.
Отговор в тема
Страница 124 от 204 ПървиПърви ... 2474114120121122123124125126127128134174 ... ПоследнаПърви
Резултати от 3 076 до 3 100 от общо 5085

Тема: Ислям

Супер фен Аватара на Meth
    Цитирай Първоначално написано от npp Виж мнението
    и с целия коран пак не е ясно, но си остава доста мътно, и защо трябва да вярвам в сатанински ангели и някакви си странни, неясно какви (си), "джинове"/духове, след като вярата трябва да е в Онзи, Който наистина е истинският Господ Бог?!, иначе трябва да е сатанизъм/демонизъм, а не истинска вяра в Бога - кое е по-важно да познаеш, истинският Бог или сатана?!

"Божият Син е дошъл за да ни даде разум да познаваме истинния Бог; и ние сме в истинния, включително и в Сина Му Исуса Христа. Това е истинският Бог и вечен живот. Дечица, пазете себе си от идоли." 1 Йоаново 5: 20-21,

"в Божията мъдра наредба светът с мъдростта си не позна Бога" 1 Коринтяни 1: 21,

"какво ще правят тия, които се кръщават заради мъртвите? Ако мъртвите никак не се възкресяват, защо се и кръщават заради тях? Защо и ние се излагаме на бедствия всеки час? Братя, с похвалата, с която се гордея за вас в Христа Исуса нашия Господ, аз всеки ден умирам. Ако, по човешки казано, съм се борил със зверове в Ефес, какво ме ползува? Ако мъртвите не се възкресяват "нека ядем и пием, защото утре ще умрем". Не се мамете. "Лошите другари покварят добрите нрави". Отрезнейте към правдата, и не съгрешавайте, защото някои от вас не познават Бога. Това казвам, за да ви направя да се засрамите." 1 Коринтяни 15: 29-34,

"когато бяхме малолетни, бяхме поробени под човешките вероучения на света; а когато се изпълни времето, Бог изпрати Сина Си, Който се роди от жена, роди се и под закона, за да изкупи ония, които бяха под закона, та да получим осиновението. И понеже по принцип сте синове, Бог изпрати в сърцата ни Духа на Сина Си, Който ни дава да Го наричаме мой/наш Татко! Затова не си вече роб, но син; и ако си син, то си Божий наследник чрез Христа. Но тогава, когато не познавахте истинският Бог, вие робувахте на ония богове, които по естество не са (истински) богове; а сега, когато познахте Бога, или по-добре, като станахте познати от Бога, как се връщате надире към слабите и примитивни човешки вероучения, на които изново желаете да робувате?" Галатяни 4: 3-9,

"За чистите всичко е чисто; а за оскверняващите и неправедните духовни човеци нищо няма чисто, но и умът им и съвестта им са осквернени. Твърдят, че познават Бога, но с делата си се отричат от Него, като са нечестиви и непокорни, неспособни за какво и да било добро дело." Тит 1: 15-16

както виждаш истинските Светии говорят за всеобщо спасение, при това не в кой да е, но в Онзи, Който наистина е истинският Господ Бог, а ти какво засвидетелствува досега, освен някакви си неща за "джинове" и други безполезни неща?!, подобно на дефендър и ти не прояви истинска любов към човеците, нито съзнание за тяхното спасение в истинския Господ Бог, т.е. вдигна много шум и пушек за нищо, а в същото време освен лекарите и хирурзите още много други ви изпреварват в Божието Царство, защото допринасят за всеобщото спасение в Него (много) повече отколкото целите ви онези секти на куп, например един хирург спасява средно около десетки хиляди човешки живота за цялата си практика като хирург, а вие спасявате само себе си, при все това пак не можете да се спасите, затова и погивате и няма и следа от истинско спасение, след като например не се вижда да има възкресение в истинския Господ Бог за когото и да е от вас, а Исус Христос и останалите истински Светии са ги видели възкръснали в Отца:

"Исус, като извика пак със силен глас, издъхна. И, ето, завесата на храма се раздра на две от горе до долу, земята се разтресе, скалите се разпукаха, гробовете се разтвориха и много тела на починалите светии бяха възкресени, (които, като излязоха от гробовете след Неговото възкресение, влязоха в светия град, и се явиха на мнозина). А стотникът и ония, които заедно с него пазеха Исуса, като видяха земетресението и всичко що стана, уплашиха се твърде много, и думаха: Наистина тоя беше Син на Бога. Там бяха още и гледаха отдалеч много жени, които бяха следвали Исуса от Галилея, и Му служеха; между които бяха Мария Магдалина, и Мария майка на Якова и на Иосия, и майката на Заведеевите синове." Матей 27: 50-56

виждаш ли само как е спасил толкова много светии дори само чрез смъртта си

"А като се мина съботата, на първия ден от седмицата, дойдоха Мария Магдалина и другата Мария да видят гроба. А, ето, стана голям трус; защото ангел от Господа слезе от небето и пристъпи, отвали камъка, и седна на него. Изгледът му беше като блескавица, и облеклото му бяло като сняг. И в страха си от него стражарите трепереха, и станаха като мъртви. А ангелът проговори, като каза на жените: Вие не се бойте, защото зная, че търсите разпнатия Исус. Няма Го тук; защото възкръсна, както и рече: дойдете и вижте мястото, гдето е лежал Господ. Идете скоро да кажете на учениците Му, че е възкръснал от мъртвите; и, ето, Той отива преди вас в Галилея; там ще Го видите; ето казах ви. И те излязоха бързо от гроба със страх и голяма радост, и завтекоха се да известят на учениците Му. И ето Исус ги срещна и рече: Здравейте! А те се приближиха и се хванаха за нозете Му и Му се поклониха. Тогава Исус им рече: Не бойте се; идете кажете на братята Ми да идат в Галилея, и там ще Ме видят. Когато те отидоха, ето, някои от стражата дойдоха в града и известиха на главните свещеници всичко що бе станало. И те, като се събраха със старейшините и се съвещаваха, дадоха на войниците доволно пари, и рекоха: Кажете, че учениците Му дойдоха през нощта и Го откраднаха, когато ние спяхме. И ако слух за това стигне до управителя, ние ще го убедим, а вас ще направим да нямате грижа. Те, прочее, взеха парите, и постъпиха както бяха научени. И това що те казаха се разнесе между юдеите, и продължава даже и до днес. А единадесетте ученика отидоха в Галилея, на бърдото, гдето Исус им определи. И като Го видяха, поклониха Му се; а някои се усъмниха. Тогава Исус се приближи към тях и им говори, казвайки: Даде Ми се всяка власт на небето и на земята. Идете, прочее, научете всичките народи, и кръщавайте ги в името на Отца и Сина и Светия Дух, като ги учите да пазят всичко що съм ви заповядал; и ето, Аз съм с вас през, всичките дни до свършека на века. [Амин]." Матей 28: 1-20

обаче въпреки че виждате, че чрез онази ваша "вяра"/религия няма истинско спасение, нито за вас, нито за други човеци, пак си продължавате да я следвате?!, наистина сте неразумни...
    Как очакваш да ти е ясно, в случай че не си чел Корана ?
    А в Библията много подробно ли разказват за ангелите ? Те не са ли мътни като джиновете ? Я кажи с твои думи, какво научи от Библията за ангелите ?

Цитирай Първоначално написано от npp Виж мнението
    едно е да чуеш глас така както като от човек, а съвсем друго е да бъдеш познат от и да познаеш Онзи, Който наистина е истинският Господ Бог, което е съпровождано от (явлението на) огромна Слава идваща от истинските "небеса", (и) за което само познаващият Го може да свидетелствува от опит, докато другите, които не са участници в това явление няма как да го познаят, затова и в Библията са посочени много такива случаи на човеци, при това дори и доста вярващи, които не са могли да повярват, но са се съмнявали, защото и не са упражнявали вярата в истинския Господ Бог достатъчно правилно, иначе немалко от тях са повярвали впоследствие...
    Дори самият Мойсей(МН) се е замаял от образа на Бог и планините почнали да се топят пред Неговата слава, когато Той почти се е явил пред Мойсей...но Мойсей не е издържал пред Неговия образ - така красив, величествен, славен !...че ти кой си да издържиш ?!

Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    давай куме, давай, още може

изплющи го

ПП: ама трябваше да копираш и Матей 3, Битие 5 и 6, и Изход 7
    Направи ми впечатление (няма как да не ми направи), че npp постоянно повтаря, че тия джинове са били някъкви си мътни и неясни същества и иска още и още подробности за тях, но не казва какво иска да научи за тях...в такъв случай какво мога да направя ?

Servus Dei Мега фен Аватара на inewton
    Град
    Sedes Sancti Petri
    Цитирай Първоначално написано от Meth Виж мнението
    Направи ми впечатление (няма как да не ми направи), че npp постоянно повтаря, че тия джинове са били някъкви си мътни и неясни същества и иска още и още подробности за тях, но не казва какво иска да научи за тях...в такъв случай какво мога да направя ?
    Истината е, че npp е окултист, майстор на тъмните изкуства. Призовавал е демони, сега иска да се научи да призовава и джинове, но не знае как, а го е срам да попита.

Цитирай Първоначално написано от inewton Виж мнението
    Истината е, че npp е окултист, майстор на тъмните изкуства. Призовавал е демони, сега иска да се научи да призовава и джинове, но не знае как, а го е срам да попита.

Град
    Sedes Sancti Petri
    Смей се колкото искаш, но е истина. Призовавал ги е с Гоетия.

Смей се колкото искаш, но е истина. Призовавал ги е с Гоетия.
    Не се и съмнявам, че е викал нещо, но се съмнявам, че нещо е дошло.
    Ще я вида тая книга.

''също така са описани магическият кръг, триъгълник и основните магически средства, които е използвал в своята магическа практика легендарният цар и маг Соломон. '' - http://magiata.ucoz.com/publ/teorija...oetija/5-1-0-9
    Аз нали ви казах, че демоните са един вид като джиновете...и джиновете бяха дадени на Соломон, за да ги управлява той докато е жив и само той можеше да ги управялва.
    В Исляма е известен (поне за такива като мен) печатът на Соломон, който наподобява пентаграма.

П.П. Все пак този цитат не значи почти нищо...просто казвам.

Град
    Sedes Sancti Petri
    В Исляма е известен (поне за такива като мен) печатът на Соломон, който наподобява пентаграма.
    Не е само един. Печатите са описани в Гоетия и са 72.

Не е само един. Печатите са описани в Гоетия и са 72.
    А ти чел ли си я тая книга ?

Град
    Sedes Sancti Petri
    Да

Да
    А пробвал ли си да викаш демони ?

Град
    Sedes Sancti Petri
    Не, не се занимавам с такива неща, прочетох я от любопитство.

Мега фен
    Метхчо, разбрахте ли се с Нппинчо за джиновете в крайна сметка, дали съществуват и кой бил по-силен, хората или джиновете - какво се разбрахте и кой победи?

Мега фен
    Метхчо, когато се къпя гол в банята по бицепс, трицепс, коремни плочки и още нещо, женските джинове могат ли да ме гледат без да ги виждам и да воайорстват.

Или когато спя гол да ме пипат под завивките.

Метхчо, когато се къпя гол в банята по бицепс, трицепс, коремни плочки и още нещо, женските джинове могат ли да ме гледат без да ги виждам и да воайорстват.

Или когато спя гол да ме пипат под завивките.
    Ооо, да.
    Откъде се сети да питаш точно това ?
    Последно редактирано от Meth : 09-11-2015 на 21:34

Метхчо, разбрахте ли се с Нппинчо за джиновете в крайна сметка, дали съществуват и кой бил по-силен, хората или джиновете - какво се разбрахте и кой победи?
    Не очаквам от него да ги разбере тия джинове...
    Еми не знам кой победи, а и не е важно...но...бих го съветвал първо да научи своята религия, о после да оспорва чужди религии...

Мега фен
    Ооо, да.
    тоя ислям бил много перверзен братче.

а може ли човек и джин да се оженят и да имат деца?

тоя ислям бил много перверзен братче.

а може ли човек и джин да се оженят и да имат деца?
    Според някои хадиси това е невъзможно, а според други може.
    Истината е, че има редки случаи при които дори си имат деца...и това са ми го казвали хора, които са били свидетели на такова нещо - майка човек, а баща джин...

Мега фен
    Не мислиш ли, че щом джиновете могат да виждат хората, а хората не могат да виждат джиновете и щом джинове могат да обладават хората, значи джиновете са по-силни?

Не мислиш ли, че щом джиновете могат да виждат хората, а хората не могат да виждат джиновете и щом джинове могат да обладават хората, значи джиновете са по-силни?
    Не.
    Защото ако хората знаят какво да правят и как точно, джиновете дори не могат и да ги доближат, камо ли да ги обладаят или да ги наранят.

Мега фен
    С...и това са ми го казвали хора, които са били свидетели на такова нещо - майка човек, а баща джин...
    верно ли, ама как така са били свидетели, нали джиновете не се виждат.

а децата им сигурно са полуневидими и тогава в кое измерение ще живеят децата им.
    Последно редактирано от defender : 09-11-2015 на 21:46

верно ли, ама как така са били свидетели, нали джиновете не се виждат.
    А детето ? То е наполовина човек, наполовина джин (макар че джиновете биха настояли то да се нарича джин, понеже са...)
    и си личи.
    А и джиновете могат да се преобразят във формата на човек или животно.

А детето ? То е наполовина човек, наполовина джин (макар че джиновете биха настояли то да се нарича джин, понеже са...)
    и си личи.
    А и джиновете могат да се преобразят във формата на човек или животно.
    Децата им ще имат качествата и на хората и на джиновете, мисля (не съм сигурен).

Мега фен
    Децата им ще имат качествата и на хората и на джиновете, мисля (не съм сигурен).
    В кое измерение ще живеят тогава, на джиновете или на хората?
    Последно редактирано от defender : 09-11-2015 на 22:01

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си