.
Отговор в тема
Страница 84 от 204 ПървиПърви ... 347480818283848586878894134184 ... ПоследнаПърви
Резултати от 2 076 до 2 100 от общо 5085

Тема: Ислям

Супер фен Аватара на Meth
    [QUOTE=defender;11336374]Аз паля когато поискам.[/QUOTE
    Но по принцип когато се отиде на църква се пали. А защо ? Според npp това са безполезни, неефективни ритуали, които въобще не усъвършенстват вършенето на правда/правенето на добро....Моля ви се хванете го за ръката и да заведете на църква, че да види хората какво правят там...

Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    Аз паля когато поискам.
    Но по принцип когато се отиде на църква се пали. А защо ? Според npp това са безполезни, неефективни ритуали, които въобще не усъвършенстват вършенето на правда/правенето на добро....Моля ви се хванете го за ръката и да заведете на църква, че да види хората какво правят там...

П.С. Постнах го два пъти...сори.
    Последно редактирано от Meth : 08-02-2015 на 21:09

Голям фен Аватара на Liora
    Цитирай Първоначално написано от Meth Виж мнението

П.С. А вие защо палите свещи ? Това помага ли ви във вършенето на правдя/правенето на добро ?
    Да, помага им. Използват парафина по по-библейски начин.

Мега фен
    Свеща има само символично значение, първо че Бог е светлина, второ пламенна молитва.

Свеща не спасява.

П.С. Постнах го два пъти...сори.
    Един вид принасяш свещта в жертва. Затова се пали и тамян.

Цитирай Първоначално написано от Liora Виж мнението
    Да, помага им. Използват парафина по по-библейски начин.

П.С. За по-библейски и най-библески начин не съм чувал.

Свеща има само символично значение, първо че Бог е светлина, второ пламенна молитва.

Свеща не спасява.
    А паленето на свещ е било съвременен неефективен религиозен ритуал, който не усъвършенства по никакъв начин правенето на добро. Уж християнин. Добре npp не ги пали.

П.С. За по-библейски и най-библески начин не съм чувал.
    Някои хора го използват по много небиблейски начин if you know what I mean ;д
    Не знам за свещите,но няколко пъти заради тях да припадна,ама да съм била запалила за здраве.

Един вид принасяш свещта в жертва. Затова се пали и тамян.
    В жертва ? Парафин ? Продукт на нефта ?....еми добре, щом е така...нищо не съм казал.

Някои хора го използват по много небиблейски начин if you know what I mean ;д
    Не знам за свещите,но няколко пъти заради тях да припадна,ама да съм била запалила за здраве.
    Като се има предвид, че имам badass мозък (така да се каже)...сещам се какви работи могат да бъдат извършени с една свещ.
    Как така ?

В жертва ? Парафин ? Продукт на нефта ?....еми добре, щом е така...нищо не съм казал.
    Ми така са ми обяснявали. И парафина има душа.

Ми така са ми обяснявали. И парафина има душа.
    Без коментар. (Не, сериозно....нищо не съм казал...)

Като се има предвид, че имам badass мозък (така да се каже)...сещам се какви работи могат да бъдат извършени с една свещ.
    Как така ?
    Не товааа.
    Това https://www.youtube.com/watch?v=MVnk7-kQ2Rw

Мега фен
    А паленето на свещ е било съвременен неефективен религиозен ритуал, който не усъвършенства по никакъв начин правенето на добро. Уж християнин. Добре npp не ги пали.
    “...после уредиха светинята и вътрешните части на храма и осветиха притворите; направиха нови свещени съдове и внесоха в храма светилник, олтар за всесъжения и за тамян и трапеза; разкадиха на олтара тамян, запалиха свещите на светилника и осветлиха храма
    (Първа книга Макавейска, 4:48-50)

Почти съвременен, мхм.

“...после уредиха светинята и вътрешните части на храма и осветиха притворите; направиха нови свещени съдове и внесоха в храма светилник, олтар за всесъжения и за тамян и трапеза; разкадиха на олтара тамян, запалиха свещите на светилника и осветлиха храма
    (Първа книга Макавейска, 4:48-50)

Почти съвременен, мхм.
    Кажи го на npp, според него това е...знаеш какво...написах го поне 5 пъти...

Не товааа.
    Това https://www.youtube.com/watch?v=MVnk7-kQ2Rw
    Трябва някой да им каже, че и парафинът си има душа и че не трябва да го хабят за простотии...колкото толкова...

Мега фен
    Когато пада благодатния огън всяка година, хората с какво пренасят огъня по света, по всички поместни православни църкви, не ли със свещи.
    Изглежда е богоугодно запалената сеещ, но има символичен характер.
    Последно редактирано от defender : 08-02-2015 на 21:35

Абе християни...мислите ли, че npp изопачава християнството ?
    Според мен той си е създал една своя изопачена религия, уповаваща се на Истинският Господ Бог и само той разбира какви ги говори и как ги интерпретира нещата от Библията, която според него съдържа мноого безполезни, неефективни ритуали, които въобще не усъвършенстват вършенето на правда/правенето на добро...
    Аз лично го виждам като някакъв си съвременен пророк-отшелник, който само сам се разбира.
    П.П. Нищо враждебно и нетолерантно не съм казал. Просто попитах и другите християни, понеже те са по-запознати с християнските работи и изказах и свое мнение.

Когато пада благодатния огън всяка година, хората с какво пренасят огъня по света, по всички поместни православни църкви, не ли със свещи.
    Изглежда е богоугодно запалената сеещ, но има символичен характер.
    Символиката е важна.
    Но според npp...е, да...знаеш вече какво е според npp...

Мега фен
    Абе християни...мислите ли, че npp изопачава християнството ?
    Според мен той си е създал една своя изопачена религия,
    нпп никога не е казвал, че е християнин, а "езичник-свидетел", така е казвал, а че има някаква своя религия, това е така!

Мега фен
    Символиката е важна.
    Но според npp...е, да...знаеш вече какво е според npp...
    Ами символиката трябва да е израз на вътрешното ти състояние, а не че символиката те прави нещо повече.

В смисъл, дори и свещ от 100 лв да запалиш, бабичката дето пали свещ от 10 стотинки може да е по-праведна и искрена във вярата си.

нпп никога не е казвал, че е християнин, а "езичник-свидетел", така е казвал, а че има някаква своя религия, това е така!
    Знаеш ли какво...мисля, че заради такива като npp Библията е била изопачена с времето и дори много ИСТИНСКИ евангелия сега не са включени в Новия завет...а може би някои се пазят в тайните частни библиотеки на Ватикана...(а може би и на много други места)
    П.П. Нищо обидно към християнството...споделих това, което всеки мюсюламнин би си помислил...

Ами символиката трябва да е израз на вътрешното ти състояние, а не че символиката те прави нещо повече.

В смисъл, дори и свещ от 100 лв да запалиш, бабичката дето пали свещ от 10 стотинки може да е по-праведна и искрена във вярата си.
    Същото е и с молитвите. Ако щеш иди и се моли в Мека, но ако не си праведен, молитвата ти е много, много пъти по-безполезна от молитвата на обикновения молещ се.

П.П. Лека нощ...нека Бог/Аллах ви благослови и с мир да ви дари !

Знаеш ли какво...мисля, че заради такива като npp Библията е била изопачена с времето и дори много ИСТИНСКИ евангелия сега не са включени в Новия завет...а може би някои се пазят в тайните частни библиотеки на Ватикана...(а може би и на много други места)
    П.П. Нищо обидно към християнството...споделих това, което всеки мюсюламнин би си помислил...
    Има свитъци в Йерусалим, Божи гроб, обаче така ги пазят,че ако не ги опазят християнството ще изчезне.
    А npp е много компетентен, понякога ме кара да си мисля че е свидетел на Йехова или нещо такова.

Мега фен
    обаче така ги пазят,че ако не ги опазят християнството ще изчезне.
    Защо ще изчезне?
    Защо предаваш повече тежест на някакви скрити свитъци, а не на общодостъпната Библия.

Бог нали е казал, че Божията истината ще е винаги достъпна за всеки, не скрита.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си