.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 15 от общо 15

Question Как да отлепя марля ?

Преди няколко дни паднах много зле, промихме раната и сложихме марля.Обаче дойде времето да се смени тая марля ,но тя не мърда.Залепила се е и боли ужасно много ако се дръпне.Знаете ли с какво може да се махне без да ме боли ?

Мега фен Аватара на an7raks
    Много риванол и сълзи... Напояваш хубаво марлята с риванол така, че съсирената кръв да се размекне и да се отлепи по-лесно. Няма да те лъжа - ще боли, ама се преживява.

Мега фен Аватара на tori
    Кислородна вода. Прави същото като риванола, но цапа по-малко.

Мега фен Аватара на anonymous908491
    Ракия, върши същото като риванол и кислородна вода, но става и за пиене

Мега фен Аватара на haritov
    Град
    системата дегоба
    Цитирай Първоначално написано от tori Виж мнението
    Кислородна вода. Прави същото като риванола, но цапа по-малко.
    прави доста повече и е по-добрия вариант
    В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.

Риванола "разкисва" съсирената кръв по-добре от кислородната вода и не щипе. Поне това съм забелязал.

Мега фен Аватара на tori
    Цитирай Първоначално написано от haritov Виж мнението
    прави доста повече и е по-добрия вариант
    Тепърва ще науча за това. Лично на мен ми се струва, че излющва коричката върху рана.

Град
    системата дегоба
    Тепърва ще науча за това. Лично на мен ми се струва, че излющва коричката върху рана.

перхидрола взаимодейства с желязото в еритроцитите и буквално ги унищожава от там идва и пяната

до колко знам една капка кръв обезврежда 100лв кислородна вода (също така обезмаслява обичам да я правя 6% е тогава вече е активна )

иначе щипането не е болка за умиране кислородната вода до някаква степен дезинфекцира
    Последно редактирано от haritov : 06-29-2015 на 23:32
    В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.

anonymous708973
    Guest
    6% о.О

Град
    системата дегоба
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    6% о.О
    само за лична употреба

Цитирай Първоначално написано от haritov Виж мнението
    перхидрола взаимодейства с желязото в еритроцитите и буквално ги унищожава от там идва и пяната
    До колкото знам, тромбоцитите са тези, които съсирват кръвта и образуват коричката върху раната.

Мега фен Аватара на tori
    Всъщност точно еритроцити се оплитат във фибринови нишки и образуват съсиреци и ранички. Тробмоцитите при контакт с въздуха биват разрушени и спомагат съсирването, както и свиват кръвоносните съдове. Обаче точно фибриногенът е този, който се превръща от разтворима в неразтворима форма (нишки фибрин) и оплита червени кръвни клетки.

Едит: Харитов, тва 6 процентовото ми звучи като нещо, което би разтворило и ръжда.

Град
    системата дегоба
    Всъщност точно еритроцити се оплитат във фибринови нишки и образуват съсиреци и ранички. Тробмоцитите при контакт с въздуха биват разрушени и спомагат съсирването, както и свиват кръвоносните съдове. Обаче точно фибриногенът е този, който се превръща от разтворима в неразтворима форма (нишки фибрин) и оплита червени кръвни клетки.

Едит: Харитов, тва 6 процентовото ми звучи като нещо, което би разтворило и ръжда.
    антраксе прав си така е спор няма

иначе Тори имам с литри 30% много се кефя като накарам стажантите да работят с него

както и да е

Не е кой знае какво. Миналата година ме оперираха, заради врасъл нокът на големите пръсти на краката. След това също имах марля и си бях без нокът и трябваше да сменя самата марля, което тогава ми изглеждаше непосилно, но просто сложих доста риванол, след което отлепих бавно и не се усещаше много болката. По-късно може да ти изтръпне мястото, където е раната, но не е нищо особено.

С изваден нокът на крака бях и марлята се беше залепила страшно. Изрязах с ножица каквото можах от марлята. Пробвах с кислородна вода поливах, киснах, после държах пръста потопен в съд с кислородна, пак не се отлепи. Накрая намазах хужаво с йодасепт 10% маз превързах леко да не цапам и преспах така. На сутринта стана без много болка. Може и двете неща да са допринесли. Но се консултирайте с лекар преди да ползвате нещо, защото зависи от раната предполагам. На мен ми беше казано да почиствам с тази йодасепт.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си