- Форум
- По малко от всичко
- Информационни технологии
- Чистене на термопаста
Здравейте, скоро ще си сменям термопастата на процесора и исках да попитам някой знае ли как става? Разбрах, че може да се махне просто със салфетка ако не е засъхнала, а ако е трябва да се почисти със разредител? чист спирт?, но моята е вече на година и половина и предполагам, че е засъхнала и не знам с какво да я почистя. Обмислях чист спирт, но разбрах, че може да навреди на компютъра ми. Та въпроса ми е с какво да я почистя?
Мерси предварително![]()
калечка за уши чист спир като внимаваш да не заливаш всичко
какво по-точно ще чисриш?
ако е процесор просто го извади за да ти е по-лесно
В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.
В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.
Най-добре се чисти термопаста с.. термопаста. Сложи малко от новата върху старата и изчакай 1-2 часа. Самата тя действа като разтворител. След това ще я махнеш само със салфетка.
Значи ако не е засъхнала със салфетка, ако е засъхнала вадиш процесора и със спирт и малко памук/ клечка за уши
Изопропил или етанол и памук
Don't hate the hacker,
hate the code!
Етанол-а (етилов спирт) се намира из аптеките.
Изопропил трябва да се разровиш из нета.
Като те съветвам като напоиш памучето да го чистиш с движеня от ръба на процесора към вътрешната част.
Don't hate the hacker,
hate the code!