- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Суровоядство
Такааам. Тази тема май няма да е особено подходяща за фенове на мръвката и пържените картофи със сиренЙе, а по-скоро за вегани и вегетарианци, но разбира се всеки може да се включи.
Какво мислите за този начин на хранене? Днес (не знам от къде ми щукна, май попаднах на някаква статия, та от там на втора, трета, пета) и се замислих защо пък да не пробвам, обичам да опитвам нови неща. ^^
Вие опитвали ли сте, интересували ли сте се изобщо, какво мислите?
4XCOKИ
Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.
Ям сурови плодове и зеленчуци, вкусотия.
А ти какво мислиш за суровото месо ?
Суровата кайма за принцеси е много яка.
//Суровите зайчета също са вкусни, а и не се развалят с дни, ако знаеш от къде да си гризваш без да засягаш важни органи.
Последно редактирано от an7raks : 06-14-2015 на 15:02
еми значи да ядеш някакви сурови неща е добре, но цялостно да суровееш... тъпо е, сори ;/ майка ми по едно време четеше някаква книга за суровоядството и ми говореше като сектантка, прави си изводите.. ;/
а на веганите и вегетарианците главите отдавна е доказано, че са нападнати от листни въшки ;/
Последно редактирано от galaxy29 : 06-14-2015 на 15:17
Курово ядство по- ви отива ;д.
Стига сте чели глупости, а прочетете за анатомията на човека примерно.
Щруди, тук няма да получиш адекватни коментари, нали знаеш :д виж във фб има доста такива групички с приятни хора
суровоядството е адски полезно, но не всеки според мен е способен да се храни цял живот така, но не пречи да пробваш ден-два, седмица, пък докъдето откараш ^^ аз лично за себе си бих преминала към веганство първо, после с някакви периоди плодоядство, но за суровоядство.. дзз
Raw veganism не е за мен въобще... :/
ти какви неща си пробвала? "Хамбургер" с сурови гъби е гнусно :д, сурови "спагети" от тиквички пак е гадно, суров "ориз" от катфиол...yuck! Само салатите трябва да са сурови и студени :Д
Толкова ли ви е скучен живота, че да си правите такива гаври със "суров ориз от карфиол", "хамбургер със сурови гъби" и "сурови спагети от тиквички". Имате толкова голямо изобилие от вкусна храна, а сте се заврели в най-гнусните и извратени ястия от дебрите на човешката фантазия... Какво се обърка?![]()
Не съм почитател на нищо екстремно, в това число и суровоядството.
Не съм почитател и на вкарването на хората в категории, базирани на повърхностни фактори.
По тези две причини съм твърдо против суровоядството. Гледала съм Фрийлий Бананова (чиято тайна е да си бие B12 венозно, хаха, спукаха се да й се подиграват), ами, какво да ти кажа - откачена история са двамата с тоя агресивен тъпунгер (мъжа й). Този избор функционира единствено ако си в такава среда от еднакво мислещи овце с дървени мъниста и шарени парцали. Много обичат да се пишат за свободомислещи, но ако не си като тях, веднага им изпадаш от обкръжението. Нямам желание да съм такъв човек.
Не си представям как ме почерпват за рожден ден с бонбон или парче чийзкейк и аз отказвам, нито парче домашна пица, щото, не дай си Боже, е сервирано преди 4 часа. Абсолютно аутсайдерско е. Нямам желание близките ми да въртят очи по половин час, докато си избера ядене в заведение, и да съм кошмарът на всеки, решил да ме покани на вечеря.
Не си представям живота си без топла храна, неуютно ще ми е. Обожавам плодове, ям постоянно зеленчуци, но няма какво да се лъжем, организмът си иска топлата супичка/картофен огретен/зеленчуците на грил тиган.
Определено виждам ползи от вегетарианство, за веганство бих могла да бъда убедена, но суровоядството ми е абсурдно.
Последно редактирано от PinkPan7her : 06-16-2015 на 18:36
Сурови плодове и зеленчуци, които не търпят обработка разбирам аз под суровоядство. Не разбирам кое му е гадното, гнусното или както там го определихте нагоре. Фрешовете и смутитата са вкусни и са сурови, пак съм окей. При тва цитросов фреш сутрин е ного освежаващо и вкусно, жалко за сокоизтисквачката ми и хвала тебе, господи, че има Витамин бар в Русе.
Само въпрос - ако се налага да ядете картофи, как ги ядете? Сурови? Не предизвикват ли температура? :о Не съм наясно, обяснете ми моля.
Обичам вегетарианските рецепти. Веганските не чак толкова, защото избиват на екстремизъм и се опитват да заместват някакви продукти с нещо шантаво, което ми се вижда абсолютно ненужно. А и много често рецептите им са тип "безмесно, но да има вкус на месо". Ако ми се яде месо ще си сготвя месо, баси.
Суровоядство подкрепям дотолкова доколкото е по-здравословно да не се обработва термично храната и се опитвам да ям колкото се може повече сурови плодове и зеленчуци.
Иначе веганите и другите подобни в сектата, които обичат да натякват колко морално извисени са на базата на това какво ядат са ми по-досадни от свидетелите на Йехова. Ако обичаш животните стани доброволец в приют, не мрънкай на всичките си познати колко са неморални заради избора им на диета. Плюс, че една балансирана диета с месо и животински продукти е по-здравословна от веганската и всеки доктор, който се е потрудил за дипломата си.
[color=#B22222][size=3][b]
Savoure l’harmonie du ciel,
Vois que tout est essentiel,
Et comprends que, toi aussi, tu en
Чудят се вече каква изгъзица да измислят. Аз нито ябълките си пека, нито зеленчуците си пържа, така че с малки вариации това си е плодово- зеленчукова диета и толкова.
Иска, да. Машина за пари. Кой знае колко книжки са продали вече с това "изобретение". Почти всичко вече е измислено и няма особени хоризонти за нещо съвсем ново, само отчаяни опити да го представиш като различно от предишното.
Иначе смятам ,че един такъв режим може да се спазва за даден срок от време, ще пречисти организма. Аз имам от малка проблеми с корема и чести болки и лекар ми е препоръчвал нещо подобно за няколко седмици. (Така и не го направих) Но за постоянен начин на хранене не одобрявам. Приема се много малкък набор от нужните за организма вещества.
аз с моите количества протеин не го виждам това суровоядство, ама съм на мнението на пантерката, нищо крайно не е здравословно и тия глупости така ти увреждат психиката, че не е истина.. личен опит
You are everything baby ! ol baby !
ahahehha ;*
Аз цитирах теб, а другото беше комплимент отново за теб, кое от тях е грубо ?