- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Разтеж на косата
Здравейте. Преди няколко години имах много дълга коса, но едно момиче от училище заплете дъвка в косата ми и се наложи да ми я отрежат до раменете. Чудех се, дали има начин косата да порасне сравнително бързо, като например с маска, или специален шампоан?
Поддържай косата си здрава! Подхранвай я ако не всеки ден, но през ден. Прави си подхранващи маски - има стотици такива из нета и ще видиш колко бързо ще започне да расте.
Казвам всичко това от личен опит. Преди 3 години се подстригах много късо (около 6-7см дължина на цялата коса). В момента косата ми е почти до кръста.
Успех! :*
Edit: Растеж на косата*![]()
Колкото повече, толкова повече. Най-добре е да комбинираш повече неща. Ще споделя нещата, които аз ползвам и съм доволна, но преди това да отбележа, че според моята фризьорка всяка коса има определена дължина до която може да расте. При мен е така, стига определен дължина и спира да расте. Не е изтощена, здрава е, без цъфтежи, но спира да расте и дотам.
Домашна маска: популярната маска с тривитаминол - 1 капачка + същото количество оцет за блясък, алкохол (ракия). Нанася се в корените и по дължината и се задушава с найлонова торба и кърпа.
От купешките маски - миозотис с костен мозък и една евтина, но добра маска съдържаща най-добтите съставки за растеж на косата с коприжа орех и репей.
http://foryoubg.com/products.php?id=274
Добре дестват и тинктури като екстракт от репей, коприва - как се правят. Купуваш си корени от репей и листа от коприва за чай, сваряваш, прецеждаш и измиваш косата с тази отвара. Престояваш 5-10 минути и после изплакваш само с вода.
Наскоро намерих готов спрей без отмиване, който съдържа тези съставки и е по-лесен за употреба:
http://foryoubg.com/products.php?id=42
Добре действат и маслата за коса, които се втриват в корените и се престоява около 2 часа. Най-добрите според мен са бадемовото, от маслина и кокос.
Разбира се не можеш да полваш всияко наведнъж, но можеш да редуваш различни неща, така и скалпа и косата няма да привикнат към конкретен продукт.
Бъди постоянна и търпелива. Косата ще ти се отблагодари за положените грижи.
Успех.
Ще порасне , но колко бързо не се знае .. прави и маски купи си стимуланта на икаров , тривитаминол , бадемово масло , рициново и сякъкви стимуланти за коса![]()