.
Отговор в тема
Страница 158 от 204 ПървиПърви ... 58108148154155156157158159160161162168 ... ПоследнаПърви
Резултати от 3 926 до 3 950 от общо 5085

Тема: Ислям

Супер фен Аватара на Meth
    Добре де, братко defenderе, кажи ми как трябва да съм аз като мюсюлманин ?

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Meth Виж мнението
    Добре де, братко defenderе, кажи ми как трябва да съм аз като мюсюлманин ?
    Братко, ако питаш мене, ами не трябва да си мюсюлманин, просто си го надраснал, ако си истински мюсюлманин трябва да се върнеш цяла епоха назад в развитието си - Ататюрк ти го каза същото.

Мега фен Аватара на dreamwalker
    Град
    Dreamland
    Винаги пишеш много, изкарваш сумати цитати, но пак не се разбира какво искаш да кажеш. По-добре кажи с 2 думи каквото имаш да казваш, отколкото да ми пишеш безполезни лекции.
    I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.

Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    Братко, ако питаш мене, ами не трябва да си мюсюлманин, просто си го надраснал, ако си истински мюсюлманин трябва да се върнеш цяла епоха назад в развитието си - Ататюрк ти го каза същото.
    Ислямът не е като християнството - църквата да определя това-онова...Аз съм сигурен, че следвам вярата си както трябва и не съм сам в това отношение.
    А ония в арабските страни да правят к'вото си искат.

Мега фен
    Ислямът не е като християнството - църквата да определя това-онова...Аз съм сигурен, че следвам вярата си както трябва и не съм сам в това отношение.
    А кой го определя, вие май сте нещо като протестантите, всеки си е папа и всеки сам си е църква, всеки е нещо като мохамед, всеки си е нещо като секта, всеки е съдник, всеки е критерии за истински ислям - ами то излиза, че тогава вие живеете в някакъв духовно-религиозен хаос. Един аллях, а много пътища към него, което си е пак един вид като многобожие.

А ония в арабските страни да правят к'вото си искат.
    Ами ако с техните действия и техния вид ислям те засегната лично, и засегнат твоя вид ислям. Ще си обявите взаимен джихад ли?
    Последно редактирано от defender : 10-06-2015 на 12:40

А кой го определя, вие май сте нещо като протестантите, всеки си е папа и всеки сам си е църква, всеки е нещо като мохамед, всеки си е нещо като секта, всеки е съдник, всеки е критерии за истински ислям - ами то излиза, че тогава вие живеете в някакъв духовно-религиозен хаос. Един аллях, а много пътища към него, което си е пак един вид като многобожие.

Ами ако с техните действия и техния вид ислям те засегната лично, и засегнат твоя вид ислям. Ще си обявите взаимен джихад ли?
    Разбира се, че не всеки тълкува самостоятелно(не че не може) и има готови тефсири...но явно те там не процедират така.
    Първото нещо което се прави при нарушение на правило е да се изгони престъпникът (зависи и от вида на нарушението) а после се предприемат по-строги мерки, ако се повтори. Така че не можеш да сечеш глави както си искаш - това го пише в Корана (съжалявам че не мога да изкарам цитат, в момента ми е трудно понеже не пиша от компютъра)

Джихадът ще е словесен, ако трябва да има такъв.

Мега фен
    Разбира се, че не всеки тълкува самостоятелно(не че не може) и има готови тефсири...но явно те там не процедират така.
    искаш да кажеш, че те не познават тефсирите ли?
    Ами нали сте сунити, а толкова сте различни, как така?

Отде да ги знам, може би приемат твърде буквално книгата, която всъщност трябва да се тълкува.

Мега фен
    Метх, какво толкова намираш в исляма, което друга религия не може да ти даде?
    Последно редактирано от defender : 10-06-2015 на 13:36

Метх, какво толкова намираш в исляма, което друга религия не може да ти даде?
    Ислямът не само налага някакви си правила ей така, а показва начина и пътя как да не се стигне до грях. Ислямът е пълно упование и отдаване на почит и благодарност на Бог - този който те е създал(а и не само) (и чрез който животът ти няма да е пълноценен )телом и духом. Ислямът е ученията на Мойсей(МН), Исус(МН), Мохаммед(МН) и на още много пророци дошли преди тях. И това цялото учение е събрано в една чудесна книга - Коран. Книга, която веднъж прочетена показва правия път и отваря очите на когото и да е било (може би затова всички които захванат да я четат сериозно, стават мюсюлмани)...Това е общо взето с какво ме е запленил Ислямът.

Мега фен
    Ислямът не само налага някакви си правила ей така, а показва начина и пътя как да не се стигне до грях. Ислямът е пълно упование и отдаване на почит и благодарност на Бог - този който те е създал(а и не само) (и чрез който животът ти няма да е пълноценен )телом и духом. Ислямът е ученията на Мойсей(МН), Исус(МН), Мохаммед(МН) и на още много пророци дошли преди тях. И това цялото учение е събрано в една чудесна книга - Коран. Книга, която веднъж прочетена показва правия път и отваря очите на когото и да е било (може би затова всички които захванат да я четат сериозно, стават мюсюлмани)...Това е общо взето с какво ме е запленил Ислямът.
    учението на Моисей и Исус е да търсиш не своята си полза, но ползата на другите, така щото да се спасят в истинския Господ Бог за изобилен и вечен живот, или както се казва в Божиите заповеди и принципи на вярата: да не употребяваш вярата за нечисти/себични цели(Изход 20:7, 1 Коринтяни 10:24, 31-33), и да пазиш Божието създание чисто и да го освещаваш(Изход 20:8-11, 1 Тимотей 2:1-15, 4:1-16), а съвременните религии са такива, че техните последователи/поклонници само гледат как да уредят себе си с някакви свои неща...

пп. за пореден път доказваш, че не си истински мюсюлманин, просто има голяма разлика между твоето отношение и онова на истинските мюсюлмани, например, исхак, един мюсюлманин, който пишеше тук...
    Последно редактирано от npp : 10-06-2015 на 17:04

Мега фен Аватара на LoveInfect
    Цитирай Първоначално написано от npp Виж мнението
    учението на Моисей и Исус е да търсиш не своята си полза, но ползата на другите, така щото да се спасят в истинския Господ Бог за изобилен и вечен живот, или както се казва в Божиите заповеди и принципи на вярата: да не употребяваш вярата за нечисти/себични цели(Изход 20:7, 1 Коринтяни 10:24, 31-33), и да пазиш Божието създание чисто и да го освещаваш(Изход 20:8-11, 1 Тимотей 2:1-15, 4:1-16), а съвременните религии са такива, че техните последователи/поклонници само гледат как да уредят себе си с някакви свои неща...

пп. за пореден път доказваш, че не си истински мюсюлманин, просто има голяма разлика между твоето отношение и онова на истинските мюсюлмани, например, исхак, един мюсюлманин, който пишеше тук...
    В Исляма са и ученията на всички пророци, не само на Мохамед. А и освен това в Корана не е бил променян и изменян. И освен самия начин по който е написан, целият в рими, и по съдържанието се доказва , че автора на писанията не е кой да е, а Бог/Алах/Създателят. В Корана са описани първите стадии на ембрионалното развитие, че има две морета, едно до друго, чийто води не се умешват и доста други. .неща които са били открити и доказани от учените векове по-кйсно.

Servus Dei Мега фен Аватара на inewton
    Град
    Sedes Sancti Petri
    Цитирай Първоначално написано от LoveInfect Виж мнението
    В Исляма са и ученията на всички пророци, не само на Мохамед. А и освен това в Корана не е бил променян и изменян. И освен самия начин по който е написан, целият в рими, и по съдържанието се доказва , че автора на писанията не е кой да е, а Бог/Алах/Създателят. В Корана са описани първите стадии на ембрионалното развитие, че има две морета, едно до друго, чийто води не се умешват и доста други. .неща които са били открити и доказани от учените векове по-кйсно.
    Ами ти си си готова мюсюлманка. Кажи "أشهدُ أنْ لا إلهَ إلاَّ الله وأشهدُ أنَّ محمّدًا رسولُ الله" и отивай да се жениш за Meth.

Мега фен Аватара на LoveInfect
    Цитирай Първоначално написано от inewton Виж мнението
    Ами ти си си готова мюсюлманка. Кажи "أشهدُ أنْ لا إلهَ إلاَّ الله وأشهدُ أنَّ محمّدًا رسولُ الله" и отивай да се жениш за Meth.
    Не съм споделяла каква съм.
    Освен това кой ти каза че съм свободна

Мега фен
    А и освен това в Корана не е бил променян и изменян.
    Библията също не е била изменяна. Дай да видим нещо дето и било изменено. Първо покажи как го е пишело и после как е било изменено или си говорите ей така, защото някой ходжа така ви е казал.

И освен самия начин по който е написан, целият в рими, и по съдържанието се доказва , че автора на писанията не е кой да е, а Бог/Алах/Създателят.
    Ми това че е написан в рими нищо не доказва, щом това да пишеш в рими е било божествена воля, защо тогава всички мюсюлмани не говорите и не пишете в рими, и така да общувате, ясно се вижда, че на практика това не е много естествено.

В Корана са описани първите стадии на ембрионалното развитие, че има две морета, едно до друго, чийто води не се умешват и доста други. неща които са били открити и доказани от учените векове по-кйсно.
    „Сътворихме Ние човека от подбрана глина, после го оставяме – частица сперма – на сигурно място, после от частицата сперма създаваме съсирек и създаваме късче като надъвкано месо, и от късчето създаваме кости, и покриваме костите с плът, после го оформяме в друго творение. Благословен е Аллах, Най-прекрасният Творец!” (Коран, 23: 12-14).

На това ли му викаш описани стадиите на ембрионално развитие, доказано векове по-късно, хехе.

Глина със сперма, която ставала съсирек – невероятно научно откритие или шльокавица от която човек може да си направи какви ли не изводи, каквито му се иска.

А и защо това да значи, че го е казал Бог, защо пък да не го е казал дявола, той също има доста познание.
    Последно редактирано от defender : 10-07-2015 на 09:40

Мега фен
    "от късчето създаваме кости, и покриваме костите с плът"

а, значи първо ембриона е само от кости и после аллях покривал костите с плът.

аз не съм чувал, че първо ембриона е само от кости. В корема на майката да стои само някакво скелетно образование без плът, и после скелета се покривал с плът, стига бе.

тва са махленски приказки на някакъв селски всезнайко ("лекар") от средновековието, нищо божествено.
    Последно редактирано от defender : 10-07-2015 на 09:51

Мега фен
    „Всичко от синовете на Адам ще се разпадне под земята, освен опашната кост. Чрез нея човек е сътворен и чрез нея ще възкръсне в съдния ден.“

А аз мислех, че сме сътворени от глина със сперма и съсирек, а сега от опашната кост сме били сътворени.

Верно ли на ембриона първо му се развива опашната кост?

А при кремация, където опашната кост се е разпаднала, какво става в съдния ден?
    Последно редактирано от defender : 10-07-2015 на 10:04

Цитирай Първоначално написано от npp Виж мнението

Е аз да съм казвал обратното ?

От къде пък стигна до извода, че не съм бил истински мюсюлманин...оня който писа тук беше фейк...вероятно на някой от вас.

Библията също не е била изменяна. Дай да видим нещо дето и било изменено. Първо покажи как го е пишело и после как е било изменено или си говорите ей така, защото някой ходжа така ви е казал.

Ми това че е написан в рими нищо не доказва, щом това да пишеш в рими е било божествена воля, защо тогава всички мюсюлмани не говорите и не пишете в рими, и така да общувате, ясно се вижда, че на практика това не е много естествено.

„Сътворихме Ние човека от подбрана глина, после го оставяме – частица сперма – на сигурно място, после от частицата сперма създаваме съсирек и създаваме късче като надъвкано месо, и от късчето създаваме кости, и покриваме костите с плът, после го оформяме в друго творение. Благословен е Аллах, Най-прекрасният Творец!” (Коран, 23: 12-14).

На това ли му викаш описани стадиите на ембрионално развитие, доказано векове по-късно, хехе.

Глина със сперма, която ставала съсирек – невероятно научно откритие или шльокавица от която човек може да си направи какви ли не изводи, каквито му се иска.

А и защо това да значи, че го е казал Бог, защо пък да не го е казал дявола, той също има доста познание.
    "Според преданията един от първите последователи на пророка е бил Бахира(Сергий)(бивш християнин)....Бахира открил предсказание за появата на Мохаммед в оригиналните евангелия, видоизменени по-късно от християните."

Тия научни работи са открити чак в 20-ти век, а Коранът ги разкрива много преди да бъдат открити от хората. Това са си факти, а не измислици.

За що му е на дявола да обединява хората ? Да забранява вредните за хората неща ? Или да ги кара да са възпитани и чистички - телом и духом ?

„Всичко от синовете на Адам ще се разпадне под земята, освен опашната кост. Чрез нея човек е сътворен и чрез нея ще възкръсне в съдния ден.“

А аз мислех, че сме сътворени от глина със сперма и съсирек, а сега от опашната кост сме били сътворени.

Верно ли на ембриона първо му се развива опашната кост?

А при кремация, където опашната кост се е разпаднала, какво става в съдния ден?
    Значи една от първите костици е опашатата кост, а иначе сме сътворени от глина(кал) а това със спермата е друго нещо.

Не ти трябва да си мюсюлманин за да разбереш, че Библията е била променяна и още се променя....дори символите на вярата са измислени.

"от късчето създаваме кости, и покриваме костите с плът"

а, значи първо ембриона е само от кости и после аллях покривал костите с плът.

аз не съм чувал, че първо ембриона е само от кости. В корема на майката да стои само някакво скелетно образование без плът, и после скелета се покривал с плът, стига бе.

тва са махленски приказки на някакъв селски всезнайко ("лекар") от средновековието, нищо божествено.
    Проучи.

Мега фен
    За що му е на дявола да обединява хората ? Да забранява вредните за хората неща ? Или да ги кара да са възпитани и чистички - телом и духом ?
    дявола може да прави на пръв вид много хубави неща, стига с това да ви държи далеч от истинската вяра. Исляма по-прилича на проект за възпиране на християнството, което се е разраснало доста тогава.

Както виждаш може и Корана да обединил арабите, но с цел да паразитира над християнството, да напада християнския свят, превзема Византия и Константинопол, където са много от корените на християнството, държи християнски народи в робство и много други.

Така, че дяволска работа ми се види, май, па нека уж и да обединявал и да сте били чистички телом.
    Последно редактирано от defender : 10-07-2015 на 11:16

Мега фен
    Не ти трябва да си мюсюлманин за да разбереш, че Библията е била променяна и още се променя....дори символите на вярата са измислени.
    Символът на вярата е просто накратко преразказано основаните неща в Библията, в които вярват християните.
    Последно редактирано от defender : 10-07-2015 на 11:22

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си