.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 5085

Тема: Ислям

Hybrid View

anonymous895156
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от Meth Виж мнението
    Разбрах това, което написа и честно казано, малко ''отклони'' взгледите ми за религиите.
    Искам да те питам - какво мислиш, че се случва, когато човек умре ?
    като солипсист мисля, че Вселената спира да съществува, и като материалист - че друга реалност освен тази няма; идеалистите са безнадеждни романтици
    но реално погледнато - не знам
    хората, които се мъчат да дадат категоричен отговор на този въпрос (всички) винаги се провалят, защото при тях е въпрос на вяра. а щом вярваш в нещо (независимо дали си догматичен атеист или християнин), значи си захвърлил целия си интелект и потенциал на боклука. и преди дефендито да ми е скочил с "ааа, ама и ти си тъп като нас, щом вярваш на очите си", ще му кажа, че съм нихилист

Цитирай Първоначално написано от golemiq_korab_minava Виж мнението
    за димитАр

изказа се 15 годишния.. опроверга всички хилядолетни религии. :Д :Д
    като се замислиш, наистина е смешно

Цитирай Първоначално написано от golemiq_korab_minava Виж мнението
    Димитре, искаш ли да ти постна няколко зловещи експерименти с хора? Много ''интелигентни'' умни хора са ги правили. А нали знаеш, че още по-малка е вероятността народа, масите да надминат интелектуално тези експериментатори?

Знаеш ли за Хипократовата клетва на докторите?

Знаеш ли, че има прости цигани, които, ама прости цигани, които са добродушни, защото вярват в доброто и някоя религия силно?
    (не)наличието на емпатия у някого няма отношение към религиозността му. всъщност и аз вече нямам такава, но по принуда спазвам Обществения договор, защото ако не го направя, ще се случи немислимото и Аз ще пострадам. пък и огледалните неврони и това хората да ми се възхищават не само заради гените ми са неща, които ми носят удоволствие. хората, които визираш, са били или последователи на догматични идеологии, или са били психично болни (щатът ще ги излекува), или са изпълнявали заповеди (робуване на авторитети и страх - патриархалното ви общество ги поддържа). не виждам голяма разлика между религиозен (фундаменталист) и (изпълняващ заповеди) нацист
    а ако представата ти за добре работещо общество са овчедушни малоумни цигани и хора като тях... ти пожелавам да продължиш да си неразделна част от него

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от dimitar., Виж мнението
    и преди дефендито да ми е скочил
    Реших да не скачам, щото така нарушавам свободата, която Бог тук ви е дал да бъдете себе си, иначе всичко, което кажа ще бъда обвиняван в догматизъм.

Едни намират в Бог свободата, други виждат догматизъм. Ами то и индивид от племето Самбуру ако види люмбирджини, ще мисли, че е само купчина ламарини, даже може и да го ползва като кенеф.

Не ползвайте словото за кенеф.

Тва е все една да изтриеш с гумичка картина на Пикасо и да нарисуващ върху платното жираф с химикалката си по време на час, докато се чудиш на къде да зяпаш.
    Последно редактирано от defender : 07-05-2015 на 14:47

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си