Здравейте ! Имам един проблем с моите родители които не ми дават да си купя мотор. Но проблемът е там че като бяж малъ имахме един скутер и често го карах с баща ми , но като поораснах го продадоха и от тогава и дума да не става за взимането на мотор. Та можете ли да ми дадете някои съвет как след всичките тези многоброини опити най-накрач да ги накарам да ми разтешат да си взема мотор или атв.
Първо не мисля че има някакъв шанс да успея да го взема без помоща на татко , и ако успея все пак може и да не ми даде да го карам
На колко си, че да не ти даде? Имаш ли книжка? Какъв мотор възнамеряваш да си купуваш?
На 15 години съм и все още нямам книжка но мисля да си взема крос или атв нещо off road въобще не възнамерявам да го карам в града.
Е, в такъв случай е по-сложно. Ако имаш 15 години и 9 месеца запиши един курс за категория А1. Така след това ще са по-спокойни, че знаеш какво правиш, въпреки че за крос не ти трябва книжка. Другия вариант е като станеш на 16 да поработиш и да си го купиш с твои пари. Поддръжката на кросов мотор никак не е евтина. Помисли вашите защо не ти дават да си го купиш - от финансови съображения или защото ги е страх да не се претрепеш.
Проблемът при мен не е финансов, защото аз изкарвам достатъчно пари и мотора си го копувам аз със собствени пари и със собствени пари ще го поддържам.Мисля си че по скоро не ми дават защото мислят че ще се претрепя и само се оправдават с това че нямам книжка, макар че стотици пъти съм им казвал че този мотор няма давиди асвалт и че ще го карам само в гората все пак една улица ме дели от края на града за 1 мин няма полицай който да ме види.
Прави са. Моторът не е като колелото. Качи се на мотор, когато можеш да го караш законно, а и ще имаш достатъчно разум да не пребиеш себе си или някой друг.
Има ли значение как си изкарвам парите, важното е че не натоварвам майка и татко да ми копуват къквото искам !
Самата тема не е провокираща, така че едва ли е трол.
По-скоро ми се струва, че си вади паричките с райграс, както напоследък бая лапета правят...
Моля без излишни коментари!!! Всички знаем че не е позволено да работя понеже съм още на 15 години, за това предпочитам да не казвам за кой и от колко време работя!. Не искам да правя проблеми на човекът които си жертва работата за да ме наеме!!!
Няма да имаш мотор, щото го вземаш, за да се харесваш на другите. Тва те прави патетичен гей. Напусни темата си и не ни занимавай.
Ти от къде си толкова сигурен за къкво ще с взимам мотор да не ме познаваш случайно.Казах без излишни коментари и обиди не се мисли за много голям като ми псуваш тука като някакъв селянин !!! Ако не ти харесва темата защо изобщо пишеш коментари тук????
Няма да имаш мотор и тва е!
Звучиш като що-годе свястно хлапе така че ето истината която май не искаш да си признаеш: Днес искаш "само" крос и ще го караш "само" в гората. Проблема е че това "само" не е само. Качиш ли се на мотор, тва е като краста, почешеш едно място и почва да те сърби другаде. Имали сте скутер, сега искаш крос... предполагам ме разбираш. Баща ти ако е имал мотори... все едно краставици на краставичар да продаваш, не върви.
Ако мрънкаш достатъчно дълго може и да стане твоята. Пазари се с тях за уценки в училище, работа в къщи да вършиш и такива разни работи. Предложи на баща ти да идва с теб като караш и през другото време ключа да е в него ако се претиснява че ще нарпавиш някоя глупост. След тва или му харесва и ще имаш с кой да караш, или му умръзва и те оставя да бръмчиш сам.
Няма да има мотор, казах! Стояне и да пишеш по форумите и да не пишеш, мотор па нема ти купя!
Благодаря за изчерпателния отговор Seattle и мосля че ако му кажа да държи ключа в него може и да стане.У нас до сега не е имало друг мотор освен скутера така че той не е имал други мотори, а относно това че сега искам крос то е понеже скутера трябва да го карам в града ако не искам да ида да го изпочупа из горите!![]()
Не ми се обяснявай. Мотор няма!
Asam maikata na unknowncero i samu pradam ssostenie: sinie maicin ela da te kurmq i niama da te pusna dokato ne stanesna 32, togava se ti rasrasa da karas sam trotonetka
Колко много откачалки може да имане знам изобщо кво прайте тука
![]()
![]()
![]()