.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 14 от общо 14
    Супер фен Аватара на AmxModx
    Град
    Neverland

Question Относно бенките :D

Тия боклуци по кожата наречени бенки как могат да бъдат махнати ? С какво се мажат ? и вярно ли е че били разделени на 2 групи злокачествени и доброкачествени, само добрите :d могат да бъдат махнати аз като малак бях луда тиква и хвърчах по улиците баш в най-голямата жега и ми се появиха бенки :d ся съм на 15 има ли значение от възраста ?

Аз имах една на крака и се опитах да си я махна с бръснарското ножче. Не си я махнах защото докато го правих много взе да боли. По-късно открих че ако си махнеш бенка имаш риск да хванеш рак на кожата. Аз дори не се къпах от страх да не си махна някоя инцидентно.

най-добре не прави нищо сам ,
    от изразите си личи ,че не знаеш и можеш само да си навредиш
    ,
    бенки не се мажат , ако са големи и изпъкнали може да се премахнат само с операция

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    Могат да се премахнат с лазер, могат да се премахнат и с операция. Лично аз предпочитам втория начин, защото изрязаното се праща за още специални изследвания /хистологични/.

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Супер фен Аватара на AmxModx
    Град
    Neverland
    Цитирай Първоначално написано от kalpazanka Виж мнението
    Могат да се премахнат с лазер, могат да се премахнат и с операция. Лично аз предпочитам втория начин, защото изрязаното се праща за още специални изследвания /хистологични/.
    От лазера вярно ли е че можело да се хване рак на кожата ? От операция да не вземе да остане белег ?

Град
    пространството на Дисе
    От операцията ще остане белег, който с времето ще избледнява. Плюс това има и гелчета за мазане, за да стане белегът по-бързо незабележим.
    Лазерът все пак си е енергия от физична гледна точка, без значение дали ще го ползваме за епилация, махане на бенки и т. н., а тая енергия се поглъща в някаква степен от клетките и дали няма да се развие рак, никой не е в състояние да гарантира.

1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Калпазанке, операцията ли препоръчваш? Аз трябва да се засурна до дерматолог най-накрая, защото имам една, която май ѝ е време да я махна.
    Еднакво бързо ли става с лазар и с операция?

Едит: Аз се пазя много от слънцето, а тя от години не мръднала, но е 1 см в диаметър и предполагам за по-сигурно ще е да я махна.
    [color=#B22222][size=3][b]

Savoure l’harmonie du ciel,
    Vois que tout est essentiel,
    Et comprends que, toi aussi, tu en

Град
    пространството на Дисе
    Операцията препоръчвам, Хаяши. Първо те накапват с лидокаин, за да видят да не си алергична. Стоиш си 20-30 минути така, отчитат пробата и ако е отрицателна, се пристъпва към манипулацията. 20-тина минути трае някъде.

Благодаря много! От много отдавна се чудех. Тези дни ще си взема час за дерматолог значи. Като ги знам какви са експресни сигурно пак ще е за след 4 месеца.
    Към лидокаин не съм алергична със сигурност, защо най-прекрасното помагащо за всичко кремче ми го съдържа.
    [color=#B22222][size=3][b]

Savoure l’harmonie du ciel,
    Vois que tout est essentiel,
    Et comprends que, toi aussi, tu en

Град
    пространството на Дисе
    Те са длъжни да те тестуват, Хаяши.
    Дори мен ме надраскаха преди втората операция, хем бях при същия онкодерматолог, който ми направи операцийката и първия път.

Има много голям риск за рак на кожата ако си махнеш бенка. Но има такива бенки които сами си падат след време ( от личен опит ви казвам)

Град
    пространството на Дисе
    Цитирай Първоначално написано от Genasis Виж мнението
    Има много голям риск за рак на кожата ако си махнеш бенка.
    Мхм, 'начи да седим и да си чакаме меланома, че е за предпочитане...

Аз имам някаква бенка близо до лакътя, която ме претисни, но малка- 0,4 mm и имаше леко неравномерен цвят и не е със съвсем ясни граници, но пък не е и расла, винаги си е била толкова голяма. Ходих на дерматолог в поликлиниката, където баба ми работи и той каза, че ще ми я гори (?), ама се консултирах с други доктори и те казаха, че хич нямало нужда... Сега се чудя какво да правя.

Майка ми имале отстрани на носа две симпатични бенкии ,на мен ми харесваха ,но тя ги мяхна оперативно и сега няма как да разбереш ,че е имала бенка

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си