Цитирай Първоначално написано от summer_resort Виж мнението
Здравейте! Намирам се в една доста объркана ситуация и се нуждая от помощ. От година и нещо имам връзка, с момчето се обичаме и etc. Но той си пада тревоман, излиза с такава компания и си пуши редовно. Пред мен никога не го прави, казва, че не иска. Аз никога не съм опитвала нищо, нямам и желание, а и той не ме и кара. В началото на връзката ни той имаше проблем и с по-сериозни неща, взимаше амфети, изпокарахме се и уж спря, макар че хората, с които се събира, още го правят. Казва, че му предлагат, но отказва. Разбрал е какви боклуци са това и ти пържат мозъка и не иска да се трови. (да му вярвам ли?)
От другата страна стои най-добрият ми приятел. Познаваме се от 5-6 години, имам му супер голямо доверие и никога не ми е мислил лошо. Той е твърдо против връзката ми, казва ми, че това момче не е за мен, че средата му е лоша, ще ме повлече надолу, ще започна да взимам и аз. Казва ми, че ми излиза име на наркоманка и т.н. Не ми пука какво мислят хората, аз съм щастлива с гаджето си, но и наистина когато се събера с приятелите на моя започват едни разговори за трева и т.н. , в които аз се чувствам съвсем излишна и дори ми става тъпо, че той се занимава с такива неща, макар че никога не съм му правила проблема, че пуши. Най-добрият ми приятел в общи линии ми каза да избирам-той или гаджето. И аз сега стоя между двамата и се чудя какво да правя. Обичам ги супер много и не искам да ги загубя.
Благодаря на отзовалите се предварително!
Най-добрият ти приятел вероятно ревнува. Тва,,, момче да ти е най-добър приятел.. айде стига. Голяма рядкост е такова приятелство да бъде без други намерения. А и истински приятел никога няма да ти каже да избираш между него и човек, когото обичаш.

Тревата е социален наркотик и повечето хора, които пушат редовно, го правят заради компанията. Излезеш ли от компанията няма да пушиш толкова често. Може момчето да е интелигентно, да има мечти, да те кара да се чувстваш добре. Не съди човек само по това какви пороци има. Няма да повярваш колко много хора, които не пият и/или не пушат и/или не са взимали наркотици са пълни отрепки и никога за нищо няма да стават.

Може да му влияеш по някакъв начин, но не се опитвай да го променяш, да му забраняваш или да го караш да си зареже приятелите. Ако не ти харесва това, което прави и не може да си с такъв човек -- го зарежи. Но не го променяй насила, защото не работи така светът. Промяната идва, когато я пожелаеш вътрешно сам. Седни сама, помисли и ще намериш отговора. И помни, че тоя не ти е приятел.. да си налага мненията и да поставя ултиматуми за ТВОЯТА връзка. Келеш