^ Да не би да не са покръствали насила ?
Тези, които правят атентати и убиват хора са фанатици. Такива има много и религията, която изповядват е без значение.
Никой не може да накара жената да се забулва. Това е личен избор. Не е задължително жените да покриват цялото си лице. Не сме в КСА или Афганистан.
Последно редактирано от Liora : 08-12-2015 на 08:32
"Това е правата религия... бори се с неверниците до последно... и знай, че Бог е с боящия се от Бога" (9:36).
"Воювайте с тях и Аллах ще ги накаже чрез вашите ръце, ще ги опозори и ще ви помогне срещу тях и ще изцери сърцата на вярващия народ" (9:14).
В Новия Завет изобщо няма такъв стил на писане и призоваване да се воюва с някой човек както в Корана. Просто спрете да се опитвате да ни казвате колко бяло било черното, защото вие май точно това правите с Метх.
Последно редактирано от defender : 08-12-2015 на 10:02
ето виждате ли как пак се говори за права вяра/религия, но без да се представят съвсем праведни неща, както е с православието, така и е с правоверието - обикновено всяка човешка религия е представяна от своите последователи като (най-)права/праведна, но без да се вижда/намира съвършена правда у нея каквато например може да се види/намери при Исус Христос и Неговите истински ученици представени в Библията, докато човешката религия е пълна със странни понятия, непонятни или не съвсем понятни за нормалните хора, например, кришна, брахма, вишну, шива, самсара, гуни, и т.н. са имена на индуски богове и неща, които обикновено са проповядвани като най-фундаментални части на Бог и творението, обаче същите не отговарят на съвършената правда, поради което и изглеждат странни за нормалните човеци, примерно, да убиеш детето си в жертва на такъв бог бе считано за благочестиво от страна на такива поклонници, но всеки нормален човек би видял/намерил голямо противоречие в такова деяние, дори голяма извергщина...
Мохаммед (мир нему) се е женел за жени, с десетки години по-големи от него, само и само за да сключи мир с племената.
Мислите ли, че той е желал да има война ?
да речем, че не знам кои са били праведни, имена, и пр., но затова вярвам в Онзи, Който наистина е истинският Бог, дори и никога да не съм Го виждал, чувал и въобще осезавал, Той, Онзи, Който наистина Е, познава Себе Си и знае Кой Е, и познава всеки човек повече отколкото човекът сам познава себе си, също така вярвам, че е имало и има човешки същества, които са вършили/вършат правда, и Той знае точно кои са те...
Тоест, ти вярваш в Бог по един свой собствен начин. Уважавам начина ти на мислене, но щом ''упражняваш'' (както ти се изразяваш) вяра в Истинския Господ Бог, тогава или спри да изваждаш цитати от Библията за да допълниш аргументите си, или почни да четеш и други(те) книги...като Корана, Тората - Стария Завет...неща от Източните религии...(защото и в тях има философия и мисъл), защото не би било удачно, за човек като теб да ползва само една свещена книга. - Това беше само едно предложение.
откъде знаеш човек като мен до какво е достигнал за да му даваш съвети?!, понеже например аз вече срещнах Онзи, Който наистина е истинският Господ Бог, и Той ми посочи библейските писания за единствените съвсем официални Св. писания за тази планета, но това не означава, че чета Библията, всъщност не съм я чел от 2002 година (насам), като досега съм чел само Новия Завет два пъти, което не означава, че не знам какво пише в нея, иначе все още ми е дадено да използвам цитати от нея когато свидетелствувам Божието Слово...
и ти си фейк вярващ като дефендър, дори една добра молитва не сте казали, и сякаш още не можете да разсъдите елементарни неща, а милиарди човешки и други одушевени същества се мъчат по света, но на вас сякаш не ви пука, защото нали и вие сте на принципа всеки за себе си и кой как се уреди...
Да...и нали всеки е такъв за какъвто се представя в тоя форум и такъв какъвто го подразбираш. Каква стойност има молитвата казана във форума, пред всички други ? - Да видят колко ти пука за тях....от къде знаеш, че не се моля - че не се моля на Аллах да ми даде знания и сила и търпение и ум, че да мога да вкарам тези, за които ми пука в правия път ?
По-добре недей да казваш на никого, че Бог ти е проговорил. И недей да си правиш погрешни догатки за хора, които не познаваш.
Тука някой всеки ден трябва да ни повтаря какъв херувимски свидетел е, как се молил и как спасявал човеци, че да не вземе някой от нас да забрави колко велик истински светия бил, това ще е голяма трагедия за свидетелската му мисия.
ПП: А има-няма на 3-4 седмици пък поне веднъж споменава тактично и уж случайно как му се явил Онзи, да не вземе някой да забрави, че да го помисли за обикновен селянин философ от кварталната кръчма.
Последно редактирано от defender : 08-13-2015 на 11:20
Човека държи да е специален и туй то, а едно явяване на онзи си е направо като катапулт за виртуално суперменстване и херувимски изживяния.
А следващата фаза е като на другите вярващи (защото той гледа на тях като заплаха за форумното му свидетелско-избранничество) за почти всяка тяхна приказка, почва да им натяква що не били специални като него, като уж го прави неволно, под формата, че не са били казали молитва - т.е. нещо като вижте ме мене как спасявам човеците на техния фон(666).
Демек тва е като на път за нивата селянина с трактор изпревари селяните с магаре и им бибитка да впечатли. И после като оре надува чалгата яко да плаши магаретата на другите. На мира не ги оставя, да го ева и трактора.
Последно редактирано от defender : 08-13-2015 на 11:50
Недей така, че той е близък на Онзи, който наистина е Истинския Бог. Може да си имаш проблеми.