.
Резултати от 1 до 25 от общо 5085

Тема: Ислям

Threaded View

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    Всеки си избира да вярва или приема нещо като източник на истината, на база на което изгражда логика и начин на мислене, така, че това се отнася и за тебе.
    Не може да има здрав разум без преди това, той да се е закрепил на това, което вярваш и приемаш за източник на истината т.е. един вид бог.
    Ако ти казваш, че нямаш бог, то значи нямаш и разум,а си някакъв блуждаеш в нищото тип, дори не може да се каже, че си пълноценен човек.

Не можеш да имаш разум, ако преди това не си обожествил нещо като източник на истината.
    един от проблемите на доста съвременни вярващи е, че пропускат факта, че истинският Господ Бог и истинските Светии никога не са посочвали за грешни и съдили невярващи/неокултисти само защото не са вярващи, защото Бог е любов, което означава, че по-важно е да имаш любов, отколкото да си вярващ/религиозен, или каква полза, както е казал и Господ, Исус, от дългите молитви на едни духовни лица наричани примерно фарисеи ако те не се молят от чиста любов към ближния, но са пълни отвътре с грабителство и насилие?!, така че какво ако си много духовен/вярващ, но отвътре си пълен и често се отнасяш към ближния си с пренебрежение, презрение, омраза, неправда, себичност, горделивост, арогантност, безочливост, и пр.?! - где остава ползата от вярата в такъв сручай, и може ли такава вяра въобще да се нарече (истинска) вяра?!, а дори и самият Господ Бог е казал, че не осъжда и няма да съди човеците, които не следват/упражняват/практикуват Неговото учение за вяра, защото по-важно е да имаш любов

"И ако чуе някой думите Ми и не ги пази, Аз не го съдя; защото не дойдох да съдя света, но да спася света. Който Ме отхвърля, и не приема думите Ми, има кой да го съди; словото, което говорих, то ще го съди в последния ден. Защото Аз от Себе Си не говорих; но Отец, Който Ме прати, Той Ми даде заповед, какво да кажа и що да говоря. И зная, че онова, което Той заповядва, е вечен живот. И тъй, това, което говоря, говоря го така, както Ми е казал Отец." Йоан 12: 47-50

Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    Представи си какъв може да е човек като нпп, който обединява в един бог всемогъщество и зависимост от спане.

ПП: И не мога да разбера, защо нпп точно е решил, че богът му спи, ами защо не да е отишъл да яде салата и хората трябва да се молят та да го наядат или да е отишъл да лови риба или нещо такова, защо пък точно да спи.
    ти си зависим от спане, докато истинският Бог преминава през изпитание от седмия ден нататък (което може да трае (до) не повече от 5-6 хилядолетия), а ти ако наистина си праведен, как би постъпил ако в един момент се окаже, че имаш брат когото поради някакви причини не познаваш и за чието съществуване дори не си знаел до последно, и той се яви за да предяви правото си да наследи дял от наследството на вашите родители?!, ако наистина си праведен и винаги постъпваш праведно, ще се опиташ ли да го отпратиш или да се отървеш от него за да не получи никакво наследство?!, по подобен начин и за истинският Бог в началото на вечността се е оказало, че има нещо като брат от една и съща "майка", а именно "тъмнината" е този негов "брат", която предявила претенции за дял от вселенския имот за да упражнява власт над него, и дори за попечителство над душите, а Той е трябвало да докаже, че тя няма право на такъв дял и такова попечителство във вселената, така щото и до ден днешен Той все още преминава през това изпитание, защото, както може и да се види, все още не е успял да отмахне злото то света напълно, а ти и въобще вярващите/поклонниците като теб въобще не участвахте активно в борбата против греха за да Му помогнете, но все още сте едни духовни готованци...

поне десетки (ако не и стотици) пъти ти се обясни, че няма как истинският Бог да е хем напълно буден, хем да допуска да има зло с някоя душа на света, иначе щеше да е лукав и злодей, защото щеше да го прави нарочно - Той е изпаднал в състояние на сънност по неволя, а не защото е искал примерно да се скатае или да побегне от отговорността Си да пази човеците от злото, иначе какъв би бил в противен случай?!
    Последно редактирано от npp : 10-16-2015 на 15:32

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си