Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
аз не отричам материалното, а че чистото и нечисто е вече на духовно ниво, а не не на материално.

Например това, че аз имам лимузина, а ти имаш каручка, не те прави автоматично тебе по-праведен от мене, зависи не от това каква кола или къща имаме, а какво носим в сърцето си.

Така, че това осквернява човека, а не дали яде прасе, щото прасето било нечисто, а не сърцето на човека
А при вас, който не яде прасе е по-праведен от тоя дето яде. Който се къпе повече пъти е по праведен и има повече ангели от тоя дето по-рядко се къпе, ей тва е при вас.
Аха, разбирам те.
Ислямът позволява да се яде свинско в критични състояния, когато човекът може да умре от глад или просто няма какво друго да яде, но не позволява да яде нечистото месо, когато има чисто за ядене, понеже това засяга здравето. Да ядеш свинско месо, докато имаш купища други чисти меса, е като да ядеш изпопадналите изгнили ябълки от земята, в случай, че на дървото има толкова много хубави, сочни, пресни, здравословни ябълки.

И пак казвам - Бог е достатъчно справедлив за да не се бърка в тая работа - ние избираме храната която ще консумираме и ние търпим последствията - било (бавно) отравяне, гадене, киселини в стомаха...и др.

А за къпането - това от къде го чу ?