бях малък и разни секти ме вербуваха, та така се стигна дотам да им гостувам за известно време, което Слава Богу не продължи дълго, а онова, което ме накара да спра да чета корана и да посещавам онези секти, бе фактът, че истинският Бог някак си направи да спра да го правя и ми даде да разбера Истината
Последно редактирано от npp : 08-18-2015 на 00:49
Възразявам !
Бесове(джинове) са гонели още по времето на Мохаммед(МН) и продължават да гонят ! Аз съм един от тези, които не биха отказали да изгонват джинове ако се наложи, макар, че ще рискувам живота си ! Лекували са болни, даже лечението си има име - ''Рукях'', което също включва изкарване на джинове и тем подобни неща и го изучавам в момента. (А когато в пустинята някой е бил ужилен от скорпион, един човек само с едно суре - Фатиха го излекувал...ето я силата на айетите !) НЕ Му е нужно на Аллах да въкресява сина си в нечие тяло, защото Той няма такъв и не може да има, защото Той е най-великият, Той е този, който не наподобява нищо !
Бог може и да може всичко, но това всичко винаги е съобразено с Неговите свойства, а не противно на тях.
Ако Бог е справедлив, милостив, недостижим, съвършен, то в Изкуплението чрез Сина му виждаме всички тези неща.
например:
Бог е милостив към нас, затова ни изкупва чрез Сина.
Бог е справедлив - затова Сина взема отплата за греховете, защото тези грехове изискват Божията справедливост.
Бог е недостижим и съвършен - затова изкуплението може да стане само от нещо съвършено т.е. нещо с Божествен съвършен произход, а не може да стане от нещо друго.
и т.н.
ПП: Така, че Мохамед едва ли може да отведе човек до Бог.
Последно редактирано от defender : 08-18-2015 на 14:48
той говори с "ние" за тези, които са му равни по мисия т.е. апостолите, а не относно Бог.
До преди няколко години (да кажем 5) би трябвало да си бил на 5995 години, е, и?.
ПП: Ако е на 5995 години, човек не може да казва: "когато бях малък преди няколко години".
Последно редактирано от defender : 08-18-2015 на 15:06
Ама не се отнасяш коректно.
Казвам ти на теб, защото все за сина си говориш и винаги като се обосноваваш го споменаваш, опитвайки се да ни го натякнеш едва ли не, а както знаеш такова нещо няма в другите две големи авраамически религии.
Ако вярваш, че Бог има син, това вече не е монотеизъм.
Ако Бог можеше да слезе на земята (в случая във вид на сина си ), щеше ли да изпраща ангели? Както знаеш те са посредници и ако можеше Бог да дойде на Земята, значи не би имало смисъл от тях.
Метх спомена нещо за сина и аз затова така постнах, мисля, че беше коректно.
Ако аз напиша нещо за аллах и Метх ми отговори (защото това, което съм казал за аллах засяга неговата вяра), и после ти да се появиш и да кажеш на Метх, ае стига с тоя аллах бе. Така ли ще направиш?
Баща ти да не е милиционер.
Всъщност ''проблемът'' с хрисияните е, че повечето не знаят за Никейския събор и за това как отпосле е било решено да се създаде нещо като Света Троица и Исус отпосле е бил обявен за Син. Проклети да са тия които са дръзнали да променят Божието слово !
А иначе за Духа и за Отеца съм съгласен...
Разбира се, никой не е длъжен да вярва в това което казвам (всъщност не аз го казвам)...
За да може като човек да бъде изкушаван от дявола да го победи без да съгреши и после за неговите заслуги като човек да дойде Духа на истината в този свят и останалите хора. Защото след греха, хората са били лишени от него.
Последно редактирано от defender : 08-18-2015 на 21:12
Нужно е, сигурно 5-6 пъти съм казвал защо, ама всеки си бае това дето си знае и харесва, а другото му минава от едното ухо, та през другото, все едно не е било.
Щом казваш, че Мохамед те води до спасение от аллах, ми добре.