- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Ако Исус обича низшите по дух и е утешител на скърбящите...
...защо се явява само на дебели американци дето карат скъпите коли и си живеят подредения живот, а нас ни е оставил да изгнием в л*йната си?
Защото дебелите американци със скъпите коли имат средствата да им се "яви" Исус Христос.
Последно редактирано от inewton : 06-24-2015 на 06:54
zashtoto amerikancite sa po-dobri, po chestni v minaliq si jivot, po-umni i vuobshte bogoizbrani sa
защото там е пълно със секти
демек болен мистицизъм
освен това са ги надрусали с т.нар. "позитивно" мислене, не Христос ще им се явява ами и Мара Пепеляшка.
Последно редактирано от defender : 06-23-2015 на 21:03
npp ще го пита и ще каже след малко
В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.
отговорът на въпроса ти е този:
"отгоре на това дойде и законът, та се умножи прегрешението; а гдето се умножи грехът, преумножи се благодатта;" Римляни 5: 20
америка бе залята от всякакви вероизповедания и секти, които проповядваха и много от тях дори се настаниха там трайно, та така се умножи духовното беззаконие там, а където се умножава греха, там се преумножава и благодатта на истинския Господ Бог
Последно редактирано от npp : 06-24-2015 на 17:01
ето казах ви
В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.
не, защо да трябва да се стига до намесата на спасителен екип?!, по-добре би било например да не се ядат отровни гъби, иначе агониите, които би се наложило да изтърпиш след това могат да бъдат доста неприятни макар и лежейки в токсикологията сред най-големи лекари специалисти в областта
Не и когато нарочно грешиш или нарочно си стоиш в греховете без да се стремиш да се поправиш.
Например когато едни човек си е счупил крака и трудно ходи ти му помагаш, но когато видиш, че крака му е оздравял и той може да ходи, но нарочно се прави на куц положението е друго.
Последно редактирано от defender : 06-24-2015 на 19:35
Следваща глава
"Какво, прочее, ще кажем? Ще останем ли в греха, за да се умножи благодатта? Съвсем не.
Ние, които сме умрели за греха, как ще живеем още в него?"
Много противоречия има в тия вашите религии.
Имам чувството, че тук се стимулира греха, за да има какво да опрощава Божията благодат. Но какво опрощение, като не само не го търсиш, а напротив - си прегърнал греха?
Така е, никой не е казал, че е лесно, не гледаш ли колко секти има, колко объркани хора дето убиват уж заради Бог (като онзи Брейвик) и какви ли още не.
Но най-много се убива, краде и лъже за пари според мене, а не по религиозни причини.
въпросът от първия пост е защо Исус се явява повече на дебели американци, които карат скъпи коли и си живеят подредения живот, отколкото на нас, аз отговорих защо Исус се явява на американците, но не съм казал, че не се явява толкова (и) на други хора, нито - че се явява повече на хората, които грешат
Това са само поводи. Има много фактори, които да подтикнат човека към убийство като в основата е психическата предразположеност, която може да бъде предизвикана и/или пробудена при подходящите условия. Никой не се събужда един ден, решен просто да убие някой по някакви подбуди.
а защо толкова хора страат и умират, пък в същото време Бог бил всемогъщен и контролирал всичко, явно не е така.
пичовИ, трябва да карате повече колело
https://youtu.be/F_isKczmj1M?t=18s
Последно редактирано от defender : 06-24-2015 на 20:31
Страшна награда, а може ли сладолед.
Бог те е изгонил от рая, защо бе, щом като те е създал херувим в рая, защо Му е да те праща на земята, нали Христос вече ни изкупи. Защо, да се бориш за награда ли, за пачка пари или пачки от вечности, то същото, комерсиален си.
Съмнителна ти е работата, сигурно си някакъв трансцидентален бизнесмен.
Последно редактирано от defender : 06-24-2015 на 21:38
никой от нас не гони награда за себе си, но всеки от верните последователи на истинския Господ Бог търси ползата на другите за да се осигури изобилен и вечен живот за всички души, това е единствената награда, която би удовлетворила истинските Светии, затова и в Библията се говори за т.нар. Божий Гняв, понеже той е свързан с недоволството на истинските Светии, когато няма достатъчно спасение за душите, Те не са доволни, за което свидетелствуват съвестите, сърцата, умовете и молитвите им, и това се отразява на целия свят...
Последно редактирано от npp : 06-25-2015 на 01:34
Aко ти си болен от нещо и лекарството за това нещо е толкова всемогъщо, че да те излекува, какъв може да е проблема, че да не те? Може би че не го приемаш?
https://www.youtube.com/watch?v=rutt7dEOoKc Ето ти отговора на въпроса.
FACEBOOK - Най-добрия начин FACE да не види BOOK дълго време :> ;dd