[QUOTE=defender;11336374]Аз паля когато поискам.[/QUOTE
Но по принцип когато се отиде на църква се пали. А защо ? Според npp това са безполезни, неефективни ритуали, които въобще не усъвършенстват вършенето на правда/правенето на добро....Моля ви се хванете го за ръката и да заведете на църква, че да види хората какво правят там...
Но по принцип когато се отиде на църква се пали. А защо ? Според npp това са безполезни, неефективни ритуали, които въобще не усъвършенстват вършенето на правда/правенето на добро....Моля ви се хванете го за ръката и да заведете на църква, че да види хората какво правят там...
П.С. Постнах го два пъти...сори.
Последно редактирано от Meth : 08-02-2015 на 21:09
Свеща има само символично значение, първо че Бог е светлина, второ пламенна молитва.
Свеща не спасява.
Не товааа.
Това https://www.youtube.com/watch?v=MVnk7-kQ2Rw![]()
“...после уредиха светинята и вътрешните части на храма и осветиха притворите; направиха нови свещени съдове и внесоха в храма светилник, олтар за всесъжения и за тамян и трапеза; разкадиха на олтара тамян, запалиха свещите на светилника и осветлиха храма
(Първа книга Макавейска, 4:48-50)
Почти съвременен, мхм.
Когато пада благодатния огън всяка година, хората с какво пренасят огъня по света, по всички поместни православни църкви, не ли със свещи.
Изглежда е богоугодно запалената сеещ, но има символичен характер.
Последно редактирано от defender : 08-02-2015 на 21:35
Абе християни...мислите ли, че npp изопачава християнството ?
Според мен той си е създал една своя изопачена религия, уповаваща се на Истинският Господ Бог и само той разбира какви ги говори и как ги интерпретира нещата от Библията, която според него съдържа мноого безполезни, неефективни ритуали, които въобще не усъвършенстват вършенето на правда/правенето на добро...
Аз лично го виждам като някакъв си съвременен пророк-отшелник, който само сам се разбира.
П.П. Нищо враждебно и нетолерантно не съм казал. Просто попитах и другите християни, понеже те са по-запознати с християнските работи и изказах и свое мнение.
Знаеш ли какво...мисля, че заради такива като npp Библията е била изопачена с времето и дори много ИСТИНСКИ евангелия сега не са включени в Новия завет...а може би някои се пазят в тайните частни библиотеки на Ватикана...(а може би и на много други места)
П.П. Нищо обидно към християнството...споделих това, което всеки мюсюламнин би си помислил...