.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 16 от общо 16

Hybrid View

Servus Dei Мега фен Аватара на inewton
    Град
    Sedes Sancti Petri

Апокрифни Евангелия

Не намерих такава тема във форума и затова искам да питам как е изглеждала Библията преди Никейския събор, бил ли е Христос женен за Мария Магдалена, имали ли са деца?

Мега фен Аватара на dreamwalker
    Град
    Dreamland
    Как така как е изглеждала Библията преди Никейския събор?
    I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.

Град
    Sedes Sancti Petri
    Цитирай Първоначално написано от dreamwalker Виж мнението
    Как така как е изглеждала Библията преди Никейския събор?
    Дали преди Никейския събор в Библията са се включвали апокрифните Евангелия, ако не греша едно от решенията на този събор е премахването на някои книги от Библията.

Град
    Dreamland
    I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.

Град
    Sedes Sancti Petri
    Благодаря, не се оправям много с английския, но го разбрах.

Град
    Dreamland

Мега фен
    и книгите от досегашната ревизия на Библия са достатъчни, не си мисли, че в другите автентични писания, които не са прибавени, ще намериш нещо по-различно, говори се за същото, за пример мога да кажа, че след като веднъж ми беше дадено да прегледам единадесетте допълнителни старозаветни книги в православната Библия, прочетох с очите си и разбрах, че отговарят на учението представено в досега общоприетите за съвсем стандартни

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от npp Виж мнението
    и книгите от досегашната ревизия на Библия са достатъчни, не си мисли, че в другите автентични писания, които не са прибавени, ще намериш нещо по-различно
    Апокрифните са лъжливи, затова са отхвърлени.

Например в един от апокрифите е написано "Блажени бедните" а в истинските е написано "Блажени бедните духом".
    Тук на вид няма голяма разлика, но всъщност е доста съществена, защото и бедните, могат да са лоши, бедността не е гарант за доброта на човека.

Така, че има голяма разлика между "бедните" и "бедните духом".

Съборите точно това са направили, отделили си плявата от житото и са изобличавали появили се ереси.
    Последно редактирано от defender : 06-19-2015 на 15:53

Град
    Sedes Sancti Petri
    Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    А не може ли да са представени за лъжливи, защото в някои от тях се говори за връзката между Мария Магдалена и Исус?

Град
    Dreamland
    Цитирай Първоначално написано от inewton Виж мнението
    А не може ли да са представени за лъжливи, защото в някои от тях се говори за връзката между Мария Магдалена и Исус?
    Да.

Град
    Sedes Sancti Petri
    Да.
    В смисъл?

Цитирай Първоначално написано от inewton Виж мнението
    Не. Специално в евангелията от Наг Хамади най-малко се говори за връзката между Мария и Исус, просто има един момент, в който се споменава, че тя му била любимата ученичка и я бил целувал еди-къде-си (точно на това място думата в оригиналния текст липсва), но това просто е толкова маловажно на фона на всичко останало в евангелията и да се спираш на него е, меко казано, търсене на семки в ла*ната. Все едно да имаш Сътворението на Адам* пред себе си и да се концентрираш само върху пениса на Адам.
    Романите на Дан Браун са интересни за четене, но все пак са художествена измислица. Не им се връзвайте толкова - те са написани, за да се продават (на 1-во място) и да развличат хората, не да ги учат на история. Понаучи малко английски и си потърси евангелията (има ги в Интернет в pdf формат) и си създай СВОЯ гледна точка по въпроса, който се съмнявам, че ще продължи да ти е толкова интересен, щом се зачетеш малко по-внимателно.
    Успех!

* https://upload.wikimedia.org/wikiped...C3%81ngel).jpg

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението

Например в един от апокрифите е написано "Блажени бедните" а в истинските е написано "Блажени бедните духом".
    Тук на вид няма голяма разлика, но всъщност е доста съществена, защото и бедните, могат да са лоши, бедността не е гарант за доброта на човека.

Така, че има голяма разлика между "бедните" и "бедните духом".

Съборите точно това са направили, отделили си плявата от житото и са изобличавали появили се ереси.
    а не е ли и религиозната традиция за въздържание от (някаква) храна и други материални блага един вид проява на бедност, а не целесъобразно да бъдеш нищ духом?!

Голям фен Аватара на Liora
    Съществували са много евангелия,но в Новият завет са включени само тези,в които е разкрита "божествената страна" на Иисус.Намерени са много свитъци,в които пише за човешката му същност,но вероятно никога няма да бъдат разкрити на хората,защото ако това стане,авраамическата религия с най-много последователи ще загине.Не е изключено написаното в тях да е истина и да е имал семейство,защото е бил обикновен човек като нас.

Мега фен
    имало е доста свитъци материализирани от ангели на сатана, включително и онези от наг хамади

Цитирай Първоначално написано от Liora Виж мнението
    Съществували са много евангелия,но в Новият завет са включени само тези,в които е разкрита "божествената страна" на Иисус.Намерени са много свитъци,в които пише за човешката му същност,но вероятно никога няма да бъдат разкрити на хората,защото ако това стане,авраамическата религия с най-много последователи ще загине.Не е изключено написаното в тях да е истина и да е имал семейство,защото е бил обикновен човек като нас.
    всъщност Исус не е обикновено човешко същество, но е Господ още от самото начало на вечността, т.е. единственият втори в божествената йерархия след Бог Отец, и поне с една глава над човека

"Аз и Отец едно сме(т.е. именно Аз и Моят Небесен Отец сме (т.нар.) Господ Бог)." Йоан 10: 30,

"Вие Ме наричате Учител и Господ; и добре казвате, защото съм такъв." Йоан 13: 13,

"И сега прослави Ме, Отче, у Себе Си със славата, която имах у Тебе преди създанието на света..... защото си Ме възлюбил преди създанието на света." Йоан 17: 5-24,

"Исус им рече: Истина, истина ви казвам, преди да се е родил Авраам, Аз съм." Йоан 8: 58,

"Бог Който при разни частични съобщения, и по много начини, е говорил в старо време на бащите ни чрез пророците, в края на тия дни говори нам чрез Сина, Когото постави наследник на всичко, чрез Когото и направи световете..... за Сина казва: - "Твоят престол, о Боже, е до вечни векове;..... и пак: "В началото Ти, Господи, си основал земята, И дело на Твоите ръце е небето;" Евреи 1: 1-10,

"Исуса Христа Назарянина... Той е камъкът, който вие зидарите презряхте, който стана глава на ъгъла. И чрез никой друг няма спасение; защото няма под небето друго име дадено между човеците, чрез което трябва да се спасим." Деяния 4: 10-12,

"И на дрехата и на бедрото Му имаше написано име: Цар на царете, и Господ на господарите." Откровение 19: 16,

"ползата от земята е за всичките, И сам царят служи на нивите." Еклесиаст 5: 9,

"Човешкият Син не дойде да Му служат, но да служи, и да даде живота Си откуп за мнозина." Марк 10: 45,

"ако и да има така наричани богове, било на небето или на земята, (както има много богове, и господари(т.е. и христоси) много), но за нас(т.е. но за всички човеци/одушевени на вселената е така че) има само един Бог, Отец, от Когото е всичко, и ние за Него, и един Господ, Исус Христос, чрез Когото е всичко, и ние чрез Него." 1 Коринтяни 8: 5-6,

"има само един Бог и един ходатай(т.е. и един Господ) между Бога и човеците, човекът(т.е. одушевеното същество) Христос Исус, Който, като своевременно свидетелство за това, даде Себе Си откуп за всички;" 1 Тимотей 2: 5-6,

"И каза ми(т.е. и онзи, най-висш Божий Ангел/Светия ми каза): Напиши: Блажени тия, които са призвани на сватбената вечеря на Агнето. И казва ми: Тия думи са истинни Божии думи. Тогава аз паднах пред нозете му да му се поклоня; но той ми рече: Недей(т.е. не бива да правиш това); аз съм съслужител на тебе и на братята ти, които държат свидетелството за Исуса; поклони се Богу(т.е. на истинския Бог Отец); защото духът на пророчеството е да свидетелствуваме за Исуса(т.е. защото и (истинският) Св. Дух свидетелствува, че единствено Исус е (истински(-ят)) Христос/Господ)." Откровение 19: 9-10,

"Кой е лъжец, освен оня, който отрича, че Исус е Христос(т.е. освен всеки, който проповядва/пророчествува, че Исус не е единственият (истински) Христос/Господ)? той е антихрист, който се отрича от Отца и от Сина. Никой, който се отрича от Сина, няма нито Отца; а който изповядва Сина, има и Отца." 1 Йоаново 2: 22-23,

"Но желая да знаете, че глава на всеки мъж е Христос, а глава на жената е мъжът, глава пък на Христос е Бог." 1 Коринтяни 11: 3

виж как Отца се е обърнал към Него за да създадат потребителя(човека):

"И Бог каза: Да създадем човека по Нашия образ, по Наше подобие;" Битие 1: 26
    Последно редактирано от npp : 07-26-2015 на 19:14

Град
    Dreamland
    Цитирай Първоначално написано от npp Виж мнението
    имало е доста свитъци материализирани от ангели на сатана, включително и онези от наг хамади

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си