Цитирай Първоначално написано от npp Виж мнението
пак ли насосваш, лъжльо?!, за какво въобще ми говориш за вяра, след като отношението ти във вярата (въобще) не е сериозно?!, ето че и ти пак ревеш като дефендър, че едва ли не целта ми е да се хваля с нещо, което не спасява човеците както трябва, когато много добре знаете, че винаги изтъквам всеобщото спасение в истинския Господ Бог, тъй като всички наши свидетелства са основани на истинското спасение в Него, затова и винаги сме изтъквали Него, Неговото Царство и Неговата Правда, а не нещо от нас си

нима Исус и Неговите истински ученици не са изцелявали цели множества с една дума(Матей 15:30)?!, нима всички онези хора не са Ги видели, че изцеляват само с една дума(Матей 4:34-35, 9:33)?!, но това не е нечестива показност, защото в случая се върши правда, понеже да вършиш делата на Правдата на истинския Господ Бог е съвсем праведно, но лошо е ако се хвалиш със себе си/ако се превъзнасяш, т.е. ако даваш лош пример на другите в качеството си на вярващ/поклонник/духовен служител, защото ако и другите вярващи/поклонници последват лошия ти пример дето вършиш духовно беззаконие, така те също ще започнат да го вършат, и затова Исус е казал "да не вършите духовните си дела пред човеците", защото има "правда" т.е. духовни дела, които са от истинския Господ Бог, но има и "правда", която не е от Него, а след като не е от Него, тогава със сигурност е от царството на нечестието, например фарисеите обичали да се показват пред човеците да ги видят колко са духовни, като нарочно се молели стоящи по ъглите на улиците и по пазарите, където има много хора, но в същото време не водели човеците по пътя на правилната вяра в Онзи, Който наистина е истинският Господ Бог, но заблуждавали много хора да следват тяхната неправедна духовна/религиозна традиция...

така и в Матей 7:22-23 се говори за духовното беззаконие, понеже досега имаше дори и доста християни, които вършеха духовно беззаконие вместо да се покоряват изцяло на преданието от истинския Господ Бог, понеже изопачаваха Библията и вярваха в ереси, и така вършеха духовно беззаконие, но колко повече вярващите от другите религии вършат такова беззаконие, след като дори не следват истинския Господ Бог, Който е представен в Библията, защото си имат други писания за други богове и предпочитат да следват тях?!

ако го направиш това с изваждането на цитати от Библията по този начин както правеше досега, тогава единствено ще бъдеш изобличаван задето изопачаваш Св. Писание, защото както виждаш досега беше изобличаван за всичките ти претенции, че го разбираш повече от истинските Светии, затова първо повярвай в Онзи, който наистина е истинският Господ Бог правилно, и се научи да разбираш Св. Писание правилно, и после ела да се хвалиш, само че всеки, който наистина е разбрал Божията истина, не би отишъл да се хвали със себе си, особено пред верни последователи на истинския Господ Бог, но по-скоро би отишъл да свидетелствува/проповядва Неговото Слово на онези, които още вършат духовно беззаконие и не са се покаяли...
Цялата ви вяра се основава на едно погрешно разбиране...а сега ми дрънкаш на мен, че не съм разбирал Бибилята и че съм се подигравал с вярата и че не съм бил истински вярващ.
- Първо бъди християнин, щом държиш да вярваш в Исус по този начин, после ела да ми държиш сметка.

''3 И защо гледаш съчицата в окото на брата си, а не внимаваш на гредата в твоето око?

4 Или как ще речеш на брата си: Остави ме да извадя съчицата из окото ти; а ето гредата в твоето око?

5 Лицемерецо, първо извади гредата от твоето око, и тогава ще видиш ясно за да извадиш съчицата от братовото си око. '' Матей - 7-ма глава.

П.П. Няма смисъл да пиша страници наред...то в Библията пише почти всичко, което ми е нужно...