.
Резултати от 1 до 25 от общо 5085

Тема: Ислям

Threaded View

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от DoctorSatan666 Виж мнението
    Не може ли просто да го заяви на всеки, вместо да изисква всички бъдни поколения да вярват в този избранник? Не ми изглежда като любов това. По-скоро ми изглежда като игра на някой всемогъщ шегаджия или психопат.
    Накратко, щото въпросите са наистина сложни и яко ще задълбаем в люцерната, дет се вика мазало.

В Адам целия свят съгреши (защото всички хора произхождат от него), а чрез Иисус целия свят се спасява.
    Освен това чрез вярата няма отнемане на свободата на човека и принуда. Иначе религията щеше да е като диктатурата в Саудитска Арабия.

2. И като стана дума за това, значи господ създава законите, господ съди тези които не ги спазват - това не ви ли изглежда леко съмнително? Ако аз кажа че съм Бог и си измисля някакви правила и ви кажа че ако не ги спазвате ще горите в ада, и ако твърдя че съм възкръснал след като съм се изпратил на самоубийствена мисия за да ви спася (от това че нарушавате моите правила хахаха), ще ми повярвате ли? Каква е разликата между това да вярвате в мен и във вашия Бог в случая?
    Разликата е в това, че Бог е хем външен за мен, но и хем част от мен и отношението ни помежду си е на взаимотолерантност и любов, а ти си изцяло външен за мен, и искаш да се изсереш със заповедите си върху мен като убиеш личността ми и стана твой неосъзнат робот.

ПП: А и още нещо, последно вече. Ако грехът е следствие от свободната воля, и ако в Рая няма грях, това значи ли че в рая няма свободна воля?
    Ще имаме свободна воля, но тя изцяло ще е тъждествена с Бог, по лична осъзнатост, а не по насилие.
    Каквото сега е отношението в Троицата на трите ипостаса на Бог.
    Последно редактирано от defender : 11-05-2015 на 14:01

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си