.
Отговор в тема
Страница 132 от 204 ПървиПърви ... 3282122128129130131132133134135136142182 ... ПоследнаПърви
Резултати от 3 276 до 3 300 от общо 5085

Тема: Ислям

Супер фен Аватара на DoctorSatan666
    Цитирай Първоначално написано от npp Виж мнението
    след като досега е имало проблем, ще се реши ли само като се каже, че е имало проблем, но без да се започне с правилната работа по неговото истинско решаване?!, но ето че ти пак само казваш, че е имало проблем, и не навеждаш другите към мисълта да започнат с истинското му решаване, нито даваш някакъв назидателен пример със себе си така щото ако ти вече си започнал с работата по истинското решение на проблемите, другите като те видят, че правиш така, да се трогнат и също да започнат да допринасят за истинското решаване на проблемите..., и какво общо имам с онова, което са правили посочените от теб сектанти според собствените си вярвания и въобще посочените от теб човеци според както са били подбудени...
    Не съм дошъл тук да трогвам никой, нито пък да решавам проблемите му. Първо нито искам, второ нито мога, трето ако някой чака мен да го трогна за да реши СОБСТВЕНИТЕ си проблеми, значи не е готов да реши нищо. То затова проблемът си е ЛИЧНО ВАШ и никой друг освен всеки за себе си не може да го реши. Никой няма достъп до вътрешния свят на друг човек, за да реши проблемите му. И пак казвам, проблема за които говоря е вътрешен, а неговите външни проявления са вторични. А ти все едно слагаш каруцата пред коня. Ако не разбираш какъв точно е проблема, и за теб неговото решение се състои в това да решиш неговите външни проявления (тоест тези които произхождат от взаимодействието между хора), то това решение е обречено на провал. Все едно един извор да ти наводнява двора и ти всеки ден да изгребваш водата и да си мислиш че ако гребеш достатъчно усърдно ще решиш нещо и един прекрасен ден извора ще спре сам. Ами не става. Затова и с обществено полезни дейности, няма как да решиш проблемите на хората. Няма как да стане и със свидетелство, където да твърдиш че господ смята еди кое си за правилно и неправилно, и да се надяваш че чрез подражателство на тоя идеал, хората ще решат проблемите в себе си и оттам с останалите. Защото с оглед на това какъв е проблема, всяко негово решение става само отвътре - то трябва да е самостоятелно и да се инициира и осъществи само по силата на собствената воля. Наложената или приетата отвън воля, която хората да следват сляпо и да мислят че е техен избор, без да знаят защо правят каквото и да е, освен с идеята че така трябва, не решава с нищо основния проблем, а само облекчава вторичния. И това е само временно, защото наложената или приетата отвън воля, само задълбочава вътрешния проблем, тъй като вече решението му се привижда във външни явления и промени, а не във вътрешни. А тъкмо вътрешните промени са единствения истински катализатор на всяко вътрешно решение, а оттам евентуално и на решение на външни проблеми. Докато симулирането на добро поведение и благоразумие е само евтин театър и не променя качествено нищо вътре в човека, тоест това в бъдеще води и до задълбочаване на вторичния проблем. И така се получава един порочен кръг, където всяка добрина става мечешка услуга.

ПП: Та, аз не мога да реша ничии проблем, мога само да провокирам, да резонирам във вас онази божествена частица, онзи свръхчовек, който сте били принудени още от малки да заровите дълбоко в себе си, и по този начин сте останали с неизменното чувство за непълноценност и незавършеност. Защото това е проблема всъщност - разцеплението на същността ви и следващото го желание за съединение и цялост, което никога не може да се задоволи и затова се търси негова компенсация в лицето на усещания, преживявания, материални ценности, богове и други неща, които смятате че ще ви направят по-удовлетворени, достатъчно добри или психологически пълноценни.
    Последно редактирано от DoctorSatan666 : 09-16-2015 на 16:06

Мега фен
    ...
    Моисей, преди да получи 10-те Божи заповеди, също е постил физически:
    "И Моисей стоя там с Господа четиридесет дена и четиридесет нощи без да яде хляб, или да пие вода." (Изх 34:28 ).

Кажи ни сега втората си порция главозамайващи херувимски тълкувания.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от DoctorSatan666 Виж мнението
    ПП: Та, аз не мога да реша ничии проблем, мога само да провокирам, да резонирам във вас онази божествена частица, онзи свръхчовек, който сте били принудени още от малки да заровите дълбоко в себе си,
    Аз станах активно вярващ на около 19-20 години, преди това като дете изобщо никой не ми е говорил за Бог, баща ми дори не е кръстен, а баба ми беше атеист.

Почнах да чета Новия завет, защото напълно случайно една жена го даде на майка ми, а майка ми го донесла вкъщи.

Говори си.
    Последно редактирано от defender : 09-16-2015 на 17:28

Ако беше ти дала корана ? Хихи

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от golemiq_korab_minava Виж мнението
    Ако беше ти дала корана ? Хихи
    Слава Богу, не знаеш колко съм благодарен просто, че не се е случило.

Мега фен
    Ама махни ти, ама представяш ли си да бях попаднал на нпп.
    Последно редактирано от defender : 09-16-2015 на 21:47

Мега фен
    нпп, жена ти какво мисли за херувимските ти свойства.

Иначе тя помага ли ти в свидетелстването.

Аз си представям как ти се разхождаш из къщи важно-важно и свидетелстваш, а тя потърча след тебе с големия тефтер и записва ли записва.
    Последно редактирано от defender : 09-16-2015 на 20:22

Мега фен
    Не съм дошъл тук да трогвам никой, нито пък да решавам проблемите му. Първо нито искам, второ нито мога, трето ако някой чака мен да го трогна за да реши СОБСТВЕНИТЕ си проблеми, значи не е готов да реши нищо. То затова проблемът си е ЛИЧНО ВАШ и никой друг освен всеки за себе си не може да го реши. Никой няма достъп до вътрешния свят на друг човек, за да реши проблемите му. И пак казвам, проблема за които говоря е вътрешен, а неговите външни проявления са вторични. А ти все едно слагаш каруцата пред коня. Ако не разбираш какъв точно е проблема, и за теб неговото решение се състои в това да решиш неговите външни проявления (тоест тези които произхождат от взаимодействието между хора), то това решение е обречено на провал. Все едно един извор да ти наводнява двора и ти всеки ден да изгребваш водата и да си мислиш че ако гребеш достатъчно усърдно ще решиш нещо и един прекрасен ден извора ще спре сам. Ами не става. Затова и с обществено полезни дейности, няма как да решиш проблемите на хората. Няма как да стане и със свидетелство, където да твърдиш че господ смята еди кое си за правилно и неправилно, и да се надяваш че чрез подражателство на тоя идеал, хората ще решат проблемите в себе си и оттам с останалите. Защото с оглед на това какъв е проблема, всяко негово решение става само отвътре - то трябва да е самостоятелно и да се инициира и осъществи само по силата на собствената воля. Наложената или приетата отвън воля, която хората да следват сляпо и да мислят че е техен избор, без да знаят защо правят каквото и да е, освен с идеята че така трябва, не решава с нищо основния проблем, а само облекчава вторичния. И това е само временно, защото наложената или приетата отвън воля, само задълбочава вътрешния проблем, тъй като вече решението му се привижда във външни явления и промени, а не във вътрешни. А тъкмо вътрешните промени са единствения истински катализатор на всяко вътрешно решение, а оттам евентуално и на решение на външни проблеми. Докато симулирането на добро поведение и благоразумие е само евтин театър и не променя качествено нищо вътре в човека, тоест това в бъдеще води и до задълбочаване на вторичния проблем. И така се получава един порочен кръг, където всяка добрина става мечешка услуга.

ПП: Та, аз не мога да реша ничии проблем, мога само да провокирам, да резонирам във вас онази божествена частица, онзи свръхчовек, който сте били принудени още от малки да заровите дълбоко в себе си, и по този начин сте останали с неизменното чувство за непълноценност и незавършеност. Защото това е проблема всъщност - разцеплението на същността ви и следващото го желание за съединение и цялост, което никога не може да се задоволи и затова се търси негова компенсация в лицето на усещания, преживявания, материални ценности, богове и други неща, които смятате че ще ви направят по-удовлетворени, достатъчно добри или психологически пълноценни.
    и какво?!, реши ли проблемите на хората с дървената си философия, или просто изплямпа много думи за нищо?!, какво ли би станало ако всяка душа на вселената послуша/последва твоето уж по-мъдро учение (за това) как едва ли не няма(ло) смисъл човек да се опитва да бъде праведен, сигурно ти ще си първата жертва на твоята философия, например ако научиш всеки човек да се грижи за себе си, и на това че уж няма смисъл да се грижи за друг, тогава не дай си Боже изпаднеш ли в беда, сигурно никой няма да ти се притече на помощ/да ти помогне, освен че и лекарите вече няма да лекуват пациентите, и никой няма да го е грижа за когото и да е друг...
    Последно редактирано от npp : 09-17-2015 на 01:27

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    Моисей, преди да получи 10-те Божи заповеди, също е постил физически:
    "И Моисей стоя там с Господа четиридесет дена и четиридесет нощи без да яде хляб, или да пие вода." (Изх 34:28 ).

Кажи ни сега втората си порция главозамайващи херувимски тълкувания.
    откъде знаеш, че е постил физически, след като не си присъствал там на срещата/разговора между Бог и Моисей, така че сега да знаеш и да можеш да си спомниш какво е било тогава?!, как въобще Моисей би издържал 40 денонощия без да приема вода и храна за храносмилателния тракт/тялото?!, ти би ли издържал 40 денонощия без никаква храна и никаква вода в буквалния смисъл на тези думи?!, постил ли си така поне веднъж за 40 денонощия?!, следващият уместен въпрос е каква разлика би имало между това Бог да храни някого вътрешно т.е. без онзи човек да приема храна през физическата си уста и това същият човек да се храни външно т.е. като приема храна физически - не е ли хранен и в двата случая?!, иначе ако не бъде хранен, т.е. ако нито Бог го храни вътрешно, нито той се храни външно, как въобще ще оживее?!, така че не е ли по-скоро истината, че Моисей просто не е приемал никаква духовна храна, която не е от истинския Бог в продължение на 40 денонощия, нито човешка мъдрост("хляб"), нито човешко прозрение("вода")?!
    Последно редактирано от npp : 09-17-2015 на 02:02

Мега фен
    Наложената или приетата отвън воля, която хората да следват сляпо и да мислят че е техен избор, без да знаят защо правят каквото и да е, освен с идеята че така трябва, не решава с нищо основния проблем, а само облекчава вторичния. И това е само временно, защото наложената или приетата отвън воля, само задълбочава вътрешния проблем, тъй като вече решението му се привижда във външни явления и промени, а не във вътрешни. А тъкмо вътрешните промени са единствения истински катализатор на всяко вътрешно решение, а оттам евентуално и на решение на външни проблеми. Докато симулирането на добро поведение и благоразумие е само евтин театър и не променя качествено нищо вътре в човека, тоест това в бъдеще води и до задълбочаване на вторичния проблем. И така се получава един порочен кръг, където всяка добрина става мечешка услуга.
    То по тая логика излиза, че не трябва да четем книги, защото са написани от друг, а не от нас.
    Ние да не би да сме приели словото насила, ние го четем и приемаме доброволно, защото ни е трогнало, както тебе те трогне някоя хубава философска книга и ти я четеш с удоволствие, кара те да разсъждаваш и те развива.
    Когато един психотерапевт ти открива проблемите и ти даде отговор как да ги решиш и ти после се чувстваш добре, това насила ли е, насила ли си отишъл при него или защото сам си го желал и ти е донесло удовлетворение и освобождение.
    Господ точно това прави, помага ти да си решаваш вътрешните проблеми, като един психотерапевт, не знам защо гледаш на вярата само като някаква външна проява, която не ти решава и вътрешните проблеми, а ние сме били приели словото защото ни е наложено и по принуда.

Но може би Иисус дава отговор на това твое недоумение, защо го правим:
    "Аз затова се родих, и затова дойдох на света, за да свидетелствувам за истината; всякой, който е от истината, слуша гласа ми."

Просто може би затова някои хора, като тебе не могат да разберат, защо други хора слушат гласът Му, а пък другите хора не могат да разберат, защо пък първите не слушат гласът Му.
    Последно редактирано от defender : 09-17-2015 на 08:06

Мега фен
    без онзи човек да приема храна през физическата си уста и това същият човек да се храни външно т.е. като приема храна физически - не е ли хранен и в двата случая?!, иначе ако не бъде хранен, т.е. ако нито Бог го храни вътрешно, нито той се храни външно, как въобще ще оживее?!, така че не е ли по-скоро истината, че Моисей просто не е приемал никаква духовна храна, която не е от истинския Бог в продължение на 40 денонощия, нито човешка мъдрост("хляб"), нито човешко прозрение("вода")?!
    Абе ти недей да съдиш по себе си как светия като Моисей щял да оцелее без храна, толкова време.
    Сигурно Моисей се качил на планината за да получи заповедите с 5 раници телешки пържоли за 40 дни.

Ясно си е казано "не яде хляб, не пие вода", не е казано не яде "човешка мъдрост", нито пие "човешко прозрение".

Защо "хляб" да било "човешко мъдрост", а "вода" да било "човешко прозрение", а по тая логика 40 денонощия какво е, може да е "Али Баба и 40 разбойника". Ми що не.

а "планината" дето се качил може да означава не планина, а "духовни висини".

Ама за твое съжаление такава планина наистина съществува и той наистина се е качил на нея. Така че планина не е "духовни висини".
    Последно редактирано от defender : 09-17-2015 на 08:31

Слава Богу, не знаеш колко съм благодарен просто, че не се е случило.
    Що? Не го ли четеш сега?

Мега фен
    Що? Не го ли четеш сега?
    Ми не го чета с цел да науча нещо за Бог от него.

А що не четеш само за сравнение и обогатяване на културата ти. Всеки поп е чел чуждите религии.

Мега фен
    Ти какво четеш?

Аз не съм религиозен.

Мега фен
    В какво вярва един нерелигиозен.

На сетивата ли?

Нещо като някаква "сетивна религия". В която бог са чувствените неща, т.е. всичко, което може да се почувства сетивно чрез плътта, а не духовно и чрез разума.
    Последно редактирано от defender : 09-17-2015 на 09:56

Вярвам но не се вманиечавам към дадено определено учение

Мега фен
    Какво ще рече не се вманиачавам. Ако това учение е начин на живот, така, че да кажеш не се вманиачавам, все едно да кажеш не искам да живея.

Начина на живот винаги е свързан с някаква философия на живот.
    Последно редактирано от defender : 09-17-2015 на 10:16

Именно някак си не съм запален да живея като се кланя по 5 пъти на ден , или постя, или плуя по гейовете, или ходя на цътква постоянно, или да бъда много морален винаги. В същото време да отхвърлям всичко останало и да казвам че слънцето се върти около земята, че няма извънземни.. Ей така.

Мега фен
    Именно някак си не съм запален да живея като се кланя по 5 пъти на ден , или постя, или плуя по гейовете, или ходя на цътква постоянно, или да бъда много морален винаги.
    Ти го описа като някакво робство, на пръв поглед може и така изглежда за да може лицемерите да бягат от религията.

Нали знаеш, че най-студено е точно преди слънцето да изгрее, така тези лицемери решили да тръгнат уж към Бог, в началото виждат само студа и бягат, но ако са били искрени в намерението си и са се потрудили да постоят и са малко търпеливи слънцето ще изгрее и стопли.
    Последно редактирано от defender : 09-17-2015 на 10:52

на амфети ли си?

или прекали със стероидите?

Същото може да се каже по таз логика за всяко едно нещо. ислям, наука, комунизма хах..

Мега фен
    на амфети ли си?

или прекали със стероидите?
    дааааа, бухахаха, аз съм зъл джин, изпрати ме лично шейтан да се справя с великия форумен ислямски праведник Метх и да му пусна кучета в двора, да му гонят ангелите.

И да му спра водата, да не може да си мие ушите и краката.
    Последно редактирано от defender : 09-17-2015 на 11:25

Мега фен
    Абе ти недей да съдиш по себе си как светия като Моисей щял да оцелее без храна, толкова време.
    Сигурно Моисей се качил на планината за да получи заповедите с 5 раници телешки пържоли за 40 дни.

Ясно си е казано "не яде хляб, не пие вода", не е казано не яде "човешка мъдрост", нито пие "човешко прозрение".

Защо "хляб" да било "човешко мъдрост", а "вода" да било "човешко прозрение", а по тая логика 40 денонощия какво е, може да е "Али Баба и 40 разбойника". Ми що не.

а "планината" дето се качил може да означава не планина, а "духовни висини".

Ама за твое съжаление такава планина наистина съществува и той наистина се е качил на нея. Така че планина не е "духовни висини".
    и какво, така както го подхвана и (си) продължаваш (единствено) правиш/изкарваш дори и Господ Исус Христос лъжец, след като нито една от основните Божии/Христови заповеди не е за гладуване или диета:

"Няма нищо извън човека, което, като влиза в него, може да го оскверни; но тия неща, които излизат от него, те оскверняват човека. Ако има някой уши да слуша, нека слуша. И като остави народа и влезе в къщи, учениците Му Го попитаха за притчата. И каза им: Нима сте и вие тъй неразсъдливи? Не разбирате ли, че нищо, което влиза в човека от вън, не може да го оскверни? Защото не влиза в сърцето му, а в корема, и излиза в захода. (Като каза това той направи всички ястия чисти). Каза още: Което излиза от човека, то осквернява човека. Защото отвътре, от сърцето на човеците, излизат зли помисли, блудства, кражби, убийства, прелюбодейства, користолюбие, нечестие, коварство, сладострастие, лукаво око, хулене, гордост, безумство. Всички тия зли неща излизат отвътре и оскверняват човека." Марк 7: 15-23

а как ще коментираш/обясниш това, дървен фарисейски отворко:

"Друга притча им каза: Небесното царство прилича на квас, който една жена взе и замеси в три мери брашно, докле вкисна всичкото." Матей 13: 33,

"И Исус им рече: Внимавайте и пазете се от кваса на фарисеите и садукеите. И те разискваха помежду си, думайки: Това е защото не сме взели хляб. А Исус, като разбра това, рече: Маловери, защо разисквате помежду си понеже нямате хляб? Още ли не разбирате, нито помните петте хляба на петте хиляди души, и колко коша събрахте? нито седемте хляба на четирите хиляди души, и колко кошници събрахте? Как не разбирате, че не заради хляб ви казах да се пазите от кваса на фарисеите и садукеите? Тогава те разбраха, че не им заръча да се пазят от хлебен квас но от учението на фарисеите и садукеите." Матей 16: 6-12,

"да се не хули това, което вие считате за добро(т.е. което е добро за всички, дори и според истинският Господ Бог и истинските Светии), Божието царство не е ядене и пиене, но правда, мир и радост(т.е. и благодат) в Светия Дух. Понеже, който така служи на Христа, бива угоден на Бога и одобрен от човеците. И тъй, нека търсим това, което служи за мир и за взаимно назидание. Заради ядене недей съсипва Божията работа. Всичко(т.е. всичко материално) наистина е чисто; но е зло за човека, който с яденето си причинява съблазън(т.е. който с "яденето" си причинява зло на друг). Добре е да не ядеш месо(т.е. да не практикуваш идолопоклонство), нито да пиеш вино(т.е. нито да упражняваш окултизъм), нито да сториш нещо, чрез което се спъва брат ти, или се съблазнява, или изнемощява. Вярата, която имаш за тия неща, имай я за себе си пред Бога. Блажен оня, който не осъжда себе си в това, което одобрява. Но оня, който се съмнява(т.е. но който се заблуждава), осъжда се ако яде(т.е. ако упражнява вярата така), защото не яде от убеждение(т.е. защото не упражнява вярата правилно); а всичко, което не става от убеждение(т.е. а всяка неправда във вярата), е грях." Римляни 14: 16-23

ето и от старозаветните писания:

"Не това ли е постът, който Аз съм избрал, - Да развързваш несправедливите окови(т.е. да разчупваш проклятията), Да разслабваш връзките на ярема(т.е. да облекчаваш човеците от теготите), Да пускаш на свобода угнетените(т.е. да освобождаваш човеците от злите духове/сили), И да счупваш всеки хомот(т.е. и да отмахнеш всяка неправда)? Не е ли да разделяш хляба си с гладния, И да възвеждаш в дома си сиромаси без покрив? Когато видиш голия да го обличаш, И да се не криеш от своите еднокръвни(т.е. и въобще да не избягваш да помагаш на човеците в неволя)? Тогава твоята светлина ще изгрее като зората, И здравето ти скоро ще процъфне; Правдата ти ще върви пред тебе, И славата Господна ще ти бъде задна стража. Тогава ще зовеш, и Господ ще отговаря! Ще извикаш, и Той ще рече: Ето Ме! Ако махнеш насред себе си хомота(т.е. неправдата). Соченето с пръст(т.е. осъдителността/осъжденията) и нечестивите думи(т.е. и неправедните свидетелства), Ако даруваш на гладния желаното от душата ти(т.е. от/на драго сърце), И насищаш наскърбената душа, Тогава светлината ти ще изгрява в тъмнината, И мракът ти ще бъде като пладне; Господ ще те води всякога, Ще насища душата ти в бездъждие, И ще дава сила на костите ти; И ти ще бъдеш като напоявана градина, И като воден извор, чиито води не пресъхват. И родените от тебе ще съградят отдавна запустелите места; Ще възстановиш основите на много поколения; И ще те нарекат Поправител на развалините, Възобновител на места за население. Ако отдръпнеш ногата си в събота(т.е. във вярата), За да не вършиш своята воля в светия Ми ден(т.е. в светия ми час), И наречеш събота(т.е. и ако за теб вярата наистина е) наслада, света на Господа, почитаема, И Го почиташ като не следваш в нея своите си пътища, И не търсиш своето си удоволствие, и не говориш своите си думи, Тогава ще се наслаждаваш в Господа; И Аз ще те направя да яздиш по високите места на земята, И ще те храня в наследството на баща ти Якова; Защото устата Господни изговориха това." Исая 58: 6-14

та след като заповедите са да нямаш други богове/христоси освен само Онзи, Който наистина е истинският Господ Бог(Изход 20:3), и да не си правиш и да не следваш погрешни/неправедни духовни/религиозни предания("кумири") и традиции("подобия")(Изход 20:4-6), и да не употребяваш вярата("Божието име") за нечисти/користни цели(Изход 20:7), а ето че и да внимаваш във вярата("съботата") като цяло за да не оскверняваш Божието създание и творение, но дори да се освещава(т)(Изход 20:8-11), и да почиташ истинските Светии, родителите си, и въобще човеците, благодарение на които имаш по-добър живот(Изход 20:12), и да не причиняваш зло на когото и да било/е от другите човеци, твоите съжители("ближни"), нито чрез директно въздействие(Изход 20:13), нито чрез отдаване/насилие/поробване или огорчаване/оскърбяване/разочароване(Изход 20:14), нито чрез вземане/отнемане/лишаване(Изход 20:15), нито чрез свидетелстване/обвиняване/клеветене(Изход 20:16), нито чрез пожелаване или проклинане(Изход 20:17), даже и да не повредиш нещо, което е собственост на твоя ближен(Изход 20:17), да обичаш съжителя("ближния") си дори повече от себе си(Матей 22:39), как така пак си продължаваш да поставяш гладуването и диетата на първо място във вярата?!, защото и въобще не засвидетелствува истината за важните неща във вярата..., вчерашен фарисейски прозелит
    Последно редактирано от npp : 09-17-2015 на 11:44

Мега фен
    Поста не е гладуване, нито е само в храната, нито е мъчен за вършене, нито се умира от него, явно не знаеш за какво говориш, ама за тебе важно е да си говориш нещо, което го казваш така, че да се губи между копи-пейст количеството в мненията ти, че да мяза, че все едно си казал уж нещо важно и смислено.

аматьорска работа.
    Последно редактирано от defender : 09-17-2015 на 11:44

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си