Значи, който се захване да изучава Корана има поне 1001 причини (най-малко) да се заблуди и да стане потенциално опасен. А примери за заблудени и опасни мюсюлмани има колкото щеш, най-пресен пример са заблудените от ИДИЛ, Саудитска Арабия и Иран (което е около 70-80% от всички мюсюлмани).
1001, много е. Значи опасенията от исляма са основателни.
Трябва бежанците мюсюлмани задължително да минават курсове по правилен ислям в държавата в която са отишли.
А учителите трябва да са хора като Метх, а не някакви радикални ходжи.
Последно редактирано от defender : 10-21-2015 на 13:40
Поведението на Мохамед през живота му е супер противоречиво и изменчиво (за разлика от Иисус), не знам как вадиш или слагаш нещата в контекст имайки предвид живота и делата му.
Затова мисля, че едно от нещата, които прави исляма е да разболява.
Може би затова им толкова ала-бала заблудени, но те не са виновни, просто в това ги превръща исляма и противоречивото поведение на великия пророк.
Дето се вика, просто ви се такова ма*ката, а ти си изключение и си извадил някакъв късмет, че все още си на себе си и с акъла си, но все пак има време да ти се проявят странностите, сега си още на 16.
Аз примерно почнах да изперквам към 23, хихи.
Последно редактирано от defender : 10-21-2015 на 14:40
хихих-хи
Нищо във Корана все пак пише, че и хриистияните ще преминат в Рая.
Метх е ъпгрейднат ислямист, новатор, либерален конвертор, връзката между Мохамед и новото поколение, такъв човек няма да намериш през 9 форума в 10-ти. Така, че за какво ти е ходжа, освен това сигурно половината са от старата школа, обучени с пари от Саудитска арабия по техен маниер.
Последно редактирано от defender : 10-21-2015 на 20:50
Suratul Baqarah: Verses 62 (Ал-Бакара 62)
Surely those who believe, and those who are Jews, and the Christians, and the Sabaeans, whoever believes in Allah and the Last Day and does good, they shall have their reward from their Lord, and there is no fear for them, nor shall they grieve (62).
I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.
Израелският премиер Бенямин Нетаняху: Мюфтията на Йерусалим Амин ал Хусейни е накарал Хитлер на започне Холокоста.
"Хитлер не е искал да избие евреите, а да ги изгони. Амин ал Хюсейни обаче му казал: "Ако ги изгониш, те ще дойдат при нас". Хитлер запитал мюфтията какво да стори, а той му отвърнал - "Изгори ги".
http://news.ibox.bg/news/id_1113334163
Как е да режете нещо, което бог Ви е дал? Жертвоприношение ли си правите като бебета?![]()
![]()
![]()
Същото пише и в сура Маиде(5) - 69 айет.
Само първите християни ще могат да влязат в Рая. Като казвам "първите християни" имам предвид тези вярващи които са "упражнявали" вяра преди да дойде Мохаммед(мн) и да ни запознае с "новата" религия.
В айета пише за евреи и християни вярващи в аллях и съдния ден, а християните преди появата на Мохамед са вярвали в Светата Троица, а не в аллях и неговия съден ден. Така, че това, което казваш, нямам за цел да те обиждам, но е глупост.
Отделно, как така в рая щели да влязат християни вярващи в аллях, ми те тогава не са християни, те са християни, защото вярват в Христос за Бог, а не в аллях. Какъв е тоя айет с такова глупаво и объркан съдържание и смисъл.
Образува се поредната (не)смислова щльокавица от айети, подобно нещо имах предвид и като ти говори за противоречивото поведение на Мохамед с 1001 варианта.
Последно редактирано от defender : 10-22-2015 на 12:15
мохаммед е бил новатор търсещ нов(по-добър) път за упражняване на вяра(та), а не е бил просто строг последовател на (някаква) една и съща стара традиция, което означа, че и неговите истински последователи също би трябвало да търсят по-добър път за вяра, а не просто да се задоволят само с вече постигнатото от мохаммед...
Ако беше така както ти казваш тогава нямаше да бъде изпратен Коранът.
Не всички са смятали Исус(мн) за Бог. Всъщнст като се замисля, стигам до извода, че в Рая ще могат да влязат само тия християни, които не са смятали Исус за кръвен син на Бог или инкарнация на Бог. Тоест тези християни живели преди да е бил проведен Никейскят събор, ще влязат в Рая (също така и арианите по това време).
На мормоните в сащ пък са им били изпратени нови апостоли, много след Корана, ся кво правим, трябва да вярваме на мормоните ли, по твоята логика?
нпп, също е нов свидетел на словото с ново свидетелството от традиционното християнство?
Така, че нпп е един типичен съвременен образ на мохамед, ама не му вярваш.
Даже му каза, че имал джинове.
Последно редактирано от defender : 10-22-2015 на 13:10
Отговорих си на още един въпросОт доста време се чудех какво става с хората преди Мохаммед. И също с хора които не са имали достъп до никаква религия. Тарзан например. Един ходжа ми е казвал че в такъв случай, трябвало, да почнеш да се чудиш от къде идвали дъждът, вятърът, животът и сам да си стигнеш до извода че има някой всевишен. Но не знам, дали това е официална версия при такъв сценарий, вие кажете.