- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Секс
- Съвет :)
Здравейте,
направо ще скоча на проблема. На 19 години съм и имам сериозен приятел от две години. Скоро реших, да започна да взимам протиовозачатъчни. Бях при гинеколога ми и той ми предписа Ясмин. Изчетох всичко възможно за тях и принципно сама намерих решение на проблема. А той всъщност е... преди 3 дни ми дойде цикъла, както ми беше казано от гинеколога с първия ден от цикъла, започнах да пия хапчетата. Втория ден, в същия час като в първия. Днес е третия ден, забравих да си взема хапчето с мен и поради причини не мога да го изпия в точния час. Ще го изпия като се прибера и доколкото чета не е страшно стига да не са минали 12 часа, а аз предполагам ще го изпия с 5-6 часа най-много закъснение. Все пак четох, че рискът от непълна защита от забременяване е по-висок, ако се пропусне таблетка в началото или в края на блистера. Още пише, че трябва да се вземе пропуснатата таблетка веднага щом се сетите, дори ако това означава да се приеме две таблетки едновременно. Взима се таблетката отново в обичайното време и трябва да се използва допълнително предпазни мерки през следващите 7 дни. В следващите 7 дни, няма да правя секс. Първо, че ми остава поне още 4 дена от цикъла, второ от притеснение, заради изпуснатото хапче. Въпроса ми е, дали след тези 7 дни съм предпазена от забраняване, ако взимам хапчетата без грешки от тук нататък. От това, което съм чела на листовката и в интернет няма какво да се притеснявам, но бих била по-спокойна, ако прочета още мнения и препоръки![]()
Благодаря, предварително![]()
Последно редактирано от viki953 : 06-21-2015 на 10:33
Не се притеснявай за по-малко от 12 часа, ама си ползвайте презервативи първата седмица-две, както пише
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...
Мерси за коментара![]()
Не се безпокой, продължавай да си пиеш хапчетата както ти е казал гинеколога и както казва НомНомНом първите 1-2 седмици ползвай и презерватив за по сигурно.
Може да звучи смахнато, но ние мислим по принцип да си продължим да използваме презерватив. Това е текст от листовката - При забравена една таблетка в първата седмица, вземете пропуснатата таблетка веднага щом се сетите, дори ако това означава да приемете две таблетки едновременно. Вземете таблетката отново в обичайното време и използвайте допълнително предпазни мерки през следващите 7 дни, например-презерватив.
Бих искала да разбера, дали след тези 7 дена съм защитена от бременност.
Благодаря за коментара![]()
По принцип моята гинеколожка ми кажа, че ако ги почна на първия ден от цикъла съм защитена още от първото хапче и даже не бяха минали 7 дена от началото на опаковката го направих без, даже свърши в мен но нищо не стана. Но си ползвай кондом докато не мине поне 1 седмица за по сигурно.
Мисля, че нещо не разбираш :Д Днес изпуснах хапчето и ще го взема по-късно, утре си продължавам по график. Поради причината, че съм закъсняла с хапчето днес, трябва следващите 7 дни да правя секс с кондом. Аз в следващите 7 дни, няма да правя секс! Чудя се дали след тези 7 дни съм защитена. Принципно в листовките пише, че съм, но притеснението остава![]()
Все пак, благодаря за съветите![]()
Напълно разбрах. Води се че след тези 7 дена си защитена, по принцип ти не си изпуснала хапчето а ще го изпиеш по късно, като не са минали 12 часа в листовката пише,че: Ако сте закъсняла с по-малко от 12 часа с приемането на таблетка, защитата Ви по отношение на бременност не е намалена. Вземете таблетката веднага щом се сетите, това значи, че защитата за бременност не е намалена, но ако са минали повече от 12 часа това значи че е намалена и ще трябва да използваш кондом.
Ясно, явно аз не те бях те разбрала, но сега разбрах :Д Мерси многооооВсе пак, ако иска още някой да сподели мнение, бих се радвала да го прочета
![]()
Ако искаш си направи бележка на тела да те подсеща кога да си пиеш хапчето като аларма и примерно пишеш противозачатъчно и то ще те подсеща кога да го пиеш.
Ооо аз имам аларма, проблема е, че самите противозачатъчни не са в мен. Забравих ги в нас, а аз съм на работа и няма как да се прибера да ги вземаЩе се постарая това да не ми се повтаря!
11:00, днес се надявам до към 18:00 най-късно да го взема. Между другото да попитам, казах, че започнах да ги пия от 19.06, което е петък. Никога преди този ден не съм пила противозачатъчни. Нали това не повлиява на нещо? В смисъл, това че никога в живота ми не съм пила и това, че още на 3тия ден след като започвам да пия, закъснявам с хапче.
Qs kuceski akita
Мерси![]()
До преди три дена никога в живота ми не бях пила противозачатъчни, а сега още на 3тия ден закъснях с хапче. Въпреки че навсякаде пише, че няма от какво да се притеснявам, а и тука ме успокоявате, бих искала да попитам двата факта в първото ми изречение ще попречат ли на ефективността на хапчетата, до края на месеца?
Последно редактирано от viki953 : 06-21-2015 на 13:10
Да ви кажа, аз си ги пиех когато дойде, даже накрая ги бях изместила с 1 ден, и явно пак съм била защитена, бебета не са се получавали. Но, за всеки случай - ползвай си кондом първата седмица - две.
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...