Последно редактирано от npp : 08-17-2015 на 10:49
че коя човешка религия не е мътна?!, просто няма как всичко да им е наред, когато се увещават един друг, че при тях всичко е наред, следвайки сляпо една и съща стара/древна традиция, а всъщност в библейските книги на Новия Завет се говори за (дори ежедневно) обновяване, докато сляпото вървене по един и същ(и) утъпкан път е въртене в омагьосан кръг и повтаряне на една и съща грешка, колко глупаво дори е да следваш такава традиция само защото е стара/древна, считана за авторитетна, привидно съвършена, или следвана от много хора без да си дадеш сметка за всичко започвайки отначало за да си сигурен (на)къде отиваш...
бях почнал да го чета веднъж, даже посещавах джамия, но това беше преди доста време, и все пак ми е дадено да разбирам какво е представено в него, но както ти казахме и преди, то е от едомската и моавската традиция, Исмаил, и арабия, за които дори е написано в Библията, че са по-подвеждащи от библейските
Последно редактирано от npp : 08-17-2015 на 22:00
"преди доста време", че ти да не си на 50.
Те са ти казали. Ти говориш само с нпп, а те после всички ти казват чрез него.
Все едно някой човек да пее в хор и ти да питаш нещо само този човек, а целия хор да ти отговаря.
Питаш го: "как е жена ти" и целия хор ти отговаря: "добре е".
ПП: И не разбрах, защо в първия абзац говориш в единствено число "бях почнал да чета", а във втория преминаваш в множествено "както ти казахме". Малко е притеснително.
Последно редактирано от defender : 08-17-2015 на 22:09
няма смисъл (за мен) да го чета, защото всичко каквото истинският Бог иска да зная го получавам от самия Него, а Неговата воля, както вече обяснихме и преди, е Неговите поклонници/духовни служители да пазят себе си чисти от идоли/ереси, затова (лично аз) предпочитам да не зная нищо допълнително против волята Му що се отнася до вярата, отколкото да съгреша, и как да ти препоръчам да (продължаваш да) следваш религия, която никога не е спасявала човеците както трябва, никога не е започнала и продължила да търси обладаните за да изгони бесовете от тях както трябва, нито болните за да ги излекува както трябва, нито пък е възкресила някой в истинския Господ Бог, та даже и никога не е проповядвала Неговото (истинско) Слово както трябва?!
аз и Библията още не съм (я) (про)чел цялата, какво остава за други
Последно редактирано от npp : 08-18-2015 на 00:50