.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 28

Hybrid View

Жилищен Проблем

Здравейте, пускам тази тема, за да дадете своето мнение, тъй като голям процент от хората са зависими от семейството си.
    На 22 години съм и родителите ми се разведоха когато бях на 12.От там нататък със сестра ми останахме да живеем в апартамента до момента. Когато беше на 18год. роди първото си дете, а на 23 второто.И понеже апартамента в който живеем под наем е двустаен тя, децата и мъжа й стоят във една стая,и аз също във една и разделяме обща кухня.

Студент съм все още ми предстои да завърша, но тя непрестанно ми повтаря, че аз трябва да се изнеса и да живея сам.
    Разбирам я, но нямам сигурна работа към момента и изнасянето не е никак лесно.
    Мъжът и има къща в Югозападният регион и тя има къде да отиде с него ако нещо стане,а аз ако се изнеса и не дай си боже нещо се случи с работата оставам на улицата.Вероятно откакто е семейна аз съм, като страничен човек за нея, който е пречка за семейството й, и заема място от апартамента и те не могат да използват моята стая,но аз ли съм виновен, че тя бърза да създава семейство и трябва да се държи с мен по-този начин. Мъжът и е тотално безотговорен човек и никога няма да направи така, че те да се изнесат поне така смятам.

Как да постъпя? не е ли редно, след като тя е създала семейство двамата с мъжът и да мислят за жилище а не да ме пришпорва аз да се изнасям, тясно и е в 1 стая не и изнася в никакъв случай, но само ми припомня затова според мен не е редно.

Единствено ме е страх, че ако се изнеса и нещо се случи после няма къде да отида... Всичко се случва в този живот, човек трябва да е готов и за най-лошото.
    Последно редактирано от DarkManX : 06-23-2015 на 08:13

Супер фен Аватара на Rafa7a
    Жилището нали е наследствено? Ако да - ти имаш право да си поискаш своята част и можеш да я дадеш под наем, нищо не могат да ти направят. Защо ти трябва да се изнасяш? Нали тя си има мъж, нека той да се грижи за нея и децата им.

Мега фен Аватара на anonymous908491
    Цитирай Първоначално написано от Rafa7a Виж мнението
    Жилището нали е наследствено? Ако да - ти имаш право да си поискаш своята част и можеш да я дадеш под наем, нищо не могат да ти направят.
    Цитирай Първоначално написано от DarkManX Виж мнението
    И понеже апартамента в който живеем под наем е двустаен
    Наистина ти е трудно да четеш в нета

Супер фен Аватара на Rafa7a
    Цитирай Първоначално написано от papugai Виж мнението
    Наистина ти е трудно да четеш в нета
    Да, моя грешка, не съм чел внимателно.

Жилището е под наем родителите ми са имали възможност да го купят, като са се нанесли през 96, но не са го направили поради техни си причини и безотговорност.

Днес сестра ми говори с мен и ми каза: "трябва да идеш в чужбина да си оправиш живота и да работиш, тук в апартамента няма как две семейства да живеят,с мъжа ми живеем в 1 стая а и децата ми растат.... няма как да се получи просто, отивай сега в чужбина, за да си оправиш живота".

p.s Щастието на единия се гради върху нещастието на другия.
    Последно редактирано от DarkManX : 06-23-2015 на 13:10

да не би да е на жилфонд
    не е ли възможно да им се даде отделно ,което е почти ,,,трудно

Сестра ти е мега зле. Аз не си представям тя как си ражда деца, без очевидно да има къде да живее. Всъщност, ако се изнесеш, ще е по-добре за теб. Вече си голям и можеш да си позволиш да работиш. Ще е трудно да съвместяваш с ученето, но не е невъзможно. Потърси си съквартирант/и и намерете квартира, делете си разноските. Така ще ти е много по-добре, отколкото да живееш със сестра си и малките. Така или иначе плащаш наем сега, ако си делиш с още 1 или 2 момчета, няма да е толкова скъпо.
    Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.

http://www.vbox7.com/play:21a70aa5

mi spored men tq tr se iznasq ne ti

Мега фен Аватара на dimitar_ak
    Град
    София
    Жилището е под наем. Кой от двама ви плаща наема?

Мега фен Аватара на Smrazqvashta
    Цитирай Първоначално написано от dimitar_ak Виж мнението
    Жилището е под наем. Кой от двама ви плаща наема?
    Тъкмо това мислех да питам. А останалите разходи? Ако си делите всичко ще ти е в пъти по-лесно и спокойно да живееш отделно.

Ако всеки си плаща "неговото" не виждам защо се измъчвате и 2те страни.

Мега фен
    Град
    Sea of Sins..
    Сестра ти е много нахална. Като са направили 2 деца с нейния не им е идвало на акъла, че живеят в една стая, пък сега собствения си брат гони.
    И за теб обаче е по-добре да се изнесеш вече, на 22 си, време ти е. Пък и сега също живееш под наем, не виждам каква е разликата относно "да не се случи нещо и да остана на улицата".
    "Come and take a walk on the wild side,
    let me kiss you hard in the pouring rain
    you like your girls insane..."

Мега фен Аватара на haritov
    Град
    системата дегоба
    Цитирай Първоначално написано от Violenza Виж мнението
    Сестра ти е много нахална. Като са направили 2 деца с нейния не им е идвало на акъла, че живеят в една стая, пък сега собствения си брат гони.
    И за теб обаче е по-добре да се изнесеш вече, на 22 си, време ти е. Пък и сега също живееш под наем, не виждам каква е разликата относно "да не се случи нещо и да остана на улицата".
    на 22 студент му било време да се изнася

ти добре ли си?

до колкото разбрах нейния си има къща
    В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.

Мега фен
    Град
    Sea of Sins..
    Не просто време, ами крайно време. Да се хване на работа и да се издържа, вместо да се оплаква как се чувства като нежелан домашен любимец заради сестра си.
    Кой нормален човек ще се бута с 2 деца и жена в 1 стая (всъщност аз не знам как се побират въобще), ако има друго място, където да отиде? Очевидно или го нямат, или не е на негово име и не може да го ползва.

Мега фен
    Град
    Sea of Sins..
    Наистина е страшно положението, ако така се възприема работенето от младите хора.

Град
    системата дегоба
    Цитирай Първоначално написано от Violenza Виж мнението
    Наистина е страшно положението, ако така се възприема работенето от младите хора.
    според теб аз с какво се занимавам ?

не ми гледай годините на профила може и на повече да съм знае ли човек
    В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.

Мега фен Аватара на Ewok
    Град
    The Moon of Endor
    Харитов, на теб като ти харесва си стой при мама, докато се ожениш, но не давай мн мн акъл кое е правилно и кое - не.

Иначе по темата - аз също не разбирам какъв е проблемът да плащаш наем другаде, ако така и така го плащаш в момента.

Град
    системата дегоба
    Цитирай Първоначално написано от Ewok Виж мнението
    Харитов, на теб като ти харесва си стой при мама, докато се ожениш, но не давай мн мн акъл кое е правилно и кое - не.

Иначе по темата - аз също не разбирам какъв е проблемът да плащаш наем другаде, ако така и така го плащаш в момента.

каня ви и двете на кафе у нас да видите с кой живея че да не пишете глупости по форумите

пп

тва с женитбата ми хареса през 19 век жените са мислели че живота е брак и толкова

иначе щом сте горди майки дето биха изоставили децата си без да им помагате браво

не виждам какво толкова лошо има да осигуриш дом на детето си което учи в университет

за да му е по-лесно в живота

Ewok ти случайно още ли живееш при вашите до колкото знам си пълнолетна

студентка ли си ? работиш ли?

не ми казвай че си жена и не бива така жените от край време искате равноправие с мъжете
    Последно редактирано от haritov : 07-08-2015 на 07:44

Мега фен Аватара на Ewok
    Град
    The Moon of Endor
    лол, това да живееш сам на тази крехка възраст от о, ужас - 21-22 абсолютно е равносилно на изоставяне. Още повече, че никой не е казал нищо за помощ. Просто в даден момент трябва да се научиш на отговорности и на "живота" а не цял живот под полите на мама, за да следваш безпрепятствено и след това изведнъж да се сблъскаш със сметки и лелееее, работа.
    Направо не знам студентите, които учат в друг град, как се справят...

Град
    системата дегоба
    лол, това да живееш сам на тази крехка възраст от о, ужас - 21-22 абсолютно е равносилно на изоставяне. Още повече, че никой не е казал нищо за помощ. Просто в даден момент трябва да се научиш на отговорности и на "живота" а не цял живот под полите на мама, за да следваш безпрепятствено и след това изведнъж да се сблъскаш със сметки и лелееее, работа.
    че 21 22 си е крехка възраст

я кажи ти сама ли живееш какво работиш?

в какво се изразява твоята стабилност жените съзрявате по-рано от мъжете

вече трябва да си на стабилна възраст щом 21 22г е стабилна според теб при мъжете

човек не се учи на отговорности като живее сам а с това което му поднася живота

иначе мога да кажа че човек се учи на отговорност когато има оръжие в ръцете но това е друга тема
    Последно редактирано от haritov : 07-08-2015 на 08:07

Град
    системата дегоба
    https://www.facebook.com/plustova/timeline

интересно сигурно плащат стабилно

Мега фен Аватара на Dwyd96
    След като си студент що не отидеш на общижитие.. Хем ще ти е по-евтино ( в случай че ти плащащ наема или си го делите), хем ще си си самостоятелен

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    Цитирай Първоначално написано от Dwyd96 Виж мнението
    След като си студент що не отидеш на общижитие.. Хем ще ти е по-евтино ( в случай че ти плащащ наема или си го делите), хем ще си си самостоятелен
    Ей тва и на мен ми дойде като идея.

Момко, ти издръжка от ваш'те получаваш ли? Сега кой ти покрива семестриалните разходи, сметките...?
    Идеята на сестра ти да заминеш за чужбина също не е лишена от смисъл, но би било добре първо да си завършиш образованието. Ако си бакалавър, на 22 и си приет от раз, значи си трети курс и му се вижда края скоро. Бъркам ли?

Нда, ама студентите имат финансова подкрепа от мама и тате. Може да доработват почасово, може да живеят на общежитие и да хапват на стол за икономии, но имат към кого да се обърнат.

В темата не разбрах да се споменава някой от родителите да дава пари.
    Последно редактирано от kalpazanka : 07-08-2015 на 08:53

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Цитирай Първоначално написано от kalpazanka Виж мнението

Нда, ама студентите имат финансова подкрепа от мама и тате. Може да доработват почасово, може да живеят на общежитие и да хапват на стол за икономии, но имат към кого да се обърнат.
    Не винаги. Доста примери имам пред себе си, колеги и приятели - учат редовно и работят на пълен работен ден. Оправят се и то чудесно даже. Не знам защо haritov ги говори такива. Да работиш и да учиш на 22 не е лесно, но не е болка за умиране. Вероятно не е мечтаният студентски живот, но ако нямаш подкрепа от родителите си, май си е вариант.
    Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.

http://www.vbox7.com/play:21a70aa5

Град
    системата дегоба
    Цитирай Първоначално написано от marilyn Виж мнението

Не винаги. Доста примери имам пред себе си, колеги и приятели - учат редовно и работят на пълен работен ден. Оправят се и то чудесно даже. Не знам защо haritov ги говори такива. Да работиш и да учиш на 22 не е лесно, но не е болка за умиране. Вероятно не е мечтаният студентски живот, но ако нямаш подкрепа от родителите си, май си е вариант.
    абе то и аз работя и уча нещо си там ама го уча за спорта щот ми е скимнало и не ми дреме

но когато нямаш избор и постоянна работа нещата са много по-различни

учете медицина и работете да видим

има такива дето успяват но докато завършат вече са на хапчета и с окапала коса

дано някой ден брат ви или сестра ви не ви изгонят точно когато имате нужда

уж роднини и семейство и имат само себе си а не си помагат

благородно до няма къде евала просто

аз не бих изритал брат си както и той мен ние поне сме учени да се подкрепяме

и да се държим един за друг
    Последно редактирано от haritov : 07-08-2015 на 13:07

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    Цитирай Първоначално написано от haritov Виж мнението
    учете медицина и работете да видим
    Щях да прекъсна сигурно. Абсурд да работя на пълен работен ден и да посещавам лекции и упражнения.

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си