.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 5085

Тема: Ислям

Hybrid View

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Meth Виж мнението
    Благодаря.
    Още от малък съм бил любопитен за много неща (сега също съм такъв) и когато искам да науча нещо - научавам го и то супер бързо.
    Например, когато бях пети-шести клас Химията за седми клас я знаех по-добре от седмокласниците.
    Просто изведнъж ми дойде един мерак към Исляма...четох Корана и разбрах, че тия писания няма как да са измислени от човек (първо си мислех, че няма нещо като Бог, че религиите са създадени за да управляват маса хора)...привързах се към религията...заливах с въпроси един много добре запознат с Исляма ходжа и изучих почти всички клонове на религията си.
    Гледах видеа в Youtube как с прекрасен глас четяха Корана...и сърцето ми трепваше...(знаете ли как се чувства един истински мюсюлманин когато прочете в Корана айети като ''В такъв случай кои блага на Господаря си отхвърляте?'' ? Сякаш ти се забиват мънички иглички в сърцето...и искаш да изкрещиш ''Не! НЕ отричаме!''...и избухваш в плач. ) Та така де, тогава попаднах на видеата на Ахмет Дидат и разбрах, че Ислямът е доста погрешно разбран (може би и затова отворих тая тема)...и си казах, че трябва да направя така, че на всички да им е ясно що е то Ислям.
    Ми честно казано, мен исляма с нищо не ме е трогнал, не това имах предвид, просто ти ме учудваш приятно много повече, отколкото аллях и мохамъд взети заедно.

Супер фен Аватара на Meth
    Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    Ми честно казано, мен исляма с нищо не ме е трогнал, не това имах предвид, просто ти ме учудваш приятно много повече, отколкото аллях и мохамъд взети заедно.
    Чудесно! Щом аз толкова те учудвам - създание на Аллах и възпитаник на Мохаммед...кой знае колко те самите ще те учудят, но преди това трябва да погледнеш Слънцето с отворени очи - да, първоначално тази светлина ще ти се струва мъчителна, но след това само тя ще ти осветява пътя, както нищо друго не може и ти ще вървиш по правилния път, без да се препъваш!

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Meth Виж мнението
    но преди това трябва да погледнеш Слънцето с отворени очи
    ами не чувствам нужда, просто исляма не ми създава чувство, че нещо ми липсва и мога да го открия в него.

Тва е все едно да съм се нахранил с 10 големи дини и ти в същото време да ми поднесеш една мъничка леко зелена диня и да ми кажеш, погледни слънцето.
    Последно редактирано от defender : 09-19-2015 на 22:57

Супер фен Аватара на Meth
    Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    ами не чувствам нужда, просто исляма не ми създава чувство, че нещо ми липсва и мога да го открия в него.

Тва е все едно да съм се нахранил с 10 големи дини и ти в същото време да ми поднесеш една мъничка леко зелена диня и да ми кажеш, погледни слънцето.
    А откъде знаеш че тая малка моя диня, не е поне 10 пъти по-сладка от твоите 10 изядени дини ?

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си