Думата "хаиета" от стих 2 на Битие може да се преведе и като "беше станала", не само като беше.
В Ис. 45:18 е написано, че Земята първоначално не е била пуста, затова се предполага, че между стих 1 и 2 от Битие е пропуснат период от време, може би падението на Луцифер (Езек. 28:11-19), след който период Земята е станала пуста, а в стих 2 Бог я възстановява.
Та щом е пропуснато това може да е пропуснато и създаването на тъмнината.
Последно редактирано от inewton : 07-08-2015 на 12:23
няма как земята да е станала безформена ако преди това истинският Бог я е сътворил с форма, а и Исая 45:18 единствено доказва това, защото там пише: "Бог, Който създаде земята, направи я, и я утвърди, Който не я сътвори напусто(напразно), но я създаде, за да се населява", пък и в библейските писания е писано, че Бог е създал цялото вселенско творение за 144 часа(шест дена) - това(144) е едно много велико библейско число
освен Бог има и други безпричинни същества/неща във вселената
Последно редактирано от npp : 07-08-2015 на 17:11
Имам въпрос:
Християните девствени ли трябва да се женят, а мюсюлманите това да се женят девствени и за двата пола ли се отнася??
И в исляма половете не са равни защото от къде накъде мъжете ще имат по няколколко жени а жените си имат един мъж??
Да, трябва да си девствен, разбира се за да останеш девствен до брака трябва да имаш и малко акъл, иначе животинското ще надделее или ще се травмираш, особено сега като ни залива такава помия за сексуалния живот, лъжат ни че щастието е в секса, и един нещастен човечец, кво да прай, боцват го.
Последно редактирано от defender : 07-08-2015 на 20:28
По- скоро е с пожелателен характер, тъй като Бог е замислил сексуалните отношения така, че да носят удоволствие Битие 1:28. Това, че трябва да се жениш девствен е залегнало във времето като доказателство за честността на жената/мъжа, но не се сещам някъде в Библията да се забранява полов акт преди брака.
ок а някой би ли ме просветлил какъв е смисъла да се женим девствени, защото така много неща могат да се объркат, като на момчето да му е малко пишлето, жената да е дърво в леглото, или просто да не се получава, понякога се случва... но ако правиш секс преди брака, можеш да се откажеш от самия брак, ако полвинката в леглото не я бива. Сексът е много важен в една връзка, ако той куца, бракът ще куца.
А аз имам и друг въпрос, библията и/или корана забраняват ли хомосексуалните?
https://www.youtube.com/watch?v=MYSVMgRr6pw
гледайте и клипа
А ти защо питаш? Защото ще го правиш за пръв път и тъй като (най- вероятно) не си женена се страхуваш от Божия гняв или защото ти е интересно какво казват религиите по въпроса?
Последно редактирано от inewton : 07-08-2015 на 21:13
първо той казва, за да се избягва блудство да се женят
а после казва, че това не е заповед, да се женят, а съвет, защото има хора, които могат да издържат и избягват блудството и без да се женят
това той го казва не защото могат да блудстват,
а че едни могат да избегнат блудство като се женят, а друг може да го избегне и без да се жени.