Аз не мисля, че даде много точен отговор на въпросите и, даже даде само пасажи от Библията, така че ето как аз бих представил отговорите си.
Относно първото, не напразно се казва еволюционна теория за произхода на човека - тоест предположение. То затова се казва и ТЕОРИЯ. Не е доказано по никакъв начин.
По втория въпрос - Няма как да се изпълни заповедта от Бог човека да насели земята ако в началото не се сношават брат със сестра. Тогава просто е нямало други хора и е било необходимо това. Постепенно колкото повече нараствало населението на земята, започвали и да растат границите за сношаване между роднини. И във един момент стигаме до момента както е сега. Вече има достатъчно хора и няма нужда да се сношават роднина с роднина. В началото Бог е пазел човешкото ДНК да не се уврежда (т.е. да не стават "уродливи"). Постепенно обаче тази благодат намалявала и намалявала, та така и до сега. Бих те удостоил и с пасажи от Библията, доказващи това, но мисля да потърся по-късно, в случай че не ми повярваш ;д