.
Отговор в тема
Страница 96 от 204 ПървиПърви ... 46869293949596979899100106146196 ... ПоследнаПърви
Резултати от 2 376 до 2 400 от общо 5085

Тема: Ислям

Голям фен Аватара на Liora
    ^ Да не би да не са покръствали насила ?
    Тези, които правят атентати и убиват хора са фанатици. Такива има много и религията, която изповядват е без значение.
    Никой не може да накара жената да се забулва. Това е личен избор. Не е задължително жените да покриват цялото си лице. Не сме в КСА или Афганистан.
    Последно редактирано от Liora : 08-12-2015 на 08:32

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Liora Виж мнението
    ^ Да не би да не са покръствали насила ?
    Ами не са!

Ще те потопят в кутела насила ли.
    Христос да не би да е покръствал насила, докато Мохамед направо си е водил войни.

Мега фен
    "Това е правата религия... бори се с неверниците до последно... и знай, че Бог е с боящия се от Бога" (9:36).

"Воювайте с тях и Аллах ще ги накаже чрез вашите ръце, ще ги опозори и ще ви помогне срещу тях и ще изцери сърцата на вярващия народ" (9:14).

В Новия Завет изобщо няма такъв стил на писане и призоваване да се воюва с някой човек както в Корана. Просто спрете да се опитвате да ни казвате колко бяло било черното, защото вие май точно това правите с Метх.
    Последно редактирано от defender : 08-12-2015 на 10:02

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    "Това е правата религия... бори се с неверниците до последно... и знай, че Бог е с боящия се от Бога" (9:36).

"Воювайте с тях и Аллах ще ги накаже чрез вашите ръце, ще ги опозори и ще ви помогне срещу тях и ще изцери сърцата на вярващия народ" (9:14).

В Новия Завет изобщо няма такъв стил на писане и призоваване да се воюва с някой човек както в Корана. Просто спрете да се опитвате да ни казвате колко бяло било черното, защото вие май точно това правите с Метх.
    ето виждате ли как пак се говори за права вяра/религия, но без да се представят съвсем праведни неща, както е с православието, така и е с правоверието - обикновено всяка човешка религия е представяна от своите последователи като (най-)права/праведна, но без да се вижда/намира съвършена правда у нея каквато например може да се види/намери при Исус Христос и Неговите истински ученици представени в Библията, докато човешката религия е пълна със странни понятия, непонятни или не съвсем понятни за нормалните хора, например, кришна, брахма, вишну, шива, самсара, гуни, и т.н. са имена на индуски богове и неща, които обикновено са проповядвани като най-фундаментални части на Бог и творението, обаче същите не отговарят на съвършената правда, поради което и изглеждат странни за нормалните човеци, примерно, да убиеш детето си в жертва на такъв бог бе считано за благочестиво от страна на такива поклонници, но всеки нормален човек би видял/намерил голямо противоречие в такова деяние, дори голяма извергщина...

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от npp Виж мнението
    но без да се представят съвсем праведни неща, както е с православието, така и е с правоверието - обикновено всяка човешка религия
    аргументирай се

за исляма е ясно, не може да бъде праведно нещо дето в свещената му книга за заложени и бъка от думички като "сражавай се" или "воювай срещу"

но за другото се аргументирай.

Супер фен Аватара на Meth
    Цитирай Първоначално написано от stelomax Виж мнението
    Ислямът е най-обикновена религия,в нея няма нищо по-специално.Не намирам самата религия за неправилна,но лошото при ислямистите е че те искат целия свят да се кланя пред Аллах.Правят атентати,убиват невинни хора...
    В съзнанието ми избиват жени.Жени,които са забулени с всевъзможни парцалчета.Жени,които прикриват красотата си и оставят на показ само очите си.
    ''Очите са прозорец към душата''
    Аааа..ония в близкия изток (ИДИЛ ), които правят атентати..това онова, убийства...въобще не са никакви мюсюлмани.

Мега фен
    аргументирай се

за исляма е ясно, не може да бъде праведно нещо дето в свещената му книга за заложени и бъка от думички като "сражавай се" или "воювай срещу"

но за другото се аргументирай.
    какво повече има за аргументиране от вече казаното дотук, или наистина се приготвя истинско ефективно спасение за човеците, или посредствеността и лицемерието ще продължат да бъдат водещи в съответната вяра

Ами не са!

Ще те потопят в кутела насила ли.
    Христос да не би да е покръствал насила, докато Мохамед направо си е водил войни.
    А ти би ли стоял с кръстени ръце ако те нападнат ?

"Воювайте с тях и Аллах ще ги накаже чрез вашите ръце, ще ги опозори и ще ви помогне срещу тях и ще изцери сърцата на вярващия народ и ще им потуши гнева (на враговете)" (9:14).
    Май не само npp избира това, което му е изгодно.

Мохаммед (мир нему) се е женел за жени, с десетки години по-големи от него, само и само за да сключи мир с племената.
    Мислите ли, че той е желал да има война ?

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Meth Виж мнението
    Мохаммед (мир нему) се е женел за жени, с десетки години по-големи от него, само и само за да сключи мир с племената.
    Мислите ли, че той е желал да има война ?
    да речем, че не знам кои са били праведни, имена, и пр., но затова вярвам в Онзи, Който наистина е истинският Бог, дори и никога да не съм Го виждал, чувал и въобще осезавал, Той, Онзи, Който наистина Е, познава Себе Си и знае Кой Е, и познава всеки човек повече отколкото човекът сам познава себе си, също така вярвам, че е имало и има човешки същества, които са вършили/вършат правда, и Той знае точно кои са те...

да речем, че не знам кои са били праведни, имена, и пр., но затова вярвам в Онзи, Който наистина е истинският Бог, дори и никога да не съм Го виждал, чувал и въобще осезавал, Той, Онзи, Който наистина Е, познава Себе Си и знае Кой Е, и познава всеки човек повече отколкото човекът сам познава себе си, също така вярвам, че е имало и има човешки същества, които са вършили/вършат правда, и Той знае точно кои са те...
    Тоест, ти вярваш в Бог по един свой собствен начин. Уважавам начина ти на мислене, но щом ''упражняваш'' (както ти се изразяваш) вяра в Истинския Господ Бог, тогава или спри да изваждаш цитати от Библията за да допълниш аргументите си, или почни да четеш и други(те) книги...като Корана, Тората - Стария Завет...неща от Източните религии...(защото и в тях има философия и мисъл), защото не би било удачно, за човек като теб да ползва само една свещена книга. - Това беше само едно предложение.

Мега фен
    Тоест, ти вярваш в Бог по един свой собствен начин. Уважавам начина ти на мислене, но щом ''упражняваш'' (както ти се изразяваш) вяра в Истинския Господ Бог, тогава или спри да изваждаш цитати от Библията за да допълниш аргументите си, или почни да четеш и други(те) книги...като Корана, Тората - Стария Завет...неща от Източните религии...(защото и в тях има философия и мисъл), защото не би било удачно, за човек като теб да ползва само една свещена книга. - Това беше само едно предложение.
    откъде знаеш човек като мен до какво е достигнал за да му даваш съвети?!, понеже например аз вече срещнах Онзи, Който наистина е истинският Господ Бог, и Той ми посочи библейските писания за единствените съвсем официални Св. писания за тази планета, но това не означава, че чета Библията, всъщност не съм я чел от 2002 година (насам), като досега съм чел само Новия Завет два пъти, което не означава, че не знам какво пише в нея, иначе все още ми е дадено да използвам цитати от нея когато свидетелствувам Божието Слово...

откъде знаеш човек като мен до какво е достигнал за да му даваш съвети?!, понеже например аз вече срещнах Онзи, Който наистина е истинският Господ Бог, и Той ми посочи библейските писания за единствените съвсем официални Св. писания за тази планета, но това не означава, че чета Библията, всъщност не съм я чел от 2002 година (насам), като досега съм чел само Новия Завет два пъти, което не означава, че не знам какво пише в нея, иначе все още ми е дадено да използвам цитати от нея когато свидетелствувам Божието Слово...
    Ххммм...бих искал да разбера повече неща за теб...кажи нещо интересно за себе си.

Мега фен
    Ххммм...бих искал да разбера повече неща за теб...кажи нещо интересно за себе си.
    Звучиш като лекар или се бъркам?

Servus Dei Мега фен Аватара на inewton
    Град
    Sedes Sancti Petri
    Звучиш като лекар или се бъркам?
    По- точно психиатър.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от inewton Виж мнението
    По- точно психиатър.
    по тамошен диалект ходжа-джиногонец

по тамошен диалект ходжа-джиногонец

Цитирай Първоначално написано от inewton Виж мнението
    По- точно психиатър.

Мега фен
    и ти си фейк вярващ като дефендър, дори една добра молитва не сте казали, и сякаш още не можете да разсъдите елементарни неща, а милиарди човешки и други одушевени същества се мъчат по света, но на вас сякаш не ви пука, защото нали и вие сте на принципа всеки за себе си и кой как се уреди...

и ти си фейк вярващ като дефендър, дори една добра молитва не сте казали, и сякаш още не можете да разсъдите елементарни неща, а милиарди човешки и други одушевени същества се мъчат по света, но на вас сякаш не ви пука, защото нали и вие сте на принципа всеки за себе си и кой как се уреди...
    Да...и нали всеки е такъв за какъвто се представя в тоя форум и такъв какъвто го подразбираш. Каква стойност има молитвата казана във форума, пред всички други ? - Да видят колко ти пука за тях....от къде знаеш, че не се моля - че не се моля на Аллах да ми даде знания и сила и търпение и ум, че да мога да вкарам тези, за които ми пука в правия път ?
    По-добре недей да казваш на никого, че Бог ти е проговорил. И недей да си правиш погрешни догатки за хора, които не познаваш.

Мега фен
    Тука някой всеки ден трябва да ни повтаря какъв херувимски свидетел е, как се молил и как спасявал човеци, че да не вземе някой от нас да забрави колко велик истински светия бил, това ще е голяма трагедия за свидетелската му мисия.

ПП: А има-няма на 3-4 седмици пък поне веднъж споменава тактично и уж случайно как му се явил Онзи, да не вземе някой да забрави, че да го помисли за обикновен селянин философ от кварталната кръчма.
    Последно редактирано от defender : 08-13-2015 на 11:20

Мега фен
    Човека държи да е специален и туй то, а едно явяване на онзи си е направо като катапулт за виртуално суперменстване и херувимски изживяния.

Мега фен
    А следващата фаза е като на другите вярващи (защото той гледа на тях като заплаха за форумното му свидетелско-избранничество) за почти всяка тяхна приказка, почва да им натяква що не били специални като него, като уж го прави неволно, под формата, че не са били казали молитва - т.е. нещо като вижте ме мене как спасявам човеците на техния фон(666).

Демек тва е като на път за нивата селянина с трактор изпревари селяните с магаре и им бибитка да впечатли. И после като оре надува чалгата яко да плаши магаретата на другите. На мира не ги оставя, да го ева и трактора.
    Последно редактирано от defender : 08-13-2015 на 11:50

Servus Dei Мега фен Аватара на inewton
    Град
    Sedes Sancti Petri
    Недей така, че той е близък на Онзи, който наистина е Истинския Бог. Може да си имаш проблеми.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си