Здравейте! Искам помощ.
Ние се познаваме с най-добрата ми приятелка от 1-2 години вече. Наскоро (преди 2-3 месеца) в нашата малка "групичка" от двама човека се присъедини и трети. Едно момиче, което се оказа стара приятелка на БФФ-то ми (първото момиче от нашата "групичка"). Аз лично много харесвам новото момиче.

Та така...
Първото момиче (веднъж когато бяхме излязли и трите) почна да ми дърдори за някакво момиче с някъв перчем и тама дето са продавали бижута с нея и са изракали 50 лева за 3 дена. (А аз през това време събирах за айфон много усилено. Не харчех почти никакви пари.)
И така... в лицето ми тя ми каза, че тая с перчема е сто пъти по-добра във всичко от мен. Също така (сигурно лъже) ми каза, че тая нейната приятелка имала айфон...
Не се сдържах и креснах, че не ме интересува тая. Тя се засмя и ми каза, че баба й познава бабата на момичето с перчема от 10 години. Ние с новото момиче се почувствахме много зле.
И от няколко дено насам не спира да ми дърдори за нея.
Та така... Въпроса ми е:
Какво трябва да направя? Ако се скарам с нея те (тя и новото момиче) ще си тръгнат заедно и аз ще остана сама. (Вярно, че и новото момиче се почувства зле, когато приятелката ни започна да дрънка за оная с перчема, но според мен ще предпочете нея отколкото мен, защото с нея се познават от по-дълго.)
Какво да правя? (Ако предложите да говоря с нея, тя ще ми каже че просто ревнувам, така че недейте.)