.
Отговор в тема
Страница 194 от 204 ПървиПърви ... 94144184190191192193194195196197198 ... ПоследнаПърви
Резултати от 4 826 до 4 850 от общо 5085

Тема: Ислям

Мега фен Аватара на Грозния
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от LoveInfect Виж мнението
    В Корана пише че да убиеш човек е все едно да убиеш всички хора, това е ужасен грях.
    Според същата тая книга, "неверниците" не са хора!
    И да ти припомня, че християнската общност е убила не по малко хора от колкото мюсюлманската.
    Невярно! Особено в последните 100 години!
    А и освен това църквата е осъждала и многото учени и изследователи, които са иски да разкрият на хората истината за света, за планетите, за гравитацията и т.н. обратно на арабския свят по онова време.
    А в ДНЕШНО време?! Стига с тия аргументи отпреди 1000 години!

Мега фен Аватара на LoveInfect
    Цитирай Първоначално написано от Грозния Виж мнението
    Според същата тая книга, "неверниците" не са хора!
    Невярно! Особено в последните 100 години!
    А в ДНЕШНО време?! Стига с тия аргументи отпреди 1000 години!
    Да, и това ти казвач, че разликата е че сега Европа е пълна с атеисти, докато в арабията са си останали със същото мислене.

Християните ако спазват дума по дума казаното в Библията, ще трябва да режат ръце, езици и да окововат хора на кръстове.

Мега фен
    И интересно, защо нищо не казваш за проведения експеримент с реакцията на хората четейки Библията маскирана като Корана за който линк пратих по-горе??
    Човека ясно ти каза, да правиш разлика между стар и нов завет, цитатите в този експеримент са от стария завет.

Стария завет не е християнство, а в тоя експеримент нещата са направени и представени по много подъл начин за един не чак толкова запознат с материята човек, може би умишлено.
    И ей на, във фейса това тръгна като лавина.

Между Стария завет и Корана има прилики, защото все пак исляма произлиза от същия корен.
    Последно редактирано от defender : 12-17-2015 на 17:43

Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    Човека ясно ти каза, да правиш разлика между стар и нов завет, цитатите в този експеримент са от стария завет.

Стария завет не е християнство, а в тоя експеримент нещата са направени и представени по много подъл начин за един не чак толкова запознат с материята човек, може би умишлено.
    И ей на, във фейса това тръгна като лавина.

Между Стария завет и Корана има прилики, защото все пак исляма произлиза от същия корен.
    И в новия завет е пълно с неразбрани неща, които всеки с малко повече власт може да обърне с цел лична изгода, ако църквата е държавно управление.

Joe Ann, има много неща за които грешиш, и други които интерпретираш грешно...
    Тогава не мисля да продължавам да го правя

Извинявай, но и без друго малката ми дъщеричка вече почти не ми позволява!...

Беше ми приятно да разменим някои мисли и да си останем пак със своите

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от golemiq_korab_minava Виж мнението
    И в новия завет е пълно с неразбрани неща, които всеки с малко повече власт може да обърне с цел лична изгода, ако църквата е държавно управление.
    Ами то, за простия всичко е неразбрано. Така е изобщо във всичко.
    Последно редактирано от defender : 12-17-2015 на 17:49

Мега фен
    ^ Под "прост" не визирам теб, а говорих изобщо, да не вземеш пък сега да се обидиш, много добре знаеш, че ме кефиш и съм го показвал.

Голям фен Аватара на Liora
    http://www.aljazeera.com/indepth/fea...102939544.html
    Тия ал джазира колко са гнусниии ...

Мега фен
    Joe Ann, има много неща за които грешиш, и други които интерпретираш грешно. Интересувала ли си се например, каква безпорядица е било по арабските земи преди Мохамед?
    И да ти кажа има проливане на кръв в точно определени контексти. В Корана пише че да убиеш човек е все едно да убиеш всички хора, това е ужасен грях. И да ти припомня, че християнската общност е убила не по малко хора от колкото мюсюлманската. А и освен това църквата е осъждала и многото учени и изследователи, които са иски да разкрият на хората истината за света, за планетите, за гравитацията и т.н. обратно на арабския свят по онова време.
    В днишно врече голямата разлика между европейските християни и и тези от преди 5 века е, че те са наистина изключително много по малко; настанало е някакво безбожие...
    И интересно, защо нищо не казваш за проведения експеримент с реакцията на хората четейки Библията маскирана като Корана за който линк пратих по-горе??
    Не си зъл човек, имаш основните християнски ценности, но по някои твои изказвания, звучиш като някой от партия АТАКА.
    за съжаление човешката(666) религия(т.е. религията, която не е напълно съобразена с Правдата на Онзи, Който наистина е истинският Господ Бог) може да бъде под всякакви форми, дори и под формата на християнство, затова дори и християни са вършили нечистота/неправда, защото и е имало немалко такива, които не са следвали вярно учението на истинския Господ Исус Христос, но са се заблуждавали в разни неща, обаче оригиналът е представен в библейските писания, но най-вече в онези на Новия Завет

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от golemiq_korab_minava Виж мнението
    тук вече имаш право, и за съжаление дори и църкви, които не бяха под държавно управление изопачаваха преданието от истинския Господ Бог

Мега фен
    Малко черен хумор:
    Въпрос: Какво е имало преди Големия взрив?
    Отговор: Големият "Аллах акбар"!

Мега фен Аватара на Грозния
    Град
    София
    Да, и това ти казвач, че разликата е че сега Европа е пълна с атеисти, докато в арабията са си останали със същото мислене.

Християните ако спазват дума по дума казаното в Библията, ще трябва да режат ръце, езици и да окововат хора на кръстове.
    Европа не е "пълна с атеисти" и второ - нищо не разбираш от християнство и Библията, като дори не си я чела! Религията не значи да се молиш по N пъти на ден, а доколко влияе и определя начина ти на живот, какви празници празнуваш и ценностите които споделяш!

Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    Малко черен хумор:
    Въпрос: Какво е имало преди Големия взрив?
    Отговор: Големият "Аллах акбар"!
    Хахаха (ирония)
    Не е смешно

Цитирай Първоначално написано от npp Виж мнението
    тук вече имаш право, и за съжаление дори и църкви, които не бяха под държавно управление изопачаваха преданието от истинския Господ Бог
    Няма нещо като оригинална Библия. Библията има многобройни автори и е пасажите й са били променяни през вековете.

Супер фен Аватара на Meth
    Нищо не разбирате от Ислям (някои).
    Хубаво беше - дискутирахме, спорихме, обиждахме се...но взе че ми стана скучно в тоя форум и в крайна сметка ще си тръгвам. Е, може от време на време да влизам тук, да видя к'ви ги ръсите и да ви поправям...а и да не го правя, знайте, че ще ви следя и ще знам какво се случва, ще ви наблюдавам.
    Запомнете ме с добро...сбогом!

П.П: Не ви бива в правенето на фейк профили.

Цитирай Първоначално написано от Liora Виж мнението
    http://www.aljazeera.com/indepth/fea...102939544.html
    Тия ал джазира колко са гнусниии ...
    Прочетох го, наистина е гнусно, сякаш искат нарочно да насъскат цяла Европа срещу нас, но... не мислиш ли че е вярно?

Мисля че полицаите в България нямат никакво отношение към бежанците защото по принцип си мразят мюсюлманите, а иначе на Европа й е много лесно да критикува тази омраза, тъй като не е била под турско робство за векове.

Цитирай Първоначално написано от Meth Виж мнението
    Хубаво беше - дискутирахме, спорихме, обиждахме се...но взе че ми стана скучно в тоя форум и в крайна сметка ще си тръгвам. Е, може от време на време да влизам тук, да видя к'ви ги ръсите и да ви поправям...а и да не го правя, знайте, че ще ви следя и ще знам какво се случва, ще ви наблюдавам.

Ще ни липсваш, (поне на мен)

Ще ни липсваш, (поне на мен)
    Ох...

Цитирай Първоначално написано от Грозния Виж мнението
    Европа не е "пълна с атеисти" и второ - нищо не разбираш от християнство и Библията, като дори не си я чела! Религията не значи да се молиш по N пъти на ден, а доколко влияе и определя начина ти на живот, какви празници празнуваш и ценностите които споделяш!
    Да, знам и съм напълно съгласна с теб, че религията не значи да се молиш по N пъти на ден, и от това какви празници празнуваш. И да, не съм експерт по Библията, но съм била в повечето европейски страни и категорично мога да кажа че 90% от новата генерация са атеисти, най-вече атеистки семейства.

Servus Dei Мега фен Аватара на inewton
    Град
    Sedes Sancti Petri

Meth, ще липсваш. Може и да не ти се вярва, но във форума ти беше човекът, с когото се разбирах най- добре. Може и да съм те обидил някога, но това е било в състояние на афект. Ще те запомним с добро. И ти ни запомни с добро (доколкото може).
    Довиждане и успех!

Цитирай Първоначално написано от inewton Виж мнението
    Meth, ще липсваш. Може и да не ти се вярва, но във форума ти беше човекът, с когото се разбирах най- добре. Може и да съм те обидил някога, но това е било в състояние на афект. Ще те запомним с добро. И ти ни запомни с добро (доколкото може).
    Довиждане и успех!
    И ти на мен! Спомням си, че ти беше този, който отговори пръв на първия ми въпрос в този сайт и за това винаги си бил по-специален за мен. Извинявам се ако съм те обидил!
    Благодаря!

Ох...
    Ами не знаеш, колко много си ме впечатлялвал през форума

Мега фен Аватара на dreamwalker
    Град
    Dreamland
    Много добро решение, младежо.
    I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.

Ами не знаеш, колко много си ме впечатлялвал през форума
    Сериозно? Радвам се, но...как ?

Servus Dei Мега фен Аватара на inewton
    Град
    Sedes Sancti Petri
    Цитирай Първоначално написано от dreamwalker Виж мнението
    Много добро решение, младежо.
    Сега ако и ти решиш да ни напуснеш, вярвам, че почти никой няма да е против.
    Ако искаш започвай прощалното писмо.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си