може и от пилешки бульон със зеленчуци без месо, но все пак в бульона е вряло пилешко месо, така че от духовна гледна точка, дали ще е с месо или без, и в двата случая е било убито пиле за да послужи месото му за храна/готвене
Фермер- монах търси жена.
npp ти защо тръбиш, че си вършел много праведни дела...виж книгата ти какво казва за тези като теб:
''Внимавайте да не вършите правдата си пред хората, за да ви виждат; иначе нямате награда при вашия Отец, който е на небесата.'' - Матей 6:1...и вторият стих казва същото.
Вече поне 10 пъти повтори какви са ги вършели християните по онези времена, как са гонели демони, лекували хора и т.н.
Виж тук какво казва книгата ти за това:
''В онзи ден мнозина ще ми кажат: Господи! Господи! Не в Твоето ли Име пророкувахме, не в Твоето ли Име демони изгонвахме, и не в Твоето ли Име направихме много чудеса?
Но тогава ще им заявя: Аз никога не съм ви познавал, махнете се от Мен вие, които вършите беззаконие!'' Матей 7:22,23
П.П. Само една седмица да я чета тая книга...знаЙш лш к'ви цитати щИ изкарам...
И мюсюлманина метх разбра за еретическото недоразумение самонарекло се "езичник-свидетел-небесен херувим-истински светия от небесната църква" лол.
Последно редактирано от defender : 08-23-2015 на 04:01
пак ли насосваш, лъжльо?!, за какво въобще ми говориш за вяра, след като отношението ти във вярата (въобще) не е сериозно?!, ето че и ти пак ревеш като дефендър, че едва ли не целта ми е да се хваля с нещо, което не спасява човеците както трябва, когато много добре знаете, че винаги изтъквам всеобщото спасение в истинския Господ Бог, тъй като всички наши свидетелства са основани на истинското спасение в Него, затова и винаги сме изтъквали Него, Неговото Царство и Неговата Правда, а не нещо от нас си
нима Исус и Неговите истински ученици не са изцелявали цели множества с една дума(Матей 15:30)?!, нима всички онези хора не са Ги видели, че изцеляват само с една дума(Матей 4:34-35, 9:33)?!, но това не е нечестива показност, защото в случая се върши правда, понеже да вършиш делата на Правдата на истинския Господ Бог е съвсем праведно, но лошо е ако се хвалиш със себе си/ако се превъзнасяш, т.е. ако даваш лош пример на другите в качеството си на вярващ/поклонник/духовен служител, защото ако и другите вярващи/поклонници последват лошия ти пример дето вършиш духовно беззаконие, така те също ще започнат да го вършат, и затова Исус е казал "да не вършите духовните си дела пред човеците", защото има "правда" т.е. духовни дела, които са от истинския Господ Бог, но има и "правда", която не е от Него, а след като не е от Него, тогава със сигурност е от царството на нечестието, например фарисеите обичали да се показват пред човеците да ги видят колко са духовни, като нарочно се молели стоящи по ъглите на улиците и по пазарите, където има много хора, но в същото време не водели човеците по пътя на правилната вяра в Онзи, Който наистина е истинският Господ Бог, но заблуждавали много хора да следват тяхната неправедна духовна/религиозна традиция...
така и в Матей 7:22-23 се говори за духовното беззаконие, понеже досега имаше дори и доста християни, които вършеха духовно беззаконие вместо да се покоряват изцяло на преданието от истинския Господ Бог, понеже изопачаваха Библията и вярваха в ереси, и така вършеха духовно беззаконие, но колко повече вярващите от другите религии вършат такова беззаконие, след като дори не следват истинския Господ Бог, Който е представен в Библията, защото си имат други писания за други богове и предпочитат да следват тях?!
ако го направиш това с изваждането на цитати от Библията по този начин както правеше досега, тогава единствено ще бъдеш изобличаван задето изопачаваш Св. Писание, защото както виждаш досега беше изобличаван за всичките ти претенции, че го разбираш повече от истинските Светии, затова първо повярвай в Онзи, който наистина е истинският Господ Бог правилно, и се научи да разбираш Св. Писание правилно, и после ела да се хвалиш, само че всеки, който наистина е разбрал Божията истина, не би отишъл да се хвали със себе си, особено пред верни последователи на истинския Господ Бог, но по-скоро би отишъл да свидетелствува/проповядва Неговото Слово на онези, които още вършат духовно беззаконие и не са се покаяли...
Последно редактирано от npp : 08-23-2015 на 11:01
Цялата ви вяра се основава на едно погрешно разбиране...а сега ми дрънкаш на мен, че не съм разбирал Бибилята и че съм се подигравал с вярата и че не съм бил истински вярващ.
- Първо бъди християнин, щом държиш да вярваш в Исус по този начин, после ела да ми държиш сметка.
''3 И защо гледаш съчицата в окото на брата си, а не внимаваш на гредата в твоето око?
4 Или как ще речеш на брата си: Остави ме да извадя съчицата из окото ти; а ето гредата в твоето око?
5 Лицемерецо, първо извади гредата от твоето око, и тогава ще видиш ясно за да извадиш съчицата от братовото си око. '' Матей - 7-ма глава.
П.П. Няма смисъл да пиша страници наред...то в Библията пише почти всичко, което ми е нужно...
Ходжата на пловдивското село Стряма изпитвал силата на вярата у децата с огън. Кеазим Мустафа ме накара да си сложа пръста върху пламъка на запалката, за да провери колко съм грешен, разказва 13-годишният Христо.
Това са пълни измишльотини, контрира ходжата. Преди време децата се биели и псували в джамията. Повиках ги и предложих на едното да си сложи пръста върху запалката и му казах. “Колкото можеш да издържиш, толкова грехове ще ти се опростят“, твърди Мустафа.
http://dnes.dir.bg/news/-4512240
ПП: Какъв е този ритуал със запалката, малко прилича на онова с абдеста и ангелите ама в друг вид
Последно редактирано от defender : 08-25-2015 на 13:29
Meth, това, за което говори defender някакъв ритуал ли е или ходжата го е направил като метафора?
Няма ли някой желаещ да му изпитаме вярата и да му се простят греховете, колкото може да издържи.
Разбира се 5 секунди от това се равняват на 1000 запалки и 1000х простени грехове.
![]()
Последно редактирано от defender : 08-25-2015 на 13:59
има една приказка, "на чужда гръб и сто тояги са малко", та така и някои товареха истински Светии мислейки си, че Те са длъжни да издържат на всякакви товари, и съсипаха доста от Тях...
Ако ходжата беше направил това със запалката на някой джин и го беше изгорил, сега щеше да е обсебен, а той го е направил на деца и ще му се размине, каква несправедливост.
Защо в исляма се казва "Един е аллах и Мохамед е неговия пророк", все едно само Мохамед е пророк на аллах, а другите пророци не са пророци на аллах.
Последно редактирано от defender : 08-25-2015 на 20:15