аз съм убеден единствено, че твоят Бог не съществува, тъй като книжката, в която е описан, е шепа свободни съчинения.
Убеден съм също, че и останалите европейски и средноазиатски митологии са булшит.
Мистерия или не е живота на Земята е без значение. Мистерия е и онзи американец, който го удря 10 пъти мълния, жена му, негов приятел, а накрая мълния удря и надгробната му плоча - сигурно и това е работа на 'нещото', което създава живот от кал и много мрази ядящите свинско.
абиогенезиса действително е интересна тема и чат-пат попадам на някоя и друга статия - единственото, което модерната наука не може да направи, е да накара клетките, които създават, да се възпроизвеждат. Мистерия има, да - мистерията е в това как да го копираш, а не как става. Т.е. мистерията е в въпроса защо.
Интересен факт е, че според доста учени необходима предпоставка за живота на земята такъв, какъвто е днес, е да е имало само едно-единствено такова събитие, от който е произлязло всичко. Аз залагам на външен източник или извънземна цивилизация. Поне има резон. Ти вярвай в говорещи змии щом ти е кеф.
https://en.wikipedia.org/wiki/Miller...rey_experiment