- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Секс
- Противозачатъчни и бременност?
Здравейте,
Въпросът ми за някои вероятно ще се стори тъп, но съм сравнително нова в това и се нуждая от малко помощ. На 19 години съм, имам сериозен и постоянен партньор, затова отидох на гинеколог, които ми изписа противозачатъчните Lindinete 30. Да, но поради страхове от страничните ефекти и солидна доза глупост (за което си признавам!), няколко дни се чудих дали да започна прием. Така цикълът ми свърши, но 3 дни по-късно реших да ги започна. Следвах всички инструкции, както в листовката - до приема на първите седем таблетки използвахме допълнителни предпазни средства, тъй като не пиех противозачатъчните от първия ден на цикъла. Това, което ме притеснява е, че вчера инцидентно той свърши в мен, а съм приела само 14 таблетки от първата опаковка. Възможно ли е да съм забременяла? В листовката пише, че, ако се започнат на първия ден от цикъла имат ефект веднага, а ако се започнат от 2-3 или по-нататъшен ден пт цикъла започват да предпазват след 7-мото хапче и чак тогава няма нужда от допълнителни средства, но предвид още по-странното започване от моя страна и бедния опит с тези хапчета, ми е малко притеснено. Моля, някой запознат да сподели. Благодаря ви предварително!
Това се пие до 72 часа. Само ще ти кажа че освен да те направят стерилна друго тези хапчета няма да направят... Още нещо защо не ползваш гумичка ? Да не би да не знаеш че тия хапчета са химични ? След време ще създадат проблеми и когато ти дойде време да имаш деца няма да можеш да ги направиш по-добре ползвай гумичката... Те докторите препоръчват химии хем да те разболеят и след време корпорациите да печелят пари от балъците![]()
"Това" не се пие до 72 часа..."Това", за което говориш е хапчето за спешна контрацепция. Противозачатъчните са на друг принцип и се приемат всеки ден по едно и също време, 21 дни в месеца. Освен това не те правят стерилна, дори шанса да забременееш, след като ги спреш е значително по-висок (експертно и доказано мнение, не е мое измислено). Гумички не ползвам, поради здравословни проблеми след употребата им.Благодаря все пак за мнението!
Щом е станало след първите 7 дни си защитена, спокойно.
Diamonds,Mexico,Tequila
Момиче съм,по кое не ми личи?
http://www.facebook.com/pages/Rainy-...205109?sk=wall
Всяко лекарство се води наркотик, който неутрализира дадена част, орган или болка в човешкото тяло, ако питаш мен не пии такива неща, само си увреждаш организма, ако ти е сериозен приятел ще го правите и с гумички, или пък ако искате и без, но и двамата поемате отговорността.
Успех.
Моята гинеколожка ми каза, че по тази логика всяко едно хапче е химично и може да ти навреди, дори и аналгина, от друга страна е пък какъв вид противозачатъчни пиеш, защото има такива и с високо количество хормони и като нищо да се окосмиш цялата или пък да напълнееш. Но въпроса на който аз се притеснявам е дали е нормално НЕраждали жени да ги пият тези хапчета?? Защото мен това ме спира понеже до сега където и да съм чела все раждали жени са си изказвали мнението
П.С Съжалявам че пак започвам темата