.
Отговор в тема
Страница 144 от 204 ПървиПърви ... 4494134140141142143144145146147148154194 ... ПоследнаПърви
Резултати от 3 576 до 3 600 от общо 5085

Тема: Ислям

Мега фен Аватара на LoveInfect
    Цитирай Първоначално написано от npp Виж мнението
    ае не се прави, знаем те, нервният си ти, нищо не ти пречат препинателните знаци, ако можеш отговори разумно, ако не можеш, научи се да познаваш истинския Бог в случай че наистина искаш да си компетентен по тези въпроси, или само играеш?!

ти си изроден(ият), не Библията, а това че преводът на Библията е несъвършен, въобще не е основателна причина да твърдиш, че причината е в Библията, ние как разбираме написаното в нея, а ти го изопачаваше като отричаше Истината, станал си сектант, а ето и как все повече ставаш гаден сектант, вяра значи да търсиш Онзи, Който наистина е истинският Бог като го призоваваш, и да се държиш за Него, също и да се вслушваш какво ти казва Самият Той без да (предпочиташ да) се водиш от написаното - трябва да зарежеш писанията настрана, и да слушаш Него, и чак след това ще можеш да разбереш какво пише в библейските писания, но хулиш ли Го, тогава няма да сполучиш
    Ма вие още ли не разбрахте че библията не е оригинална!? Нямам в предвид оригинален превод или нещо такова а че различни хора са писали и добавяли разни неща в Библията през вековете и всичко до наши дни се е изменяло многократно

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от LoveInfect Виж мнението
    Ма вие още ли не разбрахте че библията не е оригинална!? Нямам в предвид оригинален превод или нещо такова а че различни хора са писали и добавяли разни неща в Библията през вековете и всичко до наши дни се е изменяло многократно
    откъде черпите тази фалшива информация?!, че как християнските духовници биха допуснали изменение в библейските писания, особено след като всички те знаят, че Бог е приготвил най-голямо наказание за лъжепророците?!, истината е, че дори и да са били неверни като книжниците и фарисеите от преди 2 хилядолетия, няма как да не опазят писанията, за което и Господ, Исус Христос, казва:

"На Моисеевото седалище седят книжниците и фарисеите; затова всичко що ви заръчат(т.е. всички неща представени в Св. писания, които те ви предават), правете и пазете, но според делата им не постъпвайте; понеже говорят, а не вършат. Защото свързват тежки и непоносими бремена, и ги налагат върху плещите на хората, а самите те не искат нито с пръста си да ги помръднат. Но вършат всичките си дела, за да ги виждат хората; защото разширяват филактериите си, и правят големи полите на дрехите си, и обичат първото място при угощенията, и първите столове в синагогите, и поздравите по пазарите, и да се наричат от хората: учители." Матей 23: 2-7

бъдете сигурни, че библейските писания са 100% опазени, понеже дори и някои да са се опитвали да ги променят, винаги е имало много християнски духовници, които не са допускали такива промени да бъдат въведени, понеже ако някой се е опитал, тогава са реагирали духовници примерно от гърция, русия, полша, италия, германия, и пр., които не са позволявали това да стане, но ако някой иска да бъде сигурен за онова, което чете от Библията, ще е най-добре да разполага с оригиналните текстове, от които Библията е била превеждана на различните езици, за което сега вече няма проблеми, защото ги има безплатно в интернет - тези текстове винаги са си били все същите, и никога не са били променяни, това са оригиналните ръкописи пазени вече от 2 хилядолетия насам

Мега фен

Метх, отбележи къде си на снимката?

Защо няма жени?

Супер фен Аватара на Meth
    Цитирай Първоначално написано от npp Виж мнението
    ае не се прави, знаем те, нервният си ти, нищо не ти пречат препинателните знаци, ако можеш отговори разумно, ако не можеш, научи се да познаваш истинския Бог в случай че наистина искаш да си компетентен по тези въпроси, или само играеш?!

ти си изроден(ият), не Библията, а това че преводът на Библията е несъвършен, въобще не е основателна причина да твърдиш, че причината е в Библията, ние как разбираме написаното в нея, а ти го изопачаваше като отричаше Истината, станал си сектант, а ето и как все повече ставаш гаден сектант, вяра значи да търсиш Онзи, Който наистина е истинският Бог като го призоваваш, и да се държиш за Него, също и да се вслушваш какво ти казва Самият Той без да (предпочиташ да) се водиш от написаното - трябва да зарежеш писанията настрана, и да слушаш Него, и чак след това ще можеш да разбереш какво пише в библейските писания, но хулиш ли Го, тогава няма да сполучиш
    Пиша си спокойно, не съм нервен. Не че ми пречат препинателните знаци, но те просто създават чувството, че се дивиш и се маеш и се късаш крещиш, а може би и до такава степен, че упражняваш насилие върху клавиатурата .

Не каза нищо ново.

Цитирай Първоначално написано от LoveInfect Виж мнението
    Няма да разберат, че и Старият Завет и Новият Завет са си променени от хората (и това блесва при еднократен прочит) недей да се мъчиш.
    Последно редактирано от Meth : 09-23-2015 на 13:57

Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението

Метх, отбележи къде си на снимката?

Защо няма жени?

Не знам, защо няма жени. По принцип не им е забранено да се кланят в групи...може и да има, а ако има със сигурност са по-отзад защото е редно жената да застане малко зад мъжа когато се кланят заедно.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Meth Виж мнението
    защото е редно жената да застане малко зад мъжа когато се кланят заедно.
    защо?

нали уж според тебе мъжа бил само бодигард на жената, а не предпочетен от аллах пред нея?
    Последно редактирано от defender : 09-23-2015 на 14:03

защо?

нали уж според тебе мъжа бил само бодигард на жената, а не предпочетен от аллах пред нея?
    За да не гледа мъжът задните части на жената.

Мега фен
    За да не гледа мъжът задните части на жената.
    ами че то и жената може да гледа задните части на мъжа, а когато са заедно един до друг няма да си ги гледат.

еййй, май пак шмекеруваш с исляма.

ами че то и жената може да гледа задните части на мъжа, а когато са заедно един до друг няма да си ги гледат.

еййй, пак шмекеруваш с исляма, май
    Не бе, шегувам се само . (веднъж и аз да си позволя)

Еми, просто така е прието. Така е и в училище - учителят винаги кара най-непослушните и недисциплинираните да седят на първите чинове, а най-послушните сядат най-отзад...разликата е само в това, че в училище не винаги се случва това което иска учителят.

Мега фен
    най-непослушните и недисциплинираните да седят на първите чинове, а най-послушните сядат най-отзад...
    Значи исляма приема, че единия пол по дефоут са непослушни, а другия пол са послушните. Не ми харесва това човек.
    Последно редактирано от defender : 09-23-2015 на 14:28

Значи исляма приема, че единия пол по дефоут са непослушни, а другия пол са послушните. Не ми харесва това човек.
    Еми,..и ти си мъж...и аз (по-точно момче в пубетета)...нали знаеш какви сме ние мъжете, хич да не се правим на ударени!

Мега фен
    Не бе, шегувам се само . (веднъж и аз да си позволя)
    Каквоооо, че ти се "насра" да се "ебаваш" с нормите и правилата на исляма, човек. Или да ги напасваш по твое му.

Мега фен
    Еми,..и ти си мъж...и аз (по-точно момче в пубетета)...нали знаеш какви сме ние мъжете, хич да не се правим на ударени!
    жените също си падат по мъжки дупета, хващаме ли бас. Даже веднъж една позната ме плесна по дупето, а после ми стана гадже.

Каквоооо, че ти се "насра" да се "ебаваш" с нормите и правилата на исляма, човек. Или да ги напасваш по твое му.
    Кой си ти, че си запознат колкото мен с Исляма ?
    Разбирам те, много са ни пълнили главата с глупости медиите и вероятно учителите по история...но време е да видите истинския Ислям.

жените също си падат по мъжки дупета, хващаме ли бас. Даже веднъж една позната ме плесна по дупето, а после ми стана гадже.
    Да, съгласен съм може и тях да ги кефи стегнато, спортно дупе...но работата не е в дупетата.

Мега фен
    Кой си ти, че си запознат колкото мен с Исляма ?
    Начина на живот в мюсюлманските държави се различава от това, което ти говориш за исляма, ти по-скоро си някакво междинно звено между исляма и християнството, или по-скоро това е някакъв либерален ислям, сигурно и при вас се е напълнило с ходжи-либерасти.

Начина на живот в мюсюлманските държави се различава от това, което ти говориш за исляма, ти по-скоро си някакво междинно звено между исляма и християнството, или по-скоро това е някакъв либерален ислям, сигурно и при вас се е напълнило с ходжи-либерасти.
    Хмм, я ме запознай с начина на живот в мюсюлманските държави.

Мега фен
    Имам: Всичко е шериат, жена ми е с хиджап, синовете ми са обрязани

"Различно е да се живее в ислямска държава и в такава ,както България , която не е такава. Но правилата, по които се живее са същите, смята Ахмед Муса. Според него, всичко е шериат, той покрива всички правила, по които човек трябва да живее.
    Жена ми е забулена, така ходи навън, работи в магазин за женски стоки, но винаги е с хиджап, синовете ми са обрязани. Според него, ако има четири жени, той на всяка ще каже, че я обича най-много, за да няма крамоли в семейството, но това не е лъжа.
    Няма проблем жената ми да работи, стига там, където ходи, да няма мъже, категоричен бе имамът. Според него, това е изискване, за да не говорят те с нея. Ако не се разбират мъжа и жената, може да се стигне до развод, но в религията мъжа е по-горен, уточни имамът. "

Имам: Всичко е шериат, жена ми е с хиджап, синовете ми са обрязани

"Различно е да се живее в ислямска държава и в такава ,както България , която не е такава. Но правилата, по които се живее са същите, смята Ахмед Муса. Според него, всичко е шериат, той покрива всички правила, по които човек трябва да живее.
    Жена ми е забулена, така ходи навън, работи в магазин за женски стоки, но винаги е с хиджап, синовете ми са обрязани. Според него, ако има четири жени, той на всяка ще каже, че я обича най-много, за да няма крамоли в семейството, но това не е лъжа.
    Няма проблем жената ми да работи, стига там, където ходи, да няма мъже, категоричен бе имамът. Според него, това е изискване, за да не говорят те с нея. Ако не се разбират мъжа и жената, може да се стигне до развод, но в религията мъжа е по-горен, уточни имамът. "
    Ахмед Муса е осъден за разпространине на радикален Ислям.
    Защо не цитираш някой по-приличен и със здрав разум ?

Семейството и роднините ми не са толкова религиозни и не носят хиджаб, няма да изисквам и жена ми да носи, ако тя не иска..Имам една роднина в Турция, която е с хиджаб, лицето й не е покрито разбира се, тя не е разикална ислямистка (а и не одобрявам радикалния Ислям), трябва да кажа, че е прекрасна в забулен вид. Жените трябва да се покриват само когато излизат на улицата или когато някой непознат човек дойде в дома им. Аз съм обрязан и се радвам, че са ме обрязали като чета теми като ''Не мога да забеля главичката на пениса си'' или ''Зачервявания/гъбички около главичката на пениса ми'' и брат ми ще обрежат, който е син на християнка и майка му одобрява обрязването (майка ми и баща ми са разведени и сега баща ми е женен за християнка). Наистина ще се радвам ако наложат Шериат в България, но само ако е както трябва - без излишни забрани (като за музиката или за снимките).
    А за мястото на мъжа в религията - мисля, че вече разбулих тия митове, дори и ти сам си направи изводи, че разликата между превода и оригинала е фрапираща и преводът е грешен - това е пропаганда, а не моите разяснения за Исляма...и няма никакъв айет, който да казва, че мъжът е по-висш от жената - това вероятно са измислици на тия които не могат да си контролират жените, а път обичат да доминират.
    И какво като си говорят мъжът и жената ? Май този човек е много ревнив...
    Други въпроси ?

Мега фен
    Ахмед Муса е осъден за разпространине на радикален Ислям.
    "радикален ислям" е определение, което можеш да чуеш в държава с християнска цивилизация, в мюсюлманска държава щеше да си е напълно нормално това, което говори, а и там мюсюлманите живеят точно по този начин.

А ти си мюсюлманин повлиян от европейските ценности, затова и изкривяваш истинския ислям без да се усетиш, дори.

"радикален ислям" е определение, което можеш да чуеш в държава с християнска цивилизация, в мюсюлманска държава щеше да си е напълно нормално това, което говори, а и там мюсюлманите живеят точно по този начин.

А ти си мюсюлманин повлиян от европейските ценности, затова и изкривяваш истинския ислям без да се усетиш, дори.
    Аз като чуя ''Радикален Ислям'' се сещам за много строги и нередни правила...например това като жената да се покрива цялата - това не го пише никъде и никак не е задължително, дори не е добре, защото за да познае човек дадена жена, дори жена си, трябва да говори с нея, а нали не искат жените им да говорят с никого ?
    Просто това са хора, по-силно повлияни от хадисите отколкото от Корана и следват тях. Но не всички хадиси са истински.

Аз се водя само и само от Корана, хадисите не ме влекат толкова и някои дори ми се струват смешни.

Servus Dei Мега фен Аватара на inewton
    Град
    Sedes Sancti Petri
    Честит Байрам на празнуващите!

Цитирай Първоначално написано от inewton Виж мнението
    Честит Байрам на празнуващите!
    Байрямът е утре (всъщност това е навечерието на Байряма, но той официално почва след сутрешната молитва), но както и да е...благодаря !

затова и изкривяваш истинския ислям без да се усетиш, дори.
    - ''Аз се водя само и само по Корана, хадисите не ме влекат толкова и някои дори ми се струват смешни. '' и се опитвам да избегна определено разпределение като ''сунит''(но мисля, че вече съм казвал, че съм) и да тълкувам написаното правилно.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си