Аха, разбирам те.
Ислямът позволява да се яде свинско в критични състояния, когато човекът може да умре от глад или просто няма какво друго да яде, но не позволява да яде нечистото месо, когато има чисто за ядене, понеже това засяга здравето. Да ядеш свинско месо, докато имаш купища други чисти меса, е като да ядеш изпопадналите изгнили ябълки от земята, в случай, че на дървото има толкова много хубави, сочни, пресни, здравословни ябълки.
И пак казвам - Бог е достатъчно справедлив за да не се бърка в тая работа - ние избираме храната която ще консумираме и ние търпим последствията - било (бавно) отравяне, гадене, киселини в стомаха...и др.
А за къпането - това от къде го чу ?
Не е точно така. Понеже свинското месо е забранено, яденето му се счита за грях. Но ако все пак не си извършвал друг грях освен да ядеш свинско и си бил праведен, вероятно ще отидеш в Рая и там няма да има наказание за това.
Но ако ядеш свинско и си неправеден, тогава вероятно ще отидеш в Ада, където ще ядеш нещо гадно (според хадисите това може да е катран или гной) толкова, колкото си ял или пил забранени неща.
Знам, объркващо е...
Аз самият не ям свинско месо не защото е грях, а защото ми се струва отвратително.