Последно редактирано от defender : 09-18-2015 на 21:44
Исках да кажа, че ние сме тези, на които им е даден ум и ние решаваме какво да правим, макар, че имаме предначертана съдба. Виж животните - ядат едно и също и не избират храната си, защото просто така са програмирани...докато човекът има право да подбира храната си, полезна или не...От човека зависи с какво ще се храни (в повечето случаи - да не забравяме за бедността и глада) и ако му пука за здравето си, няма да яде токсични храни (имам предвид най-вече свинското). Бог е достатъчно справедлив за да не се бърка в тая работа - ние избираме храната която ще консумираме и ние търпим последствията - било (бавно) отравяне, гадене, киселини в стомаха...и др.
Това което каза defender за идването на Исус и преминаването на нещата към по-духовно ниво ми се стори удобен отговор, но това не означава, че материалните неща трябва да се пренебрегват (да не се пренебрегват техните свойства) понеже Бог не е създал само духовното, но и материалното.
аз не отричам материалното, а че чистото и нечисто е вече на духовно ниво, а не не на материално.
Например това, че аз имам лимузина, а ти имаш каручка, не те прави автоматично тебе по-праведен от мене, зависи не от това каква кола или къща имаме, а какво носим в сърцето си.
Така, че това осквернява човека, а не дали яде прасе, щото прасето било нечисто, а не сърцето на човека
А при вас, който не яде прасе е по-праведен от тоя дето яде. Който се къпе повече пъти е по праведен и има повече ангели от тоя дето по-рядко се къпе, ей тва е при вас.
Последно редактирано от defender : 09-18-2015 на 22:20
освен това ти ми се виждаш по-приветлив и търпелив към другите.
с доктора досега да сме се нахокали 2-3 пъти поне
Аха, разбирам те.
Ислямът позволява да се яде свинско в критични състояния, когато човекът може да умре от глад или просто няма какво друго да яде, но не позволява да яде нечистото месо, когато има чисто за ядене, понеже това засяга здравето. Да ядеш свинско месо, докато имаш купища други чисти меса, е като да ядеш изпопадналите изгнили ябълки от земята, в случай, че на дървото има толкова много хубави, сочни, пресни, здравословни ябълки.
И пак казвам - Бог е достатъчно справедлив за да не се бърка в тая работа - ние избираме храната която ще консумираме и ние търпим последствията - било (бавно) отравяне, гадене, киселини в стомаха...и др.
А за къпането - това от къде го чу ?
^ верно ли си още в гимназията, аз те мислех за по-голям
Не е точно така. Понеже свинското месо е забранено, яденето му се счита за грях. Но ако все пак не си извършвал друг грях освен да ядеш свинско и си бил праведен, вероятно ще отидеш в Рая и там няма да има наказание за това.
Но ако ядеш свинско и си неправеден, тогава вероятно ще отидеш в Ада, където ще ядеш нещо гадно (според хадисите това може да е катран или гной) толкова, колкото си ял или пил забранени неща.
Знам, объркващо е...
Аз самият не ям свинско месо не защото е грях, а защото ми се струва отвратително.