Не разбирам защо това не се върши докато детето е малко.
Сигурно е травмиращо.
Омръзна ми да ви повтарям, че исляма е взел обрязването, а не го е измислил и живеенето в пустинята е причината.
Ако някой от вас необрязаните беше пребивала дори за кратко в подобна страна, щеше да разбере защо е по-добре да си обрязан в подобен климат.
Тоя пясък влиза навсякъде и хич не е приятно.
defender, защо държиш толкова много всичко да е на духовно ниво ? Вие - християните масово го правите. Физическото здраве също е толкова важно, колкото душевното.
Обрязването се прави само и само за предпазване от болести (има си и други екстри, разбира се).
Хутбето се чете всеки петък(само). Езанът е призоваване към намаз - ''Хайде на молитва(намаз)'' - повтаря се 2 пъти...има и други неща.
Пак не разбрах другия ти въпрос...леле колко съм тъп.
P.S. Намерих нещо - https://www.youtube.com/watch?v=wA9rAiTkY6Q
Защо ли се изпълнява в църква ?
Последно редактирано от Meth : 09-25-2015 на 17:09
I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.
Не знам защо го даваш това, за американците се знае, че пишат това, което им поръчат, а не това, което им е пред очите.
Аз не знам някой да е умрял щото не е бил обрязан. А и не вярвам, че тялото на човека е създадено по природа, че да се нуждае от такова изкуствено обрязване, защото без него видиш ли нямало да е здраво.
В Стария Завет хората са го правели като завет между Авраам и Бог, като белег на Божия народ, а не защото тялото се нуждаело от него за да е здраво.
В Етиопия не са мюсюлмани, не са обрязани и какво, да не са умрели или да имат проблеми.