ако някой накара примерно теб мюсюлманина (да започнеш) да се кланяш на друг бог вместо на аллах, примерно на баала(ваала), ще го направиш ли?!, така и ние верните последователи на Онзи, Който наистина е истинският Господ Бог не смеем да се покланяме на друг бог, нито смеем да почитаме друг христос като Господ, ако ще и това да е някое най-висше Славно същество от Бога, чиято Слава осветлява цялата земя, и чиято сила може да тръшне цялото царство на лукавия в един миг, затова и е писано:

"Исус в отговор им каза: Пазете се да ви не заблуди някой; защото мнозина ще дойдат в Мое име казвайки: Аз съм Христос, и ще заблудят мнозина..... Тогава ако някой ви каже: Ето тук е Христос, или: Тука, не вярвайте; защото ще се появят лъжехристи, и лъжепророци, които ще покажат големи знамения и чудеса, така щото да заблудят, ако е възможно, и избраните." Матей 24: 1-24,

"видях друг ангел, който слизаше от небето, имайки голяма власт; и земята се просвети от неговата слава. Той извика със силен глас, казвайки: Падна, падна великият Вавилон и стана жилище на бесовете, свърталище на всякакъв нечист дух и свърталище на всякаква нечиста и омразна птица;... И един силен ангел взе един камък голям като воденичен, та го хвърли в морето и рече: Така стремително ще бъде тръшнат Вавилон, великият град, и няма вече да се намери." Откровение 18: 1-21,

"И каза ми: Напиши: Блажени тия, които са призвани на сватбената вечеря на Агнето. И казва ми: Тия думи са истинни Божии думи. Тогава аз паднах пред нозете му да му се поклоня; но той ми рече: Недей; аз съм съслужител на тебе и на братята ти, които държат свидетелството за Исуса; поклони се Богу; защото свидетелството Исусово е духът на пророчеството(т.е. на истинското пророчество)." Откровение 19: 9-10