.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 5085

Тема: Ислям

Hybrid View

Супер фен Аватара на Meth
    Абе християни...мислите ли, че npp изопачава християнството ?
    Според мен той си е създал една своя изопачена религия, уповаваща се на Истинският Господ Бог и само той разбира какви ги говори и как ги интерпретира нещата от Библията, която според него съдържа мноого безполезни, неефективни ритуали, които въобще не усъвършенстват вършенето на правда/правенето на добро...
    Аз лично го виждам като някакъв си съвременен пророк-отшелник, който само сам се разбира.
    П.П. Нищо враждебно и нетолерантно не съм казал. Просто попитах и другите християни, понеже те са по-запознати с християнските работи и изказах и свое мнение.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Meth Виж мнението
    Според мен той си е създал една своя изопачена религия,
    нпп никога не е казвал, че е християнин, а "езичник-свидетел", така е казвал, а че има някаква своя религия, това е така!

Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    нпп никога не е казвал, че е християнин, а "езичник-свидетел", така е казвал, а че има някаква своя религия, това е така!
    Знаеш ли какво...мисля, че заради такива като npp Библията е била изопачена с времето и дори много ИСТИНСКИ евангелия сега не са включени в Новия завет...а може би някои се пазят в тайните частни библиотеки на Ватикана...(а може би и на много други места)
    П.П. Нищо обидно към християнството...споделих това, което всеки мюсюламнин би си помислил...

Голям фен Аватара на Liora
    Знаеш ли какво...мисля, че заради такива като npp Библията е била изопачена с времето и дори много ИСТИНСКИ евангелия сега не са включени в Новия завет...а може би някои се пазят в тайните частни библиотеки на Ватикана...(а може би и на много други места)
    П.П. Нищо обидно към християнството...споделих това, което всеки мюсюламнин би си помислил...
    Има свитъци в Йерусалим, Божи гроб, обаче така ги пазят,че ако не ги опазят християнството ще изчезне.
    А npp е много компетентен, понякога ме кара да си мисля че е свидетел на Йехова или нещо такова.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Liora Виж мнението
    обаче така ги пазят,че ако не ги опазят християнството ще изчезне.
    Защо ще изчезне?
    Защо предаваш повече тежест на някакви скрити свитъци, а не на общодостъпната Библия.

Бог нали е казал, че Божията истината ще е винаги достъпна за всеки, не скрита.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Liora Виж мнението
    Има свитъци в Йерусалим, Божи гроб, обаче така ги пазят,че ако не ги опазят християнството ще изчезне.
    А npp е много компетентен, понякога ме кара да си мисля че е свидетел на Йехова или нещо такова.
    вече няма Йехова, още преди около две хилядолетия истинският Бог престана да се явява като Йехова, като официално сложи край на онова Свое явление, а сега вече се явява само като Бог Отец и Господ Исус Христос, защото Йехова беше един вид "звяр", което според библейската терминология означава явление на божественото, което е не само позитивно, но и негативно - това е поне едно от духовните значения на библейската дума "звяр", нито така наречените свидетели на йехова може без никакви угризения да бъдат наречени компетентни, понеже ръсиха доста тъпотии

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от npp Виж мнението
    вече няма Йехова, още преди около две хилядолетия истинският Бог престана да се явява като Йехова
    30. Аз Съм Бог Авраамов, Исааков, Яковов - Изход 3:15, Матей 22:32

По времето на Авраам как са наричали Бог?
    Последно редактирано от defender : 08-02-2015 на 23:48

Мега фен
    вече няма Йехова, още преди около две хилядолетия истинският Бог престана да се явява като Йехова,
    14. Бог отговори на Моисея: Аз съм вечно Съществуващият. И рече: тъй кажи на синовете Израилеви: вечно Съществуващият (Иехова) ме прати при вас. (Изх 3)

т.е. Бог бил престанал да се явява като Вечносъществуващ ли?

Мега фен
    тия ги разправяй на някой глухоням слепец, но е сигурно, че дори и такъв няма да ти повярва на лъжите, за теб истинско евангелие може и да е някое като/инспирирано от филмите the devil's rejects и the lords of salem, но Онзи, Който наистина е истинският Господ Бог си има солидни принципи, а не някакви мътни страсти за живеене в пълен разкош (още) сега, понеже някои индивиди не си даваха сметка какво е да си на Негово място, и колко ли същества от цялата вселена биха могли да те обвинят, и дори биха успели да те осъдят, ако не си напълно праведен, дори и просто едничкия вопъл на самотна жена изгубила едничката си рожба...

Супер фен Аватара на DoctorSatan666
    може и да е някое като/инспирирано от филмите the devil's rejects и the lords of salem,
    Гледал си the devil's rejects и the lords of salem?

Защо?

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от DoctorSatan666 Виж мнението
    Гледал си the devil's rejects и the lords of salem?

Защо?
    не помниш ли, че ти пръв заговори за тези филми тук в този форум, та така разбрах за (естеството на) тяхното съдържание, не че бих ги гледал

Супер фен Аватара на DoctorSatan666
    не помниш ли, че ти пръв заговори за тези филми тук в този форум, та така разбрах за (естеството на) тяхното съдържание, не че бих ги гледал
    За lords of salem не мисля, че съм споменавал. Иначе е добре да им хвърлиш по едно око, преди да ги намесваш в разни писания и глупости.

Мега фен
    никой не ти е виновен за твоето неверие/маловерие, понеже ето че и до сега все още не разбираш значението на доста от бейсиковите(основните) библейски думи и изрази, не можеш да разбереш какво съм имал предвид когато съм се посочвал за езичник, за теб това е просто една обидна дума, понеже си като лошите фарисеи, които ако на са били на първите места в синагогата, са се чувствали като най-прецакани на света, затова бързаш да се вредиш първи в Божието Царство като един от великите юдеи, обаче хич не си даваш сметка дали въобще си достоен за това, защото едва ли някой от първите там е станал пръв с горделивост, натягане, нахалство, наглост, нахаканост, високомерие, надменност, мръсни номера, и т.н., а ти хем искаш да имаш всичко добро, хем всичко лошо...

Мега фен
    никой не ти е виновен за твоето неверие/маловерие, понеже ето че и до сега все още не разбираш значението на доста от бейсиковите(основните) библейски думи и изрази, не можеш да разбереш какво съм имал предвид когато съм се посочвал за езичник, за теб това е просто една обидна дума, понеже си като лошите фарисеи, които ако на са били на първите места в синагогата, са се чувствали като най-прецакани на света, затова бързаш да се вредиш първи в Божието Царство като един от великите юдеи, обаче хич не си даваш сметка дали въобще си достоен за това, защото едва ли някой от първите там е станал пръв с горделивост, натягане, нахалство, наглост, нахаканост, високомерие, надменност, мръсни номера, и т.н., а ти хем искаш да имаш всичко добро, хем всичко лошо...
    А какво означава думата езичник, когато ти я използваш?

Мега фен
    А какво означава думата езичник, когато ти я използваш?
    библейския смисъл на тази дума е различен според различните случаи - не можа ли да разбереш поне това?!

30. Аз Съм Бог Авраамов, Исааков, Яковов - Изход 3:15, Матей 22:32

По времето на Авраам как са наричали Бог?
    а да не би представените в новозаветните библейски писания Бог Отец и Исус Христос да не са Господ Бог Авраамов, Исааков, и Яковов?!

14. Бог отговори на Моисея: Аз съм вечно Съществуващият. И рече: тъй кажи на синовете Израилеви: вечно Съществуващият (Иехова) ме прати при вас. (Изх 3)

т.е. Бог бил престанал да се явява като Вечносъществуващ ли?
    как не можа да разбереш, че едно са буквите, друго са понятията, защото старозаветният Йехова беше един вид "звяр", т.е. не само истинският Господ Бог, но и с нежеланото участие на сатана, докато Богът на Новия Завет е единствено истинският Господ Бог без каквато и да е успешна намеса на сатана в самите Божии Дела
    Последно редактирано от npp : 08-02-2015 на 23:55

Мега фен
    библейския смисъл на тази дума е различен според различните случаи - не можа ли да разбереш поне това?!
    ми аз не искам да съм различен от това, което учи Христос, затова съм християнин.

Мега фен
    Че какво съм увъртал ? Едно е да го видиш на видео, друго си е да ти го обяснява мюсюлманин, който го прави 5 пъти всеки ден.
    знаеш какво имам предвид

П.С. А вие защо палите свещи ? Това помага ли ви във вършенето на правдя/правенето на добро ?
    лично аз не паля свещи в храмове ръкотворени от човеци

Но по принцип когато се отиде на църква се пали. А защо ? Според npp това са безполезни, неефективни ритуали, които въобще не усъвършенстват вършенето на правда/правенето на добро....Моля ви се хванете го за ръката и да заведете на църква, че да види хората какво правят там...
    посещавал съм редовно и православен храм и всякакви други още преди доста години, обаче там не намерих Онзи, Който наистина е истинският Бог така както е редно да Го има на такова място, защото в съвременните религии почти няма от чудесата и знаменията на истинското спасение, все едно си (така да се каже) в храма на обречените

А паленето на свещ е било съвременен неефективен религиозен ритуал, който не усъвършенства по никакъв начин правенето на добро. Уж християнин. Добре npp не ги пали.
    дори и да запалиш милиарди восъчни/парафинни свещи, каква полза?!, Господ, Исус Христос, както и всеки един от Неговите истински ученици представени в Библията, е изгонвал бесовете от всеки срещнат обладан и е изцелявал всеки срещнат болен без каквито и да било свещи, а какво стана, какъв толкова бе резултата, след всички тези векове традиция да се палят свещи в ръкотворен от човеци храм?!

Според мен той си е създал една своя изопачена религия, уповаваща се на Истинският Господ Бог и само той разбира какви ги говори и как ги интерпретира нещата от Библията, която според него съдържа мноого безполезни, неефективни ритуали, които въобще не усъвършенстват вършенето на правда/правенето на добро...
    Аз лично го виждам като някакъв си съвременен пророк-отшелник, който само сам се разбира.
    П.П. Нищо враждебно и нетолерантно не съм казал. Просто попитах и другите християни, понеже те са по-запознати с християнските работи и изказах и свое мнение.
    и всеки сам от тук виртуално присъстващите може да си даде обяснение за разликата между ритуалите, които не спасяват нито един ближен(съжител) достатъчно/съвършено, и директното действие на Духа на истинския Бог Отец действуващ чрез истинския Исус Христос и съответните човешки същества върху съответните обладани, недъгави, сакати, болни, мъртви, и пр., които са представени в библейските книги на Новия Завет

а ти "метамфетаминче" вече показа, че прикриваш реалната си самоличност, понеже се видя, че не си никакъв мюсюлманин, не бих се учудил ако дори и исхак(един от потребителите в този форум, за когото съм сигурен, че е мюсюлманин) каже, че не те познава, и че не говориш като мюсюлманин, но играеш някаква тъпа игра

а ти "метамфетаминче" вече показа, че прикриваш реалната си самоличност, понеже се видя, че не си никакъв мюсюлманин, не бих се учудил ако дори и исхак(един от потребителите в този форум, за когото съм сигурен, че е мюсюлманин) каже, че не те познава, и че не говориш като мюсюлманин, но играеш някаква тъпа игра
    Значи признавш, че и в Книгата ти има изопачени неща.
    Защо да не съм се държал кто мюсюлманин ? Защо трябва да ме познава ? А как говори един мюсюлманин ?

Мега фен
    Значи признавш, че и в Книгата ти има изопачени неща.
    Защо да не съм се държал кто мюсюлманин ? Защо трябва да ме познава ? А как говори един мюсюлманин ?
    както вече казахме и преди, в Библията има доста несъвършени/лоши неща поради факта че сатана е имал власт да ги причини, но затова Св. Ап. Павел казва: "Христос не угоди на Себе Си, но, както е писано: - "Укорите на ония, които укоряваха тебе, Паднаха върху Мене". Защото всичко, що е било от по-напред писано, писано е било за наша поука, та чрез твърдостта и утехата от писанията да имаме надежда."(Римляни 15:3-4), което означава, че написаното в Писанието не трябва да бъде следвано сляпо, но трябва да се прави разлика между добро и зло, така щото да се следва само доброто, понеже дори и ако някой от пророците на истинския Бог някога е извършил нещо зло някак си, ние трябва да се (по)стараем да не постъпим по същия/такъв начин, и т.н.

не те съдя, просто коментирах

както вече казахме и преди, в Библията има доста несъвършени/лоши неща поради факта че сатана е имал власт да ги причини, но затова Св. Ап. Павел казва: "Христос не угоди на Себе Си, но, както е писано: - "Укорите на ония, които укоряваха тебе, Паднаха върху Мене". Защото всичко, що е било от по-напред писано, писано е било за наша поука, та чрез твърдостта и утехата от писанията да имаме надежда."(Римляни 15:3-4), което означава, че написаното в Писанието не трябва да бъде следвано сляпо, но трябва да се прави разлика между добро и зло, така щото да се следва само доброто, понеже дори и ако някой от пророците на истинския Бог някога е извършил нещо зло някак си, ние трябва да се (по)стараем да не постъпим по същия/такъв начин, и т.н.

не те съдя, просто коментирах
    Добре, значи за теб паленето на свещи, кръщенето и всякакви такива ритуали са...сам си знаеш какво, не искам пак да го цитирам...
    Не отговори на другите ми въпроси.

Мега фен
    Добре, значи за теб паленето на свещи, кръщенето и всякакви такива ритуали са...сам си знаеш какво, не искам пак да го цитирам...
    Не отговори на другите ми въпроси.
    нищо, което не ощетява/не вреди на човека не е против волята на истинския Господ Бог, обаче и не всичко е полезно/ползотворно/ефективно

какви са другите ти въпроси?!

какви са другите ти въпроси?!
    .

Мега фен
    а ти "метамфетаминче" вече показа, че прикриваш реалната си самоличност
    Метх, защо си бил прикривал реалната самоличност, да не си вътрешен човек на илюминатите?

нпп, а каква мислиш е целта на Метх?

Метх, защо си бил прикривал реалната самоличност, да не си вътрешен човек на илюминатите?

нпп, а каква мислиш е целта на Метх?
    Да, от най-вътрешните съм.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си