.
Отговор в тема
Страница 105 от 204 ПървиПърви ... 55595101102103104105106107108109115155 ... ПоследнаПърви
Резултати от 2 601 до 2 625 от общо 5085

Тема: Ислям

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    нпп, какво те накара да почнеш да четеш Корана и да ходиш на джамия, а после какво те накара да се откажеш?
    бях малък и разни секти ме вербуваха, та така се стигна дотам да им гостувам за известно време, което Слава Богу не продължи дълго, а онова, което ме накара да спра да чета корана и да посещавам онези секти, бе фактът, че истинският Бог някак си направи да спра да го правя и ми даде да разбера Истината
    Последно редактирано от npp : 08-18-2015 на 00:49

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от npp Виж мнението
    вече съм дори на над 5-6 хилядолетия

Помниш ли нещо от тогава?

а това за единственото и множественото число зависи от кого по-точно идва посланието

"на жените заръчвам, и то не аз, но Господ:..... А на другите казвам аз, не Господ:" 1 Коринтяни 7: 10-12
    тук ясно се вижда, че апостола говори с разграничение от Господ: "не аз, но Той" или пък "аз, не Той", никъде където говори относно Него, не говори с "ние".
    Последно редактирано от defender : 08-18-2015 на 11:50

Мега фен
    бях малък и разни секти ме вербуваха,
    Бил си малък?, че това сигурно е било преди 5000 години и тогава ли е имало секти?

Мега фен

Помниш ли нещо от тогава?

тук ясно се вижда, че апостола говори с разграничение от Господ: "не аз, но Той" или пък "аз, не Той", никъде където говори относно Него, не говори с "ние".
    нали вече ти изкарахме стотици цитати където той говори с ние

Бил си малък?, че това сигурно е било преди 5000 години и тогава ли е имало секти?
    говоря за (до)преди няколко години

Супер фен Аватара на Meth
    няма смисъл (за мен) да го чета, защото всичко каквото истинският Бог иска да зная го получавам от самия Него, а Неговата воля, както вече обяснихме и преди, е Неговите поклонници/духовни служители да пазят себе си чисти от идоли/ереси, затова (лично аз) предпочитам да не зная нищо допълнително против волята Му що се отнася до вярата, отколкото да съгреша, и как да ти препоръчам да (продължаваш да) следваш религия, която никога не е спасявала човеците както трябва, никога не е започнала и продължила да търси обладаните за да изгони бесовете от тях както трябва, нито болните за да ги излекува както трябва, нито пък е възкресила някой в истинския Господ Бог, та даже и никога не е проповядвала Неговото (истинско) Слово както трябва?!

аз и Библията още не съм (я) (про)чел цялата, какво остава за други
    Възразявам !
    Бесове(джинове) са гонели още по времето на Мохаммед(МН) и продължават да гонят ! Аз съм един от тези, които не биха отказали да изгонват джинове ако се наложи, макар, че ще рискувам живота си ! Лекували са болни, даже лечението си има име - ''Рукях'', което също включва изкарване на джинове и тем подобни неща и го изучавам в момента. (А когато в пустинята някой е бил ужилен от скорпион, един човек само с едно суре - Фатиха го излекувал...ето я силата на айетите !) НЕ Му е нужно на Аллах да въкресява сина си в нечие тяло, защото Той няма такъв и не може да има, защото Той е най-великият, Той е този, който не наподобява нищо !

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Meth Виж мнението
    НЕ Му е нужно на Аллах да въкресява сина си в нечие тяло, защото Той няма такъв и не може да има, защото Той е най-великият, Той е този, който не наподобява нищо !
    Бог може и да може всичко, но това всичко винаги е съобразено с Неговите свойства, а не противно на тях.
    Ако Бог е справедлив, милостив, недостижим, съвършен, то в Изкуплението чрез Сина му виждаме всички тези неща.

например:
    Бог е милостив към нас, затова ни изкупва чрез Сина.
    Бог е справедлив - затова Сина взема отплата за греховете, защото тези грехове изискват Божията справедливост.
    Бог е недостижим и съвършен - затова изкуплението може да стане само от нещо съвършено т.е. нещо с Божествен съвършен произход, а не може да стане от нещо друго.
    и т.н.

ПП: Така, че Мохамед едва ли може да отведе човек до Бог.
    Последно редактирано от defender : 08-18-2015 на 14:48

Мега фен
    нали вече ти изкарахме стотици цитати където той говори с ние
    той говори с "ние" за тези, които са му равни по мисия т.е. апостолите, а не относно Бог.

говоря за (до)преди няколко години
    До преди няколко години (да кажем 5) би трябвало да си бил на 5995 години, е, и?.

ПП: Ако е на 5995 години, човек не може да казва: "когато бях малък преди няколко години".
    Последно редактирано от defender : 08-18-2015 на 15:06

Голям фен Аватара на Liora
    Бог може и да може всичко, но това всичко винаги е съобразено с Неговите свойства, а не противно на тях.
    Ако Бог е справедлив, милостив, недостижим, съвършен, то в Изкуплението чрез Сина му виждаме всички тези неща.

например:
    Бог е справедлив - затова Сина взема отплата за греховете, защото тези грехове изискват Божията справедливост.
    Бог е недостижим и съвършен - затова изкуплението може да стане само от нещо съвършено т.е. нещо с Божествен съвършен произход, а не може да стане от нещо друго.
    и т.н.

Стига с тоя син де.

Мега фен
    ^ На Метх ли говориш:
    НЕ Му е нужно на Аллах да въкресява сина си...
    защо се обръщаш към мене, като моя пост беше свързан с горния пост на Метх?
    Последно редактирано от defender : 08-18-2015 на 19:56

На теб.

Мега фен
    Ама не се отнасяш коректно.

Казвам ти на теб, защото все за сина си говориш и винаги като се обосноваваш го споменаваш, опитвайки се да ни го натякнеш едва ли не, а както знаеш такова нещо няма в другите две големи авраамически религии.
    Ако вярваш, че Бог има син, това вече не е монотеизъм.
    Ако Бог можеше да слезе на земята (в случая във вид на сина си ), щеше ли да изпраща ангели? Както знаеш те са посредници и ако можеше Бог да дойде на Земята, значи не би имало смисъл от тях.

Мега фен
    Метх спомена нещо за сина и аз затова така постнах, мисля, че беше коректно.

Ако аз напиша нещо за аллах и Метх ми отговори (защото това, което съм казал за аллах засяга неговата вяра), и после ти да се появиш и да кажеш на Метх, ае стига с тоя аллах бе. Така ли ще направиш?

Баща ти да не е милиционер.

Метх спомена нещо за сина и аз затова така постнах, мисля, че беше коректно.

Ако аз напиша нещо за аллах и Метх ми отговори (защото това, което съм казал за аллах засяга неговата вяра), и после ти да се появиш и да кажеш на Метх, ае стига с тоя аллах бе. Така ли ще направиш?

Баща ти да не е милиционер.
    Това което наистина за миг ме изкефи беше това, че пишеш името ми с главна буква а Аллах с малка. Аллах да ми прости.

например:
    и т.н.

Щом е син на Бог, а всъщност е самият Бог, както казва Светата Троица, тогава защо бива изкушаван от дявола ? Нали е Бог...че кой може да дръзне да го изкуши ?

Мега фен
    Това което наистина за миг ме изкефи беше това, че пишеш името ми с главна буква а Аллах с малка. Аллах да ми прости.
    Тебе те уважавам.

Какво да ти прощава бе човек.
    Последно редактирано от defender : 08-18-2015 на 20:49

Мега фен
    Щом е син на Бог, а всъщност е самият Бог, както казва Светата Троица, тогава защо бива изкушаван от дявола ? Нали е Бог...че кой може да дръзне да го изкуши ?
    Защото у дошъл като човек и изживява като човек всичко това, което всеки един човек изживява, той не е дошъл като вип персона, на спа хотел с 5 звезди, алл инклузив с чалготека.

Всъщност ''проблемът'' с хрисияните е, че повечето не знаят за Никейския събор и за това как отпосле е било решено да се създаде нещо като Света Троица и Исус отпосле е бил обявен за Син. Проклети да са тия които са дръзнали да променят Божието слово !
    А иначе за Духа и за Отеца съм съгласен...
    Разбира се, никой не е длъжен да вярва в това което казвам (всъщност не аз го казвам)...

Защото у дошъл като човек и изживява като човек всичко това, което всеки един човек изживява, той не е дошъл като вип персона, на спа хотел с 5 звезди, алл инклузив с чалготека.
    Защо го прави ?

Мега фен
    За да може като човек да бъде изкушаван от дявола да го победи без да съгреши и после за неговите заслуги като човек да дойде Духа на истината в този свят и останалите хора. Защото след греха, хората са били лишени от него.
    Последно редактирано от defender : 08-18-2015 на 21:12

без да съгреши
    Не може да съгреши. Няма такъв вариант. А и Бог ако искаше, щеше да усети тия неща, които ги приживяваме ние за секунда. Не е нужно да се превъплащава в човек.
    Но...както и да е...все тая...

Мега фен
    Нужно е, сигурно 5-6 пъти съм казвал защо, ама всеки си бае това дето си знае и харесва, а другото му минава от едното ухо, та през другото, все едно не е било.

Нужно е, сигурно 5-6 пъти съм казвал защо, ама всеки си бае това дето си знае и харесва, а другото му минава от едното ухо, та през другото, все едно не е било.
    Щом казваш...

Мега фен
    Щом казваш, че Мохамед те води до спасение от аллах, ми добре.

Щом казваш, че Мохамед те води до спасение от аллах, ми добре.
    Не казвам такова нещо. Никога не съм казвал.
    Та той кое е, че да ме спаси от Аллах ?
    Последно редактирано от Meth : 08-18-2015 на 22:29

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си