За мен да вярваш истински не означава да се затваряш в една книга и да преобразуваш целия реален свят под твоята призмна. Няма го развитирто. Нищо не умира напразно. Енергията или духа се трансформиират. Има сили непонятни за нас. Дори времето е непонятно. Но хората се развиват. И ако отричаме съвременната наука ще си стоим в средновековието. И нищо не ти пречи това на духовната ти същност и да спазваш добродегелите да си истинско вярващ.
а нима същинското развитие е когато хората не правят нови открития/не постигат нови достижения полезни за човечеството?!, така и човек би се развил повече ако развива сърцето, ума и способностите си да докарва истинско спасение и изобилен живот за другите хора, който трае до края на вечността, представи си само човек като Исус Христос, който изгонва злите духове от обладаните безвъзвратно, които психиатрията/психологията счита(ше) за хора с болен мозък/психика, и който изцелява болните перманентно от всякакви болести, които медицината не е могла/не може да излекува, и който възкресява мъртвите дори и ако някой от тях е умрял преди дни, седмици, месеци или години, което науката никога не е постигала досега...
Последно редактирано от npp : 09-12-2015 на 17:37
Последно редактирано от npp : 09-12-2015 на 17:35
просто при мисълта за това какви драгстери с двигатели по над 1000 коня са се разбивали по драг пистите секунди след старта преминавайки десетки/стотици метри през серии от преобръщания и търкулвания и ставайки накрая на кубчина смачкано желязо, не смея дори да си помисля/представя как сядаш зад волана на твоя супер мега мощен тир, палиш от онези испанските цигари ала антонио ресио, и си мислиш че то е като да играеш на конзолите плейстешън, ейчбокс и нинтендо
Значи отричаш медицината? Така ли? Или работата на психолозите, които са помагали успешно на хиляди хора? Не го очаквах от теб. Иди в индия или африка да видиш как се търкалят горките от глад и болести. Умират включително милиони вярващи. Добре, че все пак броя на населението ни се регулира.. И от политиците, и по биологични закони и по.... Свръх способностите на природата, вселената, вечния разум. Но едно не разбрах. Защо мислиш, че чистатанауката не може да съществува съвместно библейските, коранските и прочие духовни познания, въпреки че на практика наистина действат по-коренно различен начин. Функционират на противоположен принцип. Според мен обаче този начин на мислене е погрешен. Трябва да се взима и от едната материя и от другата в зависимост от търсените елементи. Това е като клишето - противоположностите се привличат. Или както са създадени антиматерия и материя. Добро и зло. Хубво и красиво. Всичко съществува в една балансирана хармония. Ти даде примера с медицината. Да, Бог може да взима участие (или сатаната) в това кой да живее и кой да умре и въпреки това той да е богословил и дал възможноста на хиляди хора-доктори ,които да могат телесно да вършат тази работа на яве в реалността, защото ние докато съществуваме на земята ние сме зависими от нашите тела. Та на този етап ние не можем нищо без телата си. Не можем да учим, да виждаме , да се борим , дори да мислим. Ние можем днес само да си представяме с изображението и изкуството. Не можем да развиваме успешно само духом. Трябва ни и интелект. Разума не е само вяра.
наистина тъпо изказване от твоя страна, значи в отговор на предишния ми пост към теб, където казах, че ние двамата свидетели не сме тълкуватели(гадатели) на сънища(та), казваш, че не се занимаваш с тълкувания, но все пак искаш да разбереш дали съм сънувал сън и дали е имало животни в него?!?!, да не би да искаш да разбереш дали съм те сънувал като някакъв звяр от джунглата?!, ако ти кажа, че съм те сънувал, че си плъх, по-добре ли ще се почувстваш?!
ние братята в истинския Господ Бог не сме семейства като онези от сектите където мъже са ставали жени в името на шива(който се възбуждал от вида на някакви мъже), и са се сношавали с други мъже, а някои дори обарвали дечица в името на брахма, понеже той си падал по дъщеря си...
Последно редактирано от npp : 09-12-2015 на 20:52
леле що думи си изписал, нямаше нужда, все едно някой те е притиснал до стената заплашително с нож в гърлото и ти е казал "сега ще умреш ако не ни разкажеш набързо каква е цялата ситуация на тази планета", и ти си си изпял и майчиното мляко, та даже и си приложил номера с инг и янг дето (уж) не можели едно без друго, и дори казваш, че доброто и злото съществували в една балансирана хармония, а иначе малко по-горе си казал, че в индия и африка се търкалят от глад и болести, и умирали включително милиони вярващи?!?!, не си ли противоречиш поне малко, или твоето разбиране за хармония е от нестандартните?!, ама ако не дай си Боже те заболи дотолкова, че да се превиваш от болка, ще ти бъде ли хармонично?!, и ако си мислиш, че сатана е, който е дал на лекарите да лекуват, и въобще на хората да облекчават другите от теготите, си много заблуден...
Последно редактирано от npp : 09-12-2015 на 21:11
ето че и сам си призна, че не ти се иска да се окажеш негативен персонаж/лоша част от пророчество или сън, истината е, че дори и някак си да съм сънувал сън, не си спомням нищо, така че съжалявам гадателю на сънища, нямаш късмет да чуеш някоя пикантна за теб историйка, езотерични сеирджийо
Последно редактирано от Meth : 09-12-2015 на 21:40
ахахаххаха , спри да извъртваш думите ми.
Написах какво мисля, по разбираем начим. Не като теб - постоянно едни и също - злите сили, сатаната, 666, добрия отец и се приключва с някой друг абзац от библията. Е, зразлика от теб, аз не отричам, че библията носи истинност. Но истината е, че ако ще в библията присъства всичко (според твоите убеждения), то много неща продължават да бъдат недостатъчно разгадани и осмислени. И не забравяй, че християнството се е изменяло и продължава да се изменя. Също така няма безгрешни хора. Също така не знам какъв свидетел си, но дори да си свидетел, ти си свидетел на една милионна от това, което е. Продължавам да не отричам твоята така да го нарека ''мисия'', защото смятам, че всеки човек си намира мястото и всеки човек съществувайки тук и сега - е част от нашата общност - система, част от огромен пъзел. Дали ролята на всеки допринася за доброто, това вече е друг въпрос. Да, смятам, че ние сме много недоразвита раса. Хората масово не се интересуват от нищо съществено, освен собственото си (и не винаги) краткотраено бъдеще.
Не знам за какви зли сили става въпрос, но хората до голяма степен САМИ са си виновни за общото състояние. И най-вече от немотия, егоизъм и качествата, които ти наричаш зли сили. Ето за това е толкова важно духовнто И морално съзнание и възпитание и личностно разбиране да се придава на всички, нали така?
Кое обаче изключва тук науката?!
Когато казах Хармония, нямах предвид пълна утопична извисеност за всички.
Според мен ЖИВОТА на земята е изпълнен с много страдание, между което една капка щастие те извисява в рая.
А щастието също така не зависи от материалното.
Никой не знае смисълът на живота. А не е ли един вид преход, изпитание, опит и учене?
Милиони умират от глад, но и милиони живеят в охолство.
Колко хора обаче могат да контролират на по-висше ниво чувствата и възприятията си?
Отново се връщам към науката, която май те дразни.... за какво позлваш интернет въобще?! Това нали не е духовно...
взе да ставаш дори отегчително скучен, значи те интересуват сънищата на другите, но не и ако по какъвто и да е начин си част от тях, особено като негативен или злочест образ, ала дали ако Бог тръгне да прави компромиси, ти ще си единственият, който предпочита да остане незамесен/незасегнат?!, не си ли супер нагъл езотеричен сеирджия?!, искаш другите да сънуват, но не и теб, за да можеш да ги насаждаш на пачи яйца според както ти е угодно разположен удобно на своето кресло пред екрана с клавиатурата, на всичкото отгоре все повече взе да приличаш на някаква облечена като циганка гледачка с кристално кълбо в стаичка осветена само от свещи с изрисуван пентаграм на пода, с часовник с кукувица на стената, вълшебно огледало, полица с вещерски/магьоснически книжки, стомни и шишенца пълни с тайни магически отвари, и череп, карти таро, пясъчен часовник, и др. подобни пособия на масичката застелена с червена кадифена покривка...
предскажи си своето състояние тъп сектант
и точно тук науката един вид свършва, защото досега не е могла да премахне злините, страданията, бедността, болестите, смъртта, и да намери място за живеене на всеки роден на света, а за какво са ти всички знания на вселената ако накрая(примерно след около 100 години) ще умреш и ще спреш да съществуваш като цяло и така вече няма да можеш да имаш съзнание, мисловна дейност, знания, и пр.?! - какъв е смисълът да трупаш такива богатствата на земята, които преминават заедно със смъртта?!, затова най-малкото оттук започва вярата, чрез която всички тези проблеми (които науката не може да реши) могат да се решат, понеже с какво имащият знания е много повече от нямащият?!
"Каквото постига безумния Това ще постигне и мене; Защо, прочее, бях аз по-мъдър? За туй рекох в сърцето си, Че и това е суета. Защото както на безумния така и на мъдрия, Не остава вечно паметта му, Понеже в идните дни всичко ще е вече забравено; И как умира мъдрият? - Както и безумният." Еклесиаст 2: 15-16,
"Дори два пъти по хиляда години, ако би живял някой, и не види добро, Не отиват ли те всички в едно място? Всичкият труд на човека е за устата му; Душата обаче не се насища. Защото какво предимство има мъдрият над безумния?" Еклесиаст 6: 6-8,
"Когато предадох сърцето си да позная мъдростта, И да видя труденето, което ставаше по земята, Как очите на някои не виждат сън ни денем ни нощем, Тогава видях цялото Божие дело, Че човек не може да издири делото, което става под слънцето; Понеже колкото и да се труди човек да го търси, Пак няма да го намери; Па дори ако и мъдрият да рече да го познае, Не ще може да го намери;" Еклесиаст 8: 16-17
и душата ще отркием как да се запазва и транфоримира.
край, няма да те слушам.
по-добре 50 години да живеем, ама преодкриваме вселената, отколкото 30 години да живеем и нищо да не правим
това, че вършат работа, не означава, че не трябва технологично да напредваме ... проблемът е само един, че хората забравят или едното, или другото да вършат. Смисъл - няма как да оцелеем, ако нямаше дух и светии, но и няма как да живеем пълноценно, ако си седим в гората.