неадекватно-интересна е вселената. никой не е седнал да ти обяснява, че знае откъде се е пръкнало всичко, ама и никой с капка мозък няма да седне да защитава написаното в Библията. Да поясня - не говоря за идеята за 'бог', а за конкретно написаното в религиозните текстове.
    Кога съм споменал за хора от кал и плоска Земя? Не казвам, че всичко написано в Библията е вярно.

Пуша Карелия, пробвал съм и трева преди години, не вярвам ефекта да трае още.

Имам познания по математика.
    Btw някои казват, че формулата на Ойлер, свързваща 5 най- важни числа в математиката е доказателство за съществуването на Бог, в което аз лично не вярвам, но ако искаш го виж (ако вече не си го виждал)
    Последно редактирано от inewton : 07-03-2015 на 12:19

Супер фен
    че на тази теория е също толкова абсурдно да се вярва, колкото и на Бог.
    http://hyperphysics.phy-astr.gsu.edu...tro/fried.html

чакам да ми докажеш сега че планетата е на няколко хиляди години, земята обикаля слънцето, има говорещи змии и хората умират 'щото няк'ва гола скочубра е яла ябълки.

или направо ми кажи кое е вярно от Библията, 'щото 'аз не казвам, че всичко в Библията е вярно' е отговор, типичен за ... абе айде няма да обиждам. Интересно ми е просто как така е абсурдно да приемаш за истина това, което е доказано единствената валидна теория за произхода на вселената.

Пп; да уточня предварително, че не съм тръгнал да си меря пишката - изобщо не изключвам вероятността познанията ти по Физика да са далеч отвъд моите, които са на практика малко висша математика, ровене в уики и чат-пат гледане на някой курс в свободното ми време. Но все пак знам достатъчно, че поне да имам някаква идея к'ва е тая теория и да знам, че не е просто празни, на практика недоказуеми догатки, което се опитваш да намекнеш.
    Последно редактирано от aurissaaaaa : 07-03-2015 на 13:54

Servus Dei Мега фен Аватара на inewton
    Град
    Sedes Sancti Petri
    или направо ми кажи кое е вярно от Библията, 'щото 'аз не казвам, че всичко в Библията е вярно' е отговор, типичен за ... абе айде няма да обиждам. Интересно ми е просто как така е абсурдно да приемаш за истина това, което е доказано единствената валидна теория за произхода на вселената.

Пп; да уточня предварително, че не съм тръгнал да си меря пишката - изобщо не изключвам вероятността познанията ти по Физика да са далеч отвъд моите, които са на практика малко висша математика, ровене в уики и чат-пат гледане на някой курс в свободното ми време. Но все пак знам достатъчно, че поне да имам някаква идея к'ва е тая теория и да знам, че не е просто празни, на практика недоказуеми догатки, което се опитваш да намекнеш.
    За научни факти в Библията бях писал някъде назад в темата.

Няма как да знаеш какво искам да намекна и затова ти казвам: Не намеквам, че теорията за Големия взрив е напълно грешна. Просто от историята на науката е известно, че някои твърдения, които на теория са верни, в последствие чрез експериментална проверка се оказват (частично) грешни. Фактът, че няма как да се върнем назад във времето (всъщност за вселенските мащаби има как, но не знам дали е възможно да се върнем до "началото" на времето) и да проверим/видим как е възникнала Вселената ме подтиква да не се доверявам напълно на теоретично вярно твърдение.
    Последно редактирано от inewton : 07-03-2015 на 14:23

Мега фен
    Един от водещите специалисти в теорията за молекулярната еволюция, руският еволюционист Александър И. Опарин в своята книга "Произходът на живота":

"За съжаление произходът на клетката остава въпрос, който в действителност е най-тъмната страна от цялата еволюционна теория".

Мега фен
    // всеки с малко познания по математика е наясно колко неадекватно-интересна е вселената. никой не е седнал да ти обяснява, че знае откъде се е пръкнало всичко.
    Ние затова сме вярващи че има Бог, а не материално фактологически убедени атеисти, че няма.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си